trankkuhalpiksen korjaus

 • Tämä aihe on tyhjä.
Esillä 4 viestiä, 1 - 4 (kaikkiaan 4)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • #67236
  htm
  Osallistuja

  Sain meidän laulajalta vanhan viallisen Park G10 -trankkuvahvistimen, ja ajattelin laittaa sen kuntoon kotisoittelua varten.

  Ongelmana oli, ettei ääntä tullut ulos, ainoastaan karmeaa rohinaa potikoita käännellessä.

  Kaiutinlähdön isot elkot olivat pamahtaneet, ja vaihdoin ne, mutta vika ei tällä korjaantunut.
  Kokeilin toisella vahvarilla, että kaiutin toimii. Vika ei siis ole siinä. Kuulokeulostulosta kuului myös vain samaa rohinaa.

  Rohina kuului kovempaa mastervolumen ollessa päällä, joten päätteen voisi kuvitella olevan jotenkin kuosissa. Ongelma on siis jossain sisäänmenon – etuasteen tienoilla. Muut elkot ainakin näyttivät ehjiltä ja mitään kärähtäneen näköisiä komponentteja en huomannut. Maapiuhatkin lienevät paikallaan.

  Mitään ideoita?

  #74046
  Tubeman
  Jäsen

  Tuo lienee toteutettu jollain TDA-piirillä pääteasteen osalta,skemaa tuohon en löytänyt joten
  katsotaan mitä voidaan tehdä.Mainitsit outputin konkat monikossa,ettei olis käyttöjännite suotoa koska usein näissä on kaksipuolinen jännite.Pääteasteen piirin datalehdestä voi luntata pin-outit,ja sen tiedon avulla voi testata piirin toimivuuden.Jos saat kuva sisuskaluista ,voi paremmin ihmetellä sen kokoonpanoa.

  #74047
  htm
  Osallistuja

  TDA2030 on kyseessä.
  Rupesin muistelemaan rahinaa, ja se muistuttaa itse asiassa rahinaa, joka syntyy siitä kun joku kohta piirissä ottaa maahan.
  Tuon piirilevyn alapuolella osaa komponenttien jaloista ei ollut katkaistu vaan taivutettu vinoon. Voisi olla, että joku näistä maadottaa osan piiriä.. Pitää yrittää ehtiä vilkaisemaan illalla.

  Voin yrittää laittaa kuvaa, mutta sanotaan, että etuasteita on kaksi (kerrannaisia), molemmat JRC4558DD:llä toteutettuna. Ja päätteessä tosiaan tuo TDA2030. Skemaa en minäkään ole löytänyt.

  #74048
  Tubeman
  Jäsen

  OOlrait! Näistä pikkucomboista voi löytää mitä vaan,potikkavikaakaan ei kannata pois sulkea,niitäkin näistä on hajonnut ja vastusliuku on ollut poikki,samalla kun se on oikarissa potikan kuoren kanssa.

Esillä 4 viestiä, 1 - 4 (kaikkiaan 4)
 • Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.