Klemt Echolette M40

Klemt Echolette M40

Viankuvaus: Perushuolto

Selvinnyt vika: Elkot tiensä päässä, muutama vastus epäilyttää.

Huoltotoimenpide: Elkot ja pari vastusta vaihdettu. Putket testattu, ei tarvetta vaihtaa. Putkien lepovirta (bias) säädetty. Potikat, putkikannat yms putsattu jne. Sisääntuloliitin ja kaiutinliitin vaihdettu 6,3mm jakeiksi ja virtaliitin vaihdettu nykyaikaisempaan.

UralTonen subjektiivinen laitearvio: Soundillisesti loistava vahvistin. Vanhoissa saksalaisissa putkivahvistimissa on edelleen hinta-/laatusuhde erittäin hyvä. Suurin osa näkemistämme M40:stä on kuitenkin alkuperäisessä kunnossa eli kannatta varautua konkka- ja putkiremppaan. Erityisenä vikapaikkana mainittakoon Klemt:n käyttämät ERO-muovikonkat, jotka alkavat vuotamaan aikojen saatossa, mikä aiheuttaa monen moisia, välillä melko kummallisia, vikoja. Onneksi nämä on helppo paikallistaa ja vaihtaa. Ja mikä parasta, kun kerran laittaa näinkin laadukkaasti rakennetun vahvistimen kuntoon kestää se helposti taas seuraavat vuosikymmenet ilman suurempia remontteja, toisin kuin suurin osa nykylaitteista.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">HTML</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>