Verkkomuuntajan hurinat mikkiin!

Home Foorumit Vahvistinrakentelu ja muu tee-se-itse Putkivahvistimet Verkkomuuntajan hurinat mikkiin!

 • Tämä aihe on tyhjä.
Esillä 8 viestiä, 1 - 8 (kaikkiaan 8)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • #69099
  Wesgu
  Jäsen

  Eli (yleinen) ongelma on seuraavanlainen:
  Rauta chassiksessa kiinni oleva TV18 verkkomuuntaja lähettää mukavasti hurinaa yksikelaisiin mikkeihin. Mistä apu? Muuntaja on nyt jo nostettu muovirenkailla ilmaan chassiksesta, mutta kiinnitys mutteri/ruuvit on tietysti “normi” rautaa. Pitäisikö kiinnitys muuttaa rostereiksi? Folioteippiä nupin chassiksen sisälle faradinhäkiksi? Straton ym. väliasennot pelaa mukavasti… tai siten “oikea” soittoasento 😉

  Ideoita?

  #88052
  flanagan
  Osallistuja

  onko kitara/mikit ok? vahattu, suojauttu mikkien takaa(kupariteippi/graffittimaali)… itellä auttanu…

  vahvariin ei taida olla mielessä muuta kuin, että maadoitukset pitää olla viimesen päälle 🙂

  -f

  #88053
  Wesgu
  Jäsen

  Kitarat on ok… tai niin ok kun nyt vanhat Fenkut voi olla 😉 Vois hieman suojausta kyllä mikkipesiin tehdä. Tämä vahvistin surisee vain huomattavasti enemmän kuin muut. Veikkaan, että toi metalli chassis toimii kunnon antennina noille verkkomuuntajan “säteilyille”. Pitää eristää hyvin rungosta ja hieman maadoituksia parantaa… tällä hetkellä tähtimaa muuntajan jalassa 🙁

  Mistäs tuota kupariteippiä olette hankkineet… ja entäpä grafiittimaalit?

  #88054
  flanagan
  Osallistuja

  tuollasta on:
  graphit33.gif

  farnell myy. suoraan kauppaa en osaa sanoa.

  -m

  #88055
  F-Jag
  Osallistuja

  Hmm. Muuntajan kenttää vastaan tuollaiset maalisuojaukset ovat kehnohkoja. Muuntajassakaan ei näytä olevan peltejä päällä. Soisi olevan. Kitaran kanssa pienessä tilassa kannattaa käännellä sitä vahvistinta/kitaraa sopivaan kulmaan. Itselle eivät isotkaan Fenderin vahvistimet ole olleet ongelma yksikelaisten kanssa soitellessa.

  #88056
  Wesgu
  Jäsen

  Tuntuupa samassa tilassa hurisevan kaikki vahvistimet (Fender, Dr Z yms)… joten ehkä sitä pitää kitaroita sitten rukata. Muuntaja on asennettu läpi rungon ja siinä on kupu päällä. Ajattelin vielä koittaa kupariteippiä kelan ympärille… tällainen ratkaisuhan on monissa muuntajissa jo uutena.

  Tämä TV18 on isoin muuntaja mitä olen tähän mennessä vahvistimissa käyttänyt… sen vuoksi kai sitten säteilee myös eniten mikkeihin.

  Taidan tulla vainoharhaiseksi näiden hurinoiden kanssa….

  #88057
  Faylon
  Jäsen

  Kupariteipeissä ei monestikkaan teippipuoli johda sähköä, eli pitää juottaa välit kiinni, ja jos faradin häkkiä tekee eli pleksin ylhäällä, ja alhaalla on kuparia on se myös johdolla vedettävä yhteen, muuten häiriöt vaan lisääntyy.

  #88058
  kmaudio
  Jäsen

  Mu-metallia vaan mikkien ympärille ympärille 😀

Esillä 8 viestiä, 1 - 8 (kaikkiaan 8)
 • Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.