Starving Plate-viritykset

  • Tämä aihe on tyhjä.
Esillä 3 viestiä, 1 - 3 (kaikkiaan 3)
  • Julkaisija
    Artikkelit
  • #69339
    Arppajuhani
    Jäsen

    Moi, onko moisia pedaaleja tullut rakenneltua? Netistä tuntuupi löytyvän jos jonkinlaista mielipidettä. Siis anodijännitteillä 9-24v. Mulla on laatikollinen töllön putkia, ja syyhyttäisi kokeilla miten toimivat (pierevät) “mukavuusalueen” ulkopuolella.

    #89662
    RG
    Osallistuja

    “Moi, onko moisia pedaaleja tullut rakenneltua? Netistä tuntuupi löytyvän jos jonkinlaista mielipidettä. Siis anodijännitteillä 9-24v. Mulla on laatikollinen töllön putkia, ja syyhyttäisi kokeilla miten toimivat (pierevät) “mukavuusalueen” ulkopuolella.”

    Hei!

    On kyllä kokeiltu erilaisilla töllöputkilla ja onnistuttu jopa HiFi-ääntä tuottamaan ja sivutuotteena välillä särkijää, kun biasointi on ollut sopivasti pielessä. Et mainitse tarkemmin, minkälaisia putkia laatikosta löytyy, mutta esim. ECH81 ja ECH83 toimivat varsin hyvin matalalla anodijännitteellä. (Jotkut asiantuntijat väittävät, että kyseessä on yksi ja sama putkidesign, jota on myyty toisaalta 250 V versiona ja toisaalta matalammalle jännitteelle.).

    Alkuun pääsee esim. 12 V jännitteellä, kun jättää katodivastuksen pois ja laittaa anodivastukseksi esim 10k. Tällöin hila on “biassoitu” nollaan volttiin ja ääniaalto leikkautuu ohjaavasta impedanssista riippuen eri syistä eri tilanteissa.
    a) ohjauksen positiivisen jakson aikana hilavirta kasvaa tai virta saturoituu.
    b) negatiivisen jakson aikana virta lakkaa kulkemasta.

    Kannattaa siis verrata datalehtiä ja valita sellaiset putket / parametrit, jotka antavat halutunlaisen “pieruefektin”
    Jos kyseessä on P-sarjan putket, niin löytyy varmasti sopiva jännite, joka käy sekä hehkulle että anodikäyttöjännitteeksi.

    Lykkyä tykö!

    t. /Robert

    #89663
    Arppajuhani
    Jäsen

    Moi Robert,  Juurikin P-sarjan putkista on kysymys, ja 12v virtalähde. Hehkujännitettä saan muutaman ohmin sarjavastuksella muokattua, ja jotakin sekoitin suurtaajuus triodi-pentodeitahan ne olivat. Ajattelin kytkeä pentodiosankin triodiksi. Kiitos taas vinkeistä!

Esillä 3 viestiä, 1 - 3 (kaikkiaan 3)
  • Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.