verkkomuuntajan hurina ja mahdollinen hillitseminen

Home Foorumit Vahvistinrakentelu ja muu tee-se-itse Putkivahvistimet verkkomuuntajan hurina ja mahdollinen hillitseminen

 • Tämä aihe on tyhjä.
Esillä 5 viestiä, 1 - 5 (kaikkiaan 5)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • #69292
  flanagan
  Osallistuja

  moros,

  rakensin 2kpl suht. idententtisiä ac30 vahvareita toisessa InMadOut TAAC30 verkkomuuntaja ja toisessa uraltone tv18. Tv18 vahvarin virrat kun lyö päälle, niin häiritsevää hurinaa tulee, kun taas InMadOut on aivan hiljainen. korvan jos laittaa kajariin, niin kuulee, että hurinaa on jonkin verran, muttei häiritsevästi.

  tv18 piti laittaa hehkuille 100ohm vastukset, koska ct puuttui. taitaa olla raudoilla vaan noin iso ero… tuohon ongelmaan mitään kikkakutosta? esim. suotokonkkia 230vac puolelle?

  #89421
  RG
  Osallistuja

  “…tuohon ongelmaan mitään kikkakutosta?”

  Vanha konsti suoraan hehkutetuissa putkissa on laittaa potikka ja hakea hurinaton kohta.
  Eli kahden 100 Ohm vastusten tilalle esim. 220-330 Ohm lankapotikka ja keskiulosotto signaalimaahan, niin pitäisi löytyä hurinaton kohta läheltä keskiasentoa. Jos oikein pitkälle menee, niin hehkuttaa pääteputket tällä tavallla ja laittaa etuasteen hehkuille suodatettua ja reguloitua tasajännitettä, mutta menee jo “hifistelyn” puolelle.

  t. /Robert

  #89422
  alsu
  Osallistuja

  Vai onko hurina toisessa laitteessa muuntajan hajakenttää joka indusoituu suoraan päätemuuntajaan.
  Oon koittanu tuon kanssa omavalmisteissa painiskella siten että kun verkkomuuntajan paikka on lyöty lukkoon niin etsin päätemuuntajalle mahdollisimman hiljaisen kohdan (kuulokkeet OT:n toisiossa) ja kiinnitän siihen paikkaa jos vielä silmään ja kokonaisuuteen käy.
  Tuloksena on paljon hiljaisempia vahmistimia ku valmiilla layoutilla (tyyliin muuntahan tähän ja vain tähän).
  Kotelomateriaalikin vaikuttaa, pelti vs. alumiini niin peltiboksit jotka on helppo kasata sähköliimalla (kemppi) ei kovin helpolla hiljene alumiinikotelon tasolle.

  Ja tämä hurina on sitä joka kuuluu kaiuttimesta jo power on asennossa jos on kuuluakseen.

  #89423
  flanagan
  Osallistuja

  juu, trimmeriä koitin hehkuille, mutta ei ollu vaikutusta hurinaan. vois koittaa irrottaa OT ja vähä pyöritellä. se on onneksi helpostikin kokeiltavissa. alumiinia on kotelot…

  pidetään se dc hifissä 😀

  #89424
  flanagan
  Osallistuja

  joo, siellähän se… typerä moka >:(, mutta onneksi selvisi. nyt top boost kanavan maadoitukset vielä katsoa. aavistuksen enemmän hurinaa, kun ef86-kanavassa.

  Kiitos!

  -f

Esillä 5 viestiä, 1 - 5 (kaikkiaan 5)
 • Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.