Voima kytkikset

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 35)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • #67429
  uraltone
  Osallistuja

  Morjens,

  Löytyyköhän foorumilaisilta kytkiksiä Voima vahvistimiin yms laitteisiin. Etenkin kiinnostaa Voima MS-3K viritinvahvistin, moisen kun sain käsiini. Tosin yksilö vaikuttaa kyllä jonkinlaiselta sekasikiö mallilta, myyjän mukaan jonkinlainen prototyyppi…

  Mutta tosiaan kaikki Voima skemat kiinnostaa, koska yhtenäisyyksiä löytynee!

  Kiitos 🙂

  terv,
  Mikko
  UralTone

  #76047
  Tubeman
  Jäsen

  Onko tuo se alumiinikoppainen omalla jalustalla jököttävä malli? Ledipylväsnäyttö jota ohjaa UAA180 lutikka?
  Hybridikone,eli puolijohde/putki cocktail??

  #76048
  uraltone
  Osallistuja

  Moro,

  Point-to-point putkikone (yht. 12 putkea). Konehuoneesta löytyy kuitenkin pikku piirilevy, jossa on MC1310P piiri ja yksi trankku yms komponentteja. Etulevyyn on lisätty yksi ledi asteikon vasempaan yläreunaan jonka piuhat menee juuri tuonne levylle. Takalevyn tekstit, jossa tuo tyyppimerkintä myös on, ei mene yhteen takalevyn liitäntöjen kanssa, mikä viittaa kyllä jonkinmoiseen protoon tms. En ole ehtinyt vielä perehtyä toimintaa lainkaan, mutta vahvistinpuolella tuossa on kaksi eri päätettä, toinen yhdellä ECL86:lla sivukaiuttimille, ja toinen kahdella ECL86:lla keskikaiuttimille.

  Laite on tyylikkäässä puukotelossa.

  terv,
  Mikko

  #76049
  Tubeman
  Jäsen

  Jos siinä pienellä piirilevyllä on 2-3 kelaa ja MC1310P ,se lienee stereodekooderi.Se trankku ohjaa “Stereo” merkkivalona toimivaa lediä.

  Onkohan tuo nyt sen alumiinikoppaisena markkinoidun proto/evoluutio malli..?  ???

  #76050
  uraltone
  Osallistuja

  Jos siinä pienellä piirilevyllä on 2-3 kelaa ja MC1310P ,se lienee stereodekooderi.Se trankku ohjaa “Stereo” merkkivalona toimivaa lediä.

  Näin ajattelin itsekkin.

  Setti soundaa CD:ltä yllättävän hyvältä. Sisään kai pitäisi syöttää mono signaalia? Tässä siis kyllä kaksi erillistä päätettä, mutta stereo se ei silti oikein ole koska toinen kanava menee keskelle ja toinen molemmille laidoille. DIN:ssä on kuitenkin omat sisäänmenot molemmille vahvistimille.

  terv,
  Mikko

  #76051
  H-ace
  Jäsen
  #76052
  Tubeman
  Jäsen

  Siinä on etuasteessa varmaan jokin matriisi joka tuon H-Ace linkin artikkelissa mainitus erottelun sivukanaville ja etukaiutinta syöttävälle summa-kanavalle tekee? Mä en koskaan ole ollut innostunut
  tästä Ortoperspektiivistä ,vaikka se varmaan on ihan ok.Itselläni oli muinainen OP3 (puukoppainen) viritinvahvistin kun sain halavalla koska sen viritin oli possahtanut.Sen myötä päädyinkin Herra Köykän juttusille kun Ula-etuastetta kävin ostamassa Sipoonkadulla sijainneesta tuotantokämpästä.

  #76053
  harryk
  Jäsen

  ;)Meillä oli aikanaan koulun musiikkiluokassa 60-/70-luvun taitteessa tuollainen Voiman musiikkijärjestelmä jossa oli tosiaan yksi iso monokaiutin koko äänialueelle ja pienet sivuämyrit tekemään tilantuntua. Sitä sanottiin silloin köyhän miehen stereoiksi vaikka kyse oli ihan omasta innovaatiostaan. En Köykkää koskaan livenä tavannut mutta esim. vanhoissa Tekniikan Maailmoissa on paljonkin juttua hänen tuotteistaan ja keksinnöistään. Yksi oli tämä vastavaiheputkipäättäri joka on kuulemma hifi-tarkoituksiin se maailman paras. Siitä oli juttua edesmenneessä HIFI-lehdessä rakennusohjeineen joku vuosi sitten. Ajattelin itse rakentaa sellaisen mutta ongelmaksi muodostui erikoinen päätemuuntaja jota ei meinannut mistään löytää. Tämä vastavaiheidea lähtee kait siitä, että tietyt särökomponentit eliminoidaan vastavaiheratkaisulla kokonaan ja lopputuloksena on puhdasta hifiä. En ole tuollaista peliä koskaan livenä kuullut, mutta jotkut väittävät sen kuulostaneen tosi hyvältä. Toinen Voima-vahvistin (2xEL84-putkilla) oli meillä koulun juhlasalissa ja aika monet koulubileet tuli käytyä sen ollessa ainoa möykän tuottaja kahdella kapealla pilariämyrillä ryyditettynä. Ei paljon subbarit jytisseet siihen aikaan. Ihan tulee tippa silmään kun muistelee niitä aikoja. Silloin myös pääsi ekan kerran joraamaan vastakkaisen sukupuolen kanssa myös noita hitaita ja aina ihmetteli mitä tarkoitusta varten ne nappulat siinä neidin ylävartalossa oikein olikaan kun vähän otettiin tiukempaa otetta. Oi niitä aikoja. t. Harry ” Olkoon Voima kanssanne” Bluetone   

  #76054
  maurit
  Osallistuja

  Mulla on kans säilytyksessä noin 30-vuotta vanha putkivahvistin, jota on käytetty keskusradio vahvistimena. Ääntä lähtee todella paljon, mutta pohjalla on koko ajan häiritsevä särinä. Olen yrittänyt etsiä kans virtapiirikuvaa monestakin eri paikasta, mutta ei ole vielä löytynyt? Pohjassa lukee Teleste, mutta joitakin viestejä olen saanut, joissa epäillään olevan jotain yhteistä myös Voima -nimisen vahvistimen kanssa. Putket on tarkistettu, samoin p&p kytkennät näyttää ehjältä. Joku konkka se vois on syyllinen, ehkä etuaste -puolella, mutta kuva olisi hyvä, jos jostain löytyis?

  Muutama kuva kännykkäkamerallakin löytyy:
  http://kotisivu.dnainternet.net/maurit/kuva1.jpg
  http://kotisivu.dnainternet.net/maurit/kuva2.jpg
  http://kotisivu.dnainternet.net/maurit/kuva3.jpg
  http://kotisivu.dnainternet.net/maurit/kuva4.jpg
  http://kotisivu.dnainternet.net/maurit/kuva5.jpg
  http://kotisivu.dnainternet.net/maurit/kuva6.jpg

  #76055
  Sissi A3
  Jäsen

  Setti soundaa CD:ltä yllättävän hyvältä. Sisään kai pitäisi syöttää mono signaalia? Tässä siis kyllä kaksi erillistä päätettä, mutta stereo se ei silti oikein ole koska toinen kanava menee keskelle ja toinen molemmille laidoille. DIN:ssä on kuitenkin omat sisäänmenot molemmille vahvistimille.

  Kyllä sille vahvistimelle on syötettävä aivan normaali stereosignaali, josta sisäisellä matriisilla muodostetaan summa ja erotussignaalit. Summasignaali viedään etukaiuttimelle ja erotus sivukaiuttimille. Järjestelmästä on kyllä käytetty nimitystä stereo, mutta ambiofonia olisi ehkä parempi nimitys.

  Olin aikanaan mukana tekemässä Saloran ortoperspektalaitteita ja myöhemmin murtamassa ortoperspektalla Saksan stereotelevisiopatenttia.
  Kotona oli käytössä yli viisitoista vuotta ortoperspekta järjestelmä. Tein aikanaan myös tiedettä äänentoistosta ja olen nyt sijoittanut osan materiaalista sivuilleni. Nyt siellä on psykoakustiikkaosa toisella kotimaisella (englanti). Siellä on myös lyhyt osio ambiofoniasta. Tarkoitus on sijoittaa sivuille lähiaikoina (1-2 viikkoa) järjestelmiä käsittelevä osa, jossa viitataan myös ortoperspektaan. Tarkoitus on kääntää osat myös suomeksi. Osoite oli

  http://www.hovirinta.net/

  jossa äänentoisto ja sitten psychoacoustics tai suoraan

  http://www.hovirinta.net/äänentoisto/psykoakustiikka/psychoacoustics.htm

  leikepöydän kautta.

  Tänä päivänä olen sitä mieltä, että järjestelmä perustuu erehdykseen siitäkin huolimatta, että joillakin ohjelmalähteillä järjestelmä toimii todella hyvin.

  #76056
  uraltone
  Osallistuja

  Kyllä sille vahvistimelle on syötettävä aivan normaali stereosignaali, josta sisäisellä matriisilla muodostetaan summa ja erotussignaalit.

  Jep, näin se tietysti pitäisi olla, mutta alkoi tuo DIN kytkentä ihmetyttämään. Sain kuitenkin luullakseni oikeaa ortoperspekta-soundia kuulumaan ;D Pientä huoltoa laitteista kuitenkin vaatii.

  Eihän kellään olisi kytkiksiä malleihin MS-3K tai OP-3?

  Tänä päivänä olen sitä mieltä, että järjestelmä perustuu erehdykseen siitäkin huolimatta, että joillakin ohjelmalähteillä järjestelmä toimii todella hyvin.

  Ongelma taitaa juuri olla se että ortoperspekta toimii vain tietyntyyppisellä lähdemateriaalilla.

  Terv,
  Mikko

  #76057
  okabass
  Osallistuja

  MOI

  Kysypä Kinoäänen Kari Koivuselta. Puh. 0400-609398 (voipi olla toimimaton)  Os. Laukkoski, Myllykujantie 54, 07150 Laukkoski. Hän oli töissä Köykän pajalla.

  kkoivunen_at_nettilinja.fi

  Noi on muutaman vuoden vanhoja tietoja.

  #76058
  uraltone
  Osallistuja

  Kinoääntä yritin lähdestyä jo sähköpostitse, mutta email ei toimi ja kuulinkin että toiminta on loppunut / loppumassa ja myynnissä…

  Mikko

  #76059
  Tubeman
  Jäsen

  Tässä linkki jossa aiheesta tarinaa,siis vastakkaisvaihevahvareista.Köykkä mukana jutuissa,ja linkki artikkeliin jossa mielenkiintoinen skema.Näitä Köykän skemoja kannattaa kysyä Patentti ja Rekisteri konttorilta,heillä lienee kopiot niistä,ja kuinkas ollakkaan,patentit on jo vanhentuneita…

  http://circlotron.tripod.com/

  #76060
  tvahala
  Osallistuja

  Skannailin äsken tuon E. Kotkavalkaman artikkelin ja köykkäläisen rakennusohjeet vuoden 1995 HIFI-lehdistä. Halukkaat saavat sähköpostiinsa. Laatu voisi olla parempikin, mutta kaikesta saa kyllä hyvin selvää.

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 35)
 • Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.