Transienttisuojat/häiriönpoistajat putkikoneissa

Home Foorumit Vahvistinrakentelu ja muu tee-se-itse Putkivahvistimet Transienttisuojat/häiriönpoistajat putkikoneissa

 • Tämä aihe on tyhjä.
Esillä 4 viestiä, 1 - 4 (kaikkiaan 4)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • #67343
  Niskanen
  Jäsen

  Onko kukaan viritellyt omiin laitteisiinsa moisia härpäkkeitä verkkojohdon jatkoksi?

  #75388
  harryk
  Jäsen

  ;)Minulla oli joissain putkikoneissa aikanaan yhdistelmä, jossa on irroitettava verkkojohto, verkkosulake ja häiriönpoisto samassa lootassa. En huomannut hirveästi eroja siihen, että on vain verkkopiuha ja erillinen sulake. Ostin myös jossain vaiheessa ferriittirenkaita joita laitetaan verkkojohdon ympärille häiriöitä poistamaan. Näitä käytetään yleisesti mm. digitaalitulostimissa meidän alalla. Nekin renkaat unohtuivat johonkin pöytälaatikkoon. Tässä omat kokemukseni tähän asti. Kunnon layout ja maadoitusratkaisut auttavat mielestäni eniten mahdollisiin häiriöihin. t. Harry “Häiriö” Bluetone

  #75389
  okabass
  Osallistuja

  MOI

  Putki on varsin hyvä kestämään reilujakin ylijännitteitä. Siis spekseissä mainittuja sellaisia. Esim. muutama kymmenen volttia hetkellisesti ylöspäin ei paljoa paina. Olen kokeillut, mutta esim. nykyään en esim. varistoreja käytä.

  Hyötyä sellaisen metallikuorisen verkkoliitin/häiriönpoistajan käytöstä en ole havainnut. Ehkä jos alkaisi A/B vertailla.

  Varistori kerran tai kaksi mahdollisesti pelasti rakentamani Voima-tyyppisen 200 W bassokoneen. Kerran olimme Kyröskosken suurlavalla, kun ennen keikan alkua kolmivaihesyötöstä tulla tupsahti mitä sattuu. Siinä meni varmaan kolmasosa lavan laitteista pimeäksi. En ollut sillä hetkellä lavalla, mutta kaverit kertoivat, että savut Voima pukkasi ulos. Ihme kyllä: lähti käyntiin. Eikä edes sulake olut kerinnyt koneesta palaa. Varistori oli kyllä palanut, ja mustannut aika reilusti sisustaa.

  #75390
  Niskanen
  Jäsen

  Purin kerran päreiksi yhden Vox Cambridge 15 koneen. Siinä oli sellaisia avonaisia ferriittirenkaita ja verkkojohto oli vedetty  käämiksi renkaan ympärille muutaman kierroksen verran. Eikös noista ole jotain lakisääteisiä määräyksiä tms, liittyen kai lähinnä koneen lähettämiin häiriöihin?

Esillä 4 viestiä, 1 - 4 (kaikkiaan 4)
 • Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.