UralTone M-1 – maailman pienin MIDI-liitin – kasausohjeet

UralTone M-1 – maailman pienin MIDI-liitin – kasausohjeet

Kasailin kesällä 2019 omaa take-away syna / kitarasettiä enkä löytänyt kaupallisista lähteistä tarpeeksi pieniä MIDI-liittimiä. Joten aloin pohtimaan mahdollisuutta kehittää oma midi-liitin.

Muutamien erehdysten jälkeen päädyin siihen yksinkertaisimpaan eli liittimen ytimeen (osa jossa nastat kiinni) juotetaan apupiirilevy, johon on helppo juottaa kaapeli. Päälle tulee kaksi liimapintaista 3:1 kutistesukkaa. Teetimme piirilevyt ja testailin parhaat kutistesukat. Muutaman kymmenen kaapelin jälkeen alkoi materiaalit ja design olla myynti kunnossa.

Apupiirilevy tekee liittimestä helposti kasattavan. Ilman sitä kaapelin juottaminen on todella rasittavaa ja hankalaa. Pinnit ei ota tinaa vastaan kovin helposti ja tilaa on vähän.

UralTone M-1 on erittäin pienikokoinen MIDI / DIN liitin, joka on tarkoitettu kiinteisiin asennuksiin, joissa tila on kortilla.

Voit ostaa UralTone M-1 midi-liitin / kaapelisettejä täältä.

Kuvasta näkee kuinka paljon pienempi UralTone M-1 MIDI / DIN-liitin on verrattuna yleisimpään MIDI-liitin malliin.
Tarvikkeet 5 UralTone M-1 midi-kaapelin tekemiseen.
Katkaise kaapeli halutun mittaiseksi, kuori kaapelin ulkokuori ja “kuumien johtimien” kuoret kuvan mukaisesti ja esitinaa johtimet.
Aseta UralTone M-1 apupiirilevy puretun DIN-liittimen sisäkappaleeseen kuvan mukaisesti.
Juota ensin piirilevy liittimeen ja sen jälkeen kaapeli kuvan mukaisesti. Huomaa, että punainen kaapeli tulee kaapelin molemmissa liittimissä samalle puolelle!
Vinkki: Kasaamista helpottaa juotettavan liittimen kiinnitys jonkin käsillä olevan laitteen DIN liittimeen.
Laita molemmat kutistesukat kuvan mukaisesti.

Asenna ulompi kutistesukka hiukan liittimen rungon yli nastojen puolelta. Sukka kutistuu myös pituussuunnassa, joten tällöin saat sukan helposti liittimen alareunan tasolle. Voit säätää liittimen maksimi syvyyttä hieman kutistesukkien pituutta lyhentämällä.
Muista laittaa kutistesukat ennen toisen liittimen juottamista!
Valmis UralTone M-1 midi-liitin käyttövalmiina.

Kirjoittanut Mikko Kankaanpää 8 / 2019

1 Comment

  1. Tämä setti on aivan loistava homma, olen itsekin etsinyt kissojen ja koirien kanssa pieniä midiliittimiä pedaalilautaan, mutta midiliittimet ylipäänsä tuntuvat olevan yllättävän hankalia löytää. Yksi asia mitä kaipaisin midikaapelisetin tuotesivulle on linkki tuohon itse kaapeliin mitä näissä käytetään, jos tuo 3m ei vaikka riitäkään ja haluaa sitä varmuuden vuoksi ostaa vähän ylimääräistä.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">HTML</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>