Tekstit siirtokuvapaperilla mustaan koteloon

Home Foorumit Kaikki muut Yleinen Tekstit siirtokuvapaperilla mustaan koteloon

 • Tämä aihe on tyhjä.
Esillä 5 viestiä, 1 - 5 (kaikkiaan 5)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • #67463
  racc
  Jäsen

  Pitäisi saada siistit tekstit Hammondin mustaan koteloon rakennettuun vahvariin.

  Asiaa tarkemmin mietittyäni ja tehtyäni testitulostuksia normaalille kalvolle ja mustalle paperille, alkoi epäilyttää onko mitään toivoa että läpinäkyvälle siirtokuvapaperille mustesuihkarilla tulostettu teksti olisi lainkaan luettavissa (mustalta pohjalta)? Olkoon värisävy sitten mitä tahansa.

  Mulla on noita arkkeja vain yksi, joten hirveään tyrimiseen ei olisi varaa. Lisäongelmana että laitteen pitäisi olla kunnossa tiistaiaamuna, ja kotelo ei ole mun hallussani eli vasta huomenna näkee miltä se näyttäisi. :-

  Varasuunnitelmana olisi että tulostaisi normaalille osoitetarrapaperille tekstit mustalla taustalla. Sitten leikkaa tekstit irti ja värjää tarran reunat tussilla mustiksi. Ainakin olisi varmuus miltä lopputulos näyttää.
  Periaatteessa huomenna voisi ehtiä hakemaan kaupasta myös valkopohjaisen siirtokuvapaperin, mutta onko siinä sitten mitään etua tarrapaperiin verrattuna..?

  Kaikki vinkit aiheeseen liittyen, esim. mahdollisimman näkyvät värisävyt. Tämän hetkinen käsitys että kirkkaan sininen ja vihreä olisivat toimivimpia.

  #76369
  Imre
  Jäsen

  tuota samaa olen miettinyt itsekkin. Kyllä uskon että se väri näkyy vasten mustaa pohjaa mutta ongelmana on se että itse ainakin haluaisin valkoisen tekstin ja kun yleensä missään printtereissä ei ole valkoista väriä käytössä kun kätytetään valkoista paperia. muut värit taas näyttävät huonoilta mustan kanssa.
  Kerroppa sitten miten onnistuit.

  #76370
  racc
  Jäsen

  Alustavat testit siirtokuvan kiinnityksestä mustalle pahville ja lopulta kotelon sisäpintaan paljastivat, ettei siirtokuvakalvo tuntunut tarttuvan maalipintaan riittävän hyvin. Vielä pahempi ongelma oli ettei teksti ollut juuri lainkaan luettavissa edes voimakkaan punaisena. Tässä vaiheessa se ei kuitenkaan enää ollut yllätys. Lisäksi kalvon reuna kiilteli mattaan koteloon kiinnitettynä varsin häiritsevästi. Huom! Tämä ei ollut Uraltonelta ostettua kalvoa, vaan askartelukaupasta hankittua joka on ilmeisesti tarkoitettu ensisijaisesti pienoismalleihin. En tiedä onko kyseessä sama tavara.

  Siirryttiin pian vararatkaisuun, eli osoitetarrapaperiin. Paperi imi mustetta hyvin parhaallakin tulostuslaadulla, ja lopputulos jäi jonkin verran kotelon mustaa harmaammaksi varsin laadukkaasta tulostimesta huolimatta. Kiinnittyminen koteloon jätti toivomisen varaa tälläkin, mutta oli silti riittävän hyvä. Ulkoasu ei häiritse muttei sentään tehdastekoiseltakaan näytä. Todennäköisesti kirjoitan myöhemmin vähän juttua vahvarista forumille ja laitan yhteyteen pari kuvaa joista saa käsitystä.

  #76371
  uraltone
  Osallistuja

  Meidän siirtokuvakalvo on jenkkilästä, joten tuskin on samaa mitä askartelukaupat myy, mutta todennäköisesti hyvin saman tyyppistä. Toimii hienosti alumiinipintaan ja kiiltäväksi maalattuihin pintoihin. Jos pinta on karheaa, ei kalvo toimi.

  terv,
  Mikko

  #76372
  hellhound
  Jäsen

  http://www.pixbox.fi/alb629347

  Tuossa vahvistimessa tekstit on tehty siirtokuvilla ruusupuiselle levylle niin, että maskin avulla on ensin maalattu teksteille valkoinen tausta.

Esillä 5 viestiä, 1 - 5 (kaikkiaan 5)
 • Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.