UralTone 5E3

deluxe 5e3

 • Tämä aihe on tyhjä.
Esillä 5 viestiä, 1 - 5 (kaikkiaan 5)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • #68828
  rasmus
  Jäsen

  käynnissä 5e3 projekti ja pitäs laittaa verkkomuuntaja mutta musta ja valkoinen johto on epäselvää kun näyttää olevan kahta mallia,punaiset,keltaiset ja vihreät johdot näyttäs olevan selkeitä,keltapunainen näyttäs menevän maihin ja sininen on ylimääräinen,meneekö  musta powerille  ja valkoinen verkkojohdon siniseen ja taas verkkojohdon ruskea sulakkeelle,saattaapi olla että näitä johtoja ei kannata sekoittaa,tiedosta kiitollinen jos joku vois vähän varmistaa asiaa.Tuo muuntaja on Hammondin 291bex.

  #86533
  alsu
  Osallistuja

  Selviäsköhän tuosta mikä letku mihinkin…

  http://www.hammondmfg.com/pdf/EDB291BEX.pdf

  Musta ja valkoinen 240 V (ensiö) toinen siis vaihe ja toinen nolla. Sulaketta ja Mains kytkintä tuohon linjaan.

  Pun-pun ja pun/yel on toision isot sähköt, punaset tasurille ja keltaella raidalla on CT, kytkektään maihin. 50 V väliotto biaspiiriä varten (sin)

  Eli verkkojohdolta, ruskea ja sininen, ruskea voidaan ajatella vaiheeksi ja sinen nollaksi. Ruskeeseen virtakytkin (mains) sulake ja sit muuntajan mustaan.  Sininen (riippuu verkkokytkimen mallista katkaseeko vaan vaiheen vai molemmat) jokoksen katkaisijan kautta tai sitten muuntajan vakoiseen.

  Näillä mietteillä. Olehan varovainen, tuo sähkö pn jo sen verran jytkyä et se voi oll ase viimeinen jytky mikä iskee.

  #86534
  rasmus
  Jäsen

  valmistui tuo 5e3 ,puhtia ja saundia tuntuu riittävän,tosin kotelo on vielä osina,onko tuohon jännitteiden mittaamiseen mitään yksinkertaista ohjetta miten tässä vahvistimessa mitataan ja tarviiko tätä biasoida kun on uralin sovitetut putket ja mitähän nuo arvot pitäs suunnilleen olla?

  #86535
  alsu
  Osallistuja

  http://www.thevintagesound.com/ffg/schem/deluxe_5e3_schem.gif

  Tuohan on katodibiasoitu vehjes, eli se siitä bias säädötä ja mittaamisesta, ei kai tuossa muuten sen kummempaa mittomista. konkkien + nastasta tietty voi mitata paljon jänitykset on, ettei vaan ole kovin lähellä konkkien nimellsijännitettä. Siinä kait pitäs jonkin verran väljä olla että kestää.

  Pääasia että toimii ilman sen emepiä ylimääräsiä ääniä.

  #86536
  Faylon
  Jäsen

  Paa vähintään 330 ohmia katodivastukseksi, niin putket kestää. 470 ohmiset sarjaan suojahilalle, kestää vieläkin paremmin.

Esillä 5 viestiä, 1 - 5 (kaikkiaan 5)
 • Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.