TAD Super Lead

 • Tämä aihe on tyhjä.
Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 128)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • #69251
  Prowler
  Osallistuja

  Moi! Eka rakenteluprojektini lähti käyntiin 15.4 2014. Osat on nyt kiinni chassiksessa ja seuraavaksi juotoshommiin.
  Kun saan tuon ensin toimimaan niin ajattelin tehdä siihen S.I.R #36 modauksen. Porasin valmiiksi reiän neljännelle etuasteputkelle.

  Löytyykös Uraltonelta osat ppimv:n laittoon? Johtimen tyypistä en ole varma millainen sen tulisi olla.

  #89043
  uusiipe
  Osallistuja

  Löytyy varmasti osat. PPIMV:hen tarvitset 500 klog kaksoispotentiometrin ja sille nupin sekä 2 kpl 0.1 uF konkkaa, joilla potentiometri erotetaan bias-jännitteestä.
  http://www.uraltone.com/elektroniikan-komponentit/potentiometrit-ja-trimmerit/potentiometrit/alpha-500k-dual-log-24mm.html?
  http://www.uraltone.com/elektroniikan-komponentit/kondensaattorit/muovikalvokondensaattorit/0-1uf-400-vdc-200-vac-ero-vishay-roederstein-mkt-1813.html?

  Olen muutamaan plexi-kittiin lisännyt jälkikäteen PPIMV:n. Siinä hankaluutena on. Että kytkentälevyllä ei ole turrentteja noille konkille. Kuumaliimalla ole ne lätkäissyt turrentlevyyn kiinni. Potentiometrille menevät johtimet on syytä olla koaksiaalimallia häiriöiden ehkäisemiseksi.
  Potikan suosittelen kiinnittämään takapaneeliin, että etupaneeli pysyy siistinä.

  #89044
  Prowler
  Osallistuja

  Tällainenko kaapeli käy PPIMV:n asennukseen?

  http://www.uraltone.com/koaksiaalikaapeli-50ohm-tasker.html

  Olen netissä nähnyt kuvia missä on kolme johdinta tuollaisen kaapelin sisällä. Onko tämä jokin erilainen ppimv kytkentä?

  Millaisilla eri metodilla foorumin jengi tyhjentää konkat? Millainen johdin ja miten iso vastus kannattaa olla?

  Onko Bilteman 10 € yleismittari riittävä kaikkii mittauksiin vahvistimen toimintakuntoon saattamiseksi? Fluken yleismittarista olen haaveillut mutta se on aika kallis. Onko muita hyväksi havaittuja merkkejä?

  Kyselen tässä aloittamassani topikissa kaikenlaista mieltäni askarruttavaa. Osaamiseni on sillä tasolla että sähköalan perusteita olen lukenut jonkin verran ja kasannut noin 25 efektipedaalia, jotka pärähtivät melkein kerrasta toimimaan. Saatan viedä kasaamani nupin varmuuden vuoksi tarkastettavaksi jollekin vahvistinrakentajalle ennenkuin kytken siihen virrat. Löytyykö Jyväskylästä kokeneita vahvistinrakentajia joille voisi kiikuttaa nupin tarkastettavaksi?

  Kiitokset kaikille ketkä jaksavat vastailla!

  #89045
  Sancho
  Jäsen

  Juu, tuo johto käy kyllä. Suoja kytketään vain toisesta päästä. Periaatteessa voit myös käyttää suojattua parikaapelia. Tällöin tosin vastaisessa vaiheessa olevat heikot signaalit menevevät ihan vierekkäin ja voit menettää hieman enemmän korkeita. Ei välttämättä ole kyllä kuultavissa oleva menetys.

  Kannattaa myös tutustua LarMar ppimv kytkentään. Se periaatteessa korvaa 220k gridleak vastukset 250k tuplapotilla ja esim 2M2 vastuksilla. Volume täysillä kytkentä on lähes identtinen ilman mastervolumea, toisin kuin 500k tai 1M potin ja 0,1 uF kondensaattorien ppimv:t. Pienempi poti vaikuttaa pienillä asetuksilla myös vähemmän korkeisiin taajuuksiin.

  Esimerkiksi 220k tyhjennysvastukset voi juottaa suoraan vaikka ensimmäisen suotokonkan napojen välille. Virta on muutamia milliampeerejea ja 2 W vastus riittaa jos jännitteet ovat tavanomaiset. Helppo tarkastaa ohmin lailla.

  Yleensä halvatkin mittarit ovat kohtuu tarkkoja kunhan paristossa riittää virtaa. Eli jos pariston varoitusvalo vilahtaa kannattaa tällöin vaihtaa paristo.

  #89046
  Prowler
  Osallistuja
  #89047
  Sancho
  Jäsen

  Yleensä volume potikoiksi valitaan LOG-tyyppinen potikka. Vaikka tämä:
  http://www.uraltone.com/elektroniikan-komponentit/potentiometrit-ja-trimmerit/potentiometrit/alpha-250k-dual-log-24mm.html?

  Nuo vastukset käy, voit myös laittaa metallikalvovastukset, joilla periaatteessa tulee vähemmän sihinää.

  #89048
  Prowler
  Osallistuja

  Latailen tänne kuvia sitä mukaa kun rakentelu edistyy. Tässäpä ensimmäinen kuvasarja jossa on mitä TAD:ilta lähetetty paketti pitää sisällään. Toivottavasti foorumin raati pitää kuvistani ja niistä on jollekin apua.

  http://1drv.ms/1mk0fj0

  #89049
  Prowler
  Osallistuja

  Viikonloppuna sain projektin tähän vaiheeseen:

  http://1drv.ms/1g0w1he

  Kertokaapa jos näkyy jotain mikä pitää korjata.

  #89050
  Prowler
  Osallistuja

  Eikös putket ketjuttavat johdot kannata kiertää toisiinsa samaan suuntaan kuin muuntajalta v7:lle tulevat mustat johdot vai onko kiertosuunnalla väliä?

  #89051
  alsu
  Osallistuja

  Onhan noita tullut jonkin verran rakenneltua ja korjailtua. ELi jos ei lähempää kukaan sitä rakennelmaasi tarkasta niin retki Vilppulaan 😉

  Hurinoitahan tuolla hehkujohtimien kiertämisellä koitetaan saada hallintaan.  Kiertosuunnalla ei liene väliä. Itse olen tehnyt kierteen johtimiin akkukoneella, letku kiinni istukkaan ja vamos, tulee nättiä kierrettä, siitä sitten annostellaan putken kannalta seuraavalle. Push-pull vuorovaihe päätteessä ei kannata alkaa kikkailemaan hehkun pinnien kanssa tyyliin et joka toiseen näin a-b ja joka toiseen b-a.  sen verta johtimiin varaa että saa nostettua chassiksen pinnasta n. 5-10 mm korkeuteen, havaintoni on että joissain keksinnöissä on varma hurina jos on kiinni chassiksessa, alumiini chassis ei tässä niin herkkä ku magneettisesta metallista olevat.

  Halvoissa mittareissa kiinnittäisin huomion siihen paljonko ilmoitetaan mittausjohtimien suoja- tai eriste jännitteeksi…että kestää mitata esim +500 V jännitettä ilman että tulee kynsille.

  Semmosia mietteitä tähän hätään.

  Ja tervetuloa laboratorioon koestamaan keksintöjä. 😉

  #89052
  Prowler
  Osallistuja

  Kiitokset taas kaikille vastanneille. Alsu eiköhän laiteta marsuni kesän aikana tulille ja modit samalla kuntoon.

  #89053
  Prowler
  Osallistuja

  Tänään tällaista:

  http://1drv.ms/1glNAZp

  Älkää sanoko että joudun kieputtamaan AWG -piuhat uudestaan on meinaan melkoista jöötiä. Jäi hommat vähän kesken tänään. Toivottavasti ei tullut mitään mokia että joutuu purkamaan.

  #89054
  alsu
  Osallistuja

  Tolla samalla vihreekuorisella oon ite nykyisellään vedelly hehkut. Ihan mallikkaalta näyttää johtojen reititystyö.

  #89055
  Prowler
  Osallistuja

  Meni purkuhommiksi kun en ollut tyytyväinen työn jälkeen. Nyt tulee kierrettä koko kaapelin mitalle mutta kaapeli loppui kesken. 😛

  http://1drv.ms/RCufxf

  Minkäslaista tämä bus-wire oikein on? Sitä ei tullut rakennussarjan mukana ollenkaan. Linkatkaapas uraltonelta sopiva johdin.

  #89056
  Sancho
  Jäsen

  Tuossa on ns. buss wire:
  http://www.uraltone.com/elektroniikan-komponentit/kaapelit/cu-lanka/hopeoitu-kuparilanka-1-5mm-hinta-per-metri.html

  Jos tuo käyttämäsi lanka hehkujen johdottamiseen on yksisäikeistä, niin se varmaan käy myös.

  Periaatteessa hehkut kannattaisi kiertää toisiinsa niin lähelle putken kantaa kuin mahdollista. Tuossa tulee nyt tehtyä melkein putken kokonaan kiertävä häiriö kenttä. Monet vahvistimet on kyllä näin tehty ja eivät hurise liiemmin etenkin jos ei ole kyse ns. high gain vahvistimesta. Ensimmäinen putki on kriittisin ja siihenhän tuo muutos on kohtuu helppo vielä tehdä tai vaikka ensimmäisen kokeilun jälkeen jos hurisee liikaa.

  On kyllä viimesen päälle siistiä johdotusta. Katsoitko että tuli päätteen puoliskojen hehkut *samaan vaiheeseen?

  *korjattu virhe

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 128)
 • Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.