Hifiä vintage tyyliin

Hifiä vintage tyyliin

Tässä projektikuvauksessa kerron pääpiirteittäin, kuinka rakentelin hyvät musiikki laitteet vintage tyyliin.

Laitteiston sydämenä on Uraltonen hieno Putkivahvistin  Brachycera 84, joka sai aluksi kaverikseen Marantzin virittimen.  Näille tein woodcaset Marantz tyyliin.  Nälkä kasvaa syödessä ja kyllästyin input johtojen vaihteluun.  Niin syntyi ajatus erillisen esivahvistin/ selektorin rakentamisesta.

Selasin netistä sopivia kytkentäkaavioita, kun oma ymmärtämykseni ei kuitenkaan riitä koko alusta-alkaen suunnitteluun.  Löysinkin sopivan kytkiksen kolmella äänensävyn säädöllä.  Toteutuksen tein tietysti “Marantz” tyyliin, ja kun löysin sopivan vahvistimen osien luovuttajaksi niin tyyli oli helppo toteuttaa.

Vahvistinrunkoa piti mataloittaa ja kaventaa käypiin mittoihin muiden laitteiden kanssa ja tietysti se woodcase ympärille.  Tein koteloon johdotukset valmiiksi ennen piirilevyjen tekoa ja kun sain piirilevyt valmiiksi niiden asennuksessa ei kauan mennyt.  Testatessa laitteet toimivat todella hienosti.

Tandbergin HIFI 15 sarjan kaiuttimet eivät ole herkimmästä päästä, mutta niiden bassotoisto sai jykevyyttä entisestään sävyn säätimillä.  Lisäsin pakettiin vielä Logitechin BT vastaanottimen niin on helppo soitella netistä soittolistoja tabletilta. Esivahvistuimessa on optio RIAA-korjaimelle, jos tulisi hankittua vielä vinyylisoitin vahvistamaan settiä.

Vielä KIITOS Uraltonen väelle helposta kaupankäynnistä ja hyvästä palvelusta.

Pietu

Päätevahvistimen osat…

Juottelua.

Esivahvistin- ja virtalähdekortti kylvyssä.

Virtalähde paikallaan.

Esivahvistin johdotuksessa

Alkaa olla valmista.

    1 Comment

    1. Wow, mahtavasti jalostettu Marantz tyyliä!

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">HTML</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>