Vihdan tuoksua combokotelossa?

Home Foorumit Vahvistinrakentelu ja muu tee-se-itse Putkivahvistimet Vihdan tuoksua combokotelossa?

 • Tämä aihe on tyhjä.
Esillä 4 viestiä, 1 - 4 (kaikkiaan 4)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • #67858
  F-Jag
  Osallistuja

  Nyt kun vielä muistan, niin kerron muillekin. 70-luvun alun Fenderin englanninkielisesä vahvistinesitteessä, tai sitten se oli juuri hankkimani Vibroluxin ohjekirjasessa luki seuraavasti, siis combovahvistimia koskien, etulevy “is made of n-ply Finlandbirch, the strongest, toughest wood ever”. N-ply oli kylläkin numerolla varustettu, siis 12-ply tms. En vaan muista kuinka moniviiluista vaneria oli käytetty. 

  #79334
  kjt63
  Osallistuja

  Suomi puuta käytetään soitinrakennuksessa ympärimaailman. Varsinkin rummuissa suomi-koivu on suosittu materiaali. Eri järkeväähän se on puu myydä raaka-aineena maailmalle ja ostaa sitten kalliilla takaisin. Muistuipa juuri mieleeni Peavey-Landola projekti.

  #79335
  Jallu
  Jäsen

  Mikä Peavey-Landola projekti?
  Kerro lisää.

  #79336
  kjt63
  Osallistuja

  Landolan piti alkaa valmistamaan Peaveyn akustisia oikein urakalla 90-luvun alkupuolella, mutta Landolan kitaratehdas meni konkurssiin niiden Peavey-sotkujen jälkeen 1995. Tavoite oli 6000 kitara vuosituotanto, mutta rahkeet ei riittäneet jenkkimarkkinoille. Liikaa laatuongelmia. Tehtaalle jäi alunperin Peaveylle valmistamia akustisia kitaroita ja Erkki Noromies, joka osti konkurssipesän, ratkaisi asian sahauttamalla Peavey-Landoloille uuden headstock-muodon ja laittamalla niihin nimen Peders. Nimi tulee Landolan kotipaikasta Pedersöre=Pietarsaari. Kitaroista löytyy arvioita esim.
  http://reviews.harmony-central.com/reviews/Acoustic+Guitar/product/Peavey/DD-21P+Acoustic/10/1

  Landolan laatu parani huomattavasti uudemmissa malleissa tutkimustyön ja suunnittelun tuloksena. Esim. lämpöpuuta käytettiin raakaaineena. Nykyään Landolan kitaroita valmistaa Audiosal Oy.

Esillä 4 viestiä, 1 - 4 (kaikkiaan 4)
 • Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.