Vox vinkuu, rääkyy ja oskilloi
Home › Foorumit › Vahvistinrakentelu ja muu tee-se-itse › Putkivahvistimet › Vox vinkuu, rääkyy ja oskilloi
- Tämä aihe on tyhjä.
-
JulkaisijaArtikkelit
-
21.1.2007, 18:31 #66813NiskanenJäsen
Moro,
Kokosin tuossa viime vuonna tekemäni Voxin uusiksi. Koneessa on EF86 sekä Top Boos kanavat. Top Boost kanavassa on sellaista vikaa, että master pienellä ja TB-kanavan volume asennossa klo 15 eteenpäin alkaa kamala rätinä kun yrittää soittaa. Pienemmillä etuasteen voimakkuuden asetuksilla muroutuu normaalisti, mutta kaakkoon kääntäessä alkaa tosiaan jumalaton rätinä. Putket OK, suojattua piuhaa käytännössä miltei koko etuaste (ainoastaan katodien sekä anodien piuhat normaalia, hilat ja tonestack suojattua). Mistähän tässä kannattaisi vielä yrittää lähteä liikkeelle, piuhoja on heiluteltu, siirrelty yms. Ja kytkentä on ihan varmasti oikein tehty. Puhtailla voi soittaa ihan normaalisti.
22.1.2007, 09:29 #69587uraltoneOsallistujaJos ei muuta vikaa löydy niin gainia voi olla vain liikaa käyttämällesi layout:lle.
Millainen master vola on käytössä? Matchless tyyppinen?
Vaikuttaako piuhojen siirtely lainkaan häiriöihin?
Onko suotokonkat minimaaliset (kuten vintage vermeissä pitääkin)? Auttaisiko lisäsuodatus etuasteelle…
Onko skooppia millä voisi tsekata mikä siellä pörisee…?Mikko
22.1.2007, 14:09 #69588NiskanenJäsenVeikkasin hiukan itsekin tuota layout ongelmaa. Tuohon piti tulla alunperin Vibro Champin tremolokanava, mutta luovuin ajatuksesta ja samaan tilaan sovitin tuon Top Boostin, komponentteja kun on vähemmänkin. Komponentit ovat kyllä hiukan läjässä, joten se voisi selittää tämän.
Master Volume on pöllitty suoraan O'Connorin kirjasta, eli 1M kaksoispotikka vaiheenkääntäjän jälkeen. Kokeilin aiemmassa koneessa sitä Matchless DC30 koneessa käytettyä ratkaisua, mutta sen toiminta ei miellyttänyt äkkijyrkkyytensä puolesta yhtä paljoa kuin nykyinen.
Piuhojen siirtely ei tunnu vaikuttavan yhtään.
Suoto-osasto on miltei kopio alkuperäisestä Voxista. Ekat konkat ovat 15 ja 15 (näiden välissä 10H kela), seuraavat 3 taas 10,10 sekä 32 mikroa. Tuo 32 mikroinen on TB kanavan konkka. Se on tosin halpisosa ja samassa paikassa edellinen saman merkkinen konkka vuoti nesteensä pihalle. Tilasinkin jo korvaavan F&T konkan tilalle, mutta se on 10 mikroinen. Kokeilenpa silti vaihtaa sen, sillä nuo halpikset eivät oikein edellisen perusteella vakuuta.
Skooppia ei löydy. Pitänee näillä eväillä alkuun yrittää.
22.1.2007, 15:01 #69589uraltoneOsallistujaKannattaa tosiaan lähteä tuosta konkasta. Itse en kuuna päivänä käytä virtalähteen suodatuksessa halpiselkoja ellei ole aivan pakko. F+T ovat huippulaatua pikkurahalla 🙂
22.1.2007, 18:40 #69590NiskanenJäsenJuu, pakon edessä tuli tuokin halpis konkka laitettua. Muuta ei ollut hyllyssä kun unohtui tilata riittävästi silloin aikanaan. En vain arvannut halpiksia näin huonoksi. F&T on ollut Spraguen ohella ainut mitä tulee käytettyä normaalisti. F&T hinta on tosiaankin kohdillaan laatu huomioiden!
22.1.2007, 19:53 #69591uraltoneOsallistujaJos nuo ovat noita meidän myymiä aksiaalisia 450V elkoja niin ei niistä kyllä kukaan muu ole valittanut (vielä), vaikka kaupaksi niitä on aika hyvin mennyt. Saman merkkisiä kiina/japani/taiwan konkkia näyttäisi olevan melkein jokaisen elektroniikka puljun hyllyssä.
Mikko
22.1.2007, 20:01 #69592NiskanenJäsenJuu, on ne tästä kaupasta ostettu, 450V aksiaalisia, taisi olla Rubycon merkiltään. Mutta ne ovat kyllä maanneet yhdessä pussissa muun rojun seassa kaapin pohjalla puoli vuotta. Yhdestä meinaan lähti jalkakin irti heti kättelyssä tämän projektin aikana. Ovat voineet kärsiä siis fyysisesti muutenkin jo ennen kytkennän osaksi joutumista. Mielestäni näissä konkissa on ihan turha säästellä kun verrataan hintaa projektien lopulliseen hintaan. 🙂
25.1.2007, 18:06 #69593NiskanenJäsenedit: koko homma uusiksi. Vaihdoin tuon yhden suotoelkon F&T konkkaan. Sillä ei ollut vaikutusta, mutta sainpas kuitenkin vähän kikkailemalla kierrettyä ongelmat. Eli nyt on TB-kanavan kakkosputken molemmille hiloille lisätty 100 ohmin vastukset. Aluksi kajosin myös anodivastukseen mutta luovuin siitä ratkaisusta. Ensin kokeilin hirvittävillä 220K vastuksilla, mutta 100 ohmiset hoitavat hommansa oikein hienosti, ei merkkiäkään oskilloinnista ja gainiakin tuntuu omaan tarpeeseeni piisaavan ihan riittämiin. Varmaan vieläkin pienemmillä arvoilla toimisi hyvin, mutta taidan pysyä näissä kun ongelmia ei ole ja lopputulos tyydyttää.
Perustuuko tuo pienten vastusten riittävyys siihen, että kapasitiivisesti tai induktiivisesti välittyvät häiriöt ovat vain yksinkertaisesti niin älyttömän heikkoja kitarakoneessa?
-
JulkaisijaArtikkelit
- Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.