Vanhan vahvistimen putkien kannat

Home Foorumit Vahvistinrakentelu ja muu tee-se-itse Putkivahvistimet Vanhan vahvistimen putkien kannat

 • Tämä aihe on tyhjä.
Esillä 5 viestiä, 1 - 5 (kaikkiaan 5)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • #69369
  wuchi
  Osallistuja

  Moi

  Hankin itselleni 70-luvun puolivälin dynacord twen ii vahvarin. Huomasin että putket heiluu melkoisesti ja luulin ensin että putken kannat olivat löysästi kiinni, mutta ne ovatkin kannan pinnit/nastat /tms  jotka ovat löysällä. Ei putket tippumaan pääse, mutta heiluvat kuitenkin tosi helposti.

  Onko kannat parempi vaihtaa?

  Kiitos!

  Edit. Siis ajan takaa sitä, että jos nuo putkien kannat alkavat temppuilemaan, niin aiheutuuko suurempia ongelmia? Putket hajoaa tai päätemuuntaja tai jotain muuta vastaavaa.

  #89759
  Sienikisaaja
  Jäsen

  On siinä se vaara, jos pinnit heiluu sisältä yhtä paljon, että anodijännite pinni ja hehkupinni osuu toisiinsa..
  Kyllä ne kannattais vaihtaa, mikäli jaksat ryhtyä siihen hommaan.

  #89760
  T.S.
  Jäsen

  Ei ole montaa putkityyppiä? jossa anodi ja hehku on vierekkäiset nastat  että vaara olis olemassa?.Jos ne on PHILIPS bakeliitti levyistä kahdesta osasta niitattu kiinitysreikien kohdalta vois vaihtaa kannat.T.S.

  #89761
  Votti
  Osallistuja

  Keraamisissa kannoissa pinnit saattaa liikkua aika paljonkin kannan sisällä kun taas muoviset on tässä suhteessa tiukempia. Keraamisessa kannassa putki siis paikallaankin liikkuu jonkin verran kun pinnit liikkuu vapaammin kannan sisällä.

  Testaisin asiaa niin että jos vedät putkea suoraan kannasta ulospäin ja jos putki on suhteellisen tiukka tulemaan pois niin kanta on OK.

  -V-

  #89762
  T.S.
  Jäsen

  Jos putki on EL500 siinä on aika suuri hekuvirita ja muistelisin ett roudariaikoinani jo 67 kuulin että polttaa kannan helposti.Itsellä ei ole kokemuksia kyseisen putken omaavasta vahvarista jo onko niitä enää missään?

Esillä 5 viestiä, 1 - 5 (kaikkiaan 5)
 • Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.