Seuraavaksi..Leak TL/25+

Home Foorumit HI-FI tee-se-itse Hi-Fi-vahvistimet Seuraavaksi..Leak TL/25+

 • Tämä aihe on tyhjä.
Esillä 5 viestiä, 1 - 5 (kaikkiaan 5)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • #67471
  vasu
  Jäsen

  http://www.nijnkonijn.nl/machmat/schema/power/ppp/tl25pl.gif Kuten otsikko kertoo. Projekti on aloitettu, suurin osa osista jo hankittuna. Klassikko vahvistin, jos tehdään huolella ei ihan paskaa saada mutta tietysti herättää kysymyksiä: Miksi katodibias? Pentodi etuaste ja sisääntulon suuri herkyys (125mV)? Putkitasuri? jne
  Tuo vahvistin on näitä Mullard 5-20 tyyppisiä ja aion tehdä tarkkaan samoilla komponentti arvoilla poikkeuksena virtalähde jossa käytän kuristinta ja eka konkka on 4uF (Echo Beam Avantic DL7-35 vahvistimesta, joka on myöskin Mullard 5-20 kopioita http://www.arrakis.es/%7Eigapop/avantic.htm ). Toi muutos edellytti suurempaa jännitettä verkkomuuntajalta mutta Hammondin mallistosta löytyi sopiva 400-0 400 ja kun tuli hommattua 4uF 700V öljy/paperi konkka niin päädyin tuohon.
  Kun parhaat vahvistimet tehtiin ennen transistorin yleistymistä ja paras musiikkikin ennen Elviksen läpimurtoa niin tehdään sitten tuollainen. Ja sehän oli tietysti mono.

  #76402
  Tubeman
  Jäsen

  Aina kun katselee näitä vanhemman sortin vahvareiden kytkentöjä,pitää muistaa niiden olevan oman aikakautensa huippua,putkitekniikan rajallisuus oli varmaan syy moniin ratkaisuihin .

  #76403
  vasu
  Jäsen

  Teknisessä mielessä nykyaikaisilla komponenteilla (transistoreilla) saadaan tehtyä lähes ideaalinen vahvistin. Toi mun “parhaat vahvistimet..” oli väärä parempi muoto olis ollut jotain “mukavampi saundiset vahvistimet..”.
  Mittaus tulosten mukaan joku 300B SE vahvistin on aika älytön, silti niitä tehdään ja jotkut vielä ostaakin.

  #76404
  Heikki
  Jäsen

  Klassikko vahvistin, jos tehdään huolella ei ihan paskaa saada mutta tietysti herättää kysymyksiä: Miksi katodibias? Pentodi etuaste ja sisääntulon suuri herkyys (125mV)? Putkitasuri? jne

  Miksipäs ei katodibiasointia ja miksipäs ei pentodi astetta. Sisääntulon herkkyys on varmasti ollut juuri oikea tuon kanssa käytetyn Leak:in etuasteen kanssa. Taitaa olla sen ajan laite ettei ollut juuri muuta vaihtoehtoa tähän kuin putkitasuri.

  #76405
  vasu
  Jäsen

  Tuosta sivun alaosasta löytyvästä kuvasta innostuin tuohon vahvistimeen. http://www.review33.com/avforum/forum_message.php?topic=23040110092333&page=151
  Aika selkeätä ja helppo vaihtaa komponentteja.

Esillä 5 viestiä, 1 - 5 (kaikkiaan 5)
 • Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.