Säädettävä B+ jännitelähde 5E3:een

Home Foorumit Vahvistinrakentelu ja muu tee-se-itse Putkivahvistimet Säädettävä B+ jännitelähde 5E3:een

Esillä 3 viestiä, 1 - 3 (kaikkiaan 3)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • #111810
  Gib52son
  Osallistuja

  Ostin UralTonesta MOSFET-iin perustuvan VVR-rakennussarjan osat, tarkoituksena ympätä ne UralTonelta ostamaani vanhempaan 5E3-rakennussarjaan. Mukana on 4 kpl Zener-diodeja (4,7v, 5,1v, 5,6v ja 6,2v). Mistä tiedän mikä zener on minkin arvoinen, kun kaikki ovat saman näköisiä pieniä oranssin värisiä, ilman mitään merkintöjä? Zenerin arvollahan on ilmesesti väliä anodijännitten rajoituksen mitoituksessa. Tasuriputkena minulla on GZ34 ja eka suotokonkkana 47µF, loput suotokonkat muistaakseni 22µF. Verkkomuuntaja Hammond 290BEX. Ilmeisesti FET pitäisi kiinnittää chassikseen verkkomuuntajan ja turret-levyn väliseen tilaa, kuten uudemmassa 5E3-versiossa. VVR-potikka voitaneen sijoittaa etuseinään poistuvan 0,2A sulakepesän paikalle, koska VVR-piirilevyssä on sulake vastaavassa paikassa. Tai siirtämällä 2A verkkosulake sijansa oikealle ja vapautuvalle paikalle VVR-potikka. Mikä zener on passeli tälle kattaukselle? Voi olla aika hankala porata reikää MOSFET:lle chassikseen, näyttä aika paksulta materiaalilta. Oletteko rakennelleet vastaavaa? Miten olette ratkaisseet ko. pulman?

  #111812
  Gib52son
  Osallistuja

  5E3 VVR- jatkoa!

  Olin liian hätäinen, tai sokea! Löytyyhän ne zerer-arvot diodien kyljestä, kun suurennuslasilla tutkailin. Pääteputket vahvistimessa on JJ 6V6S- versiota. Edelleen kaipaisin kommentteja rakennustavasta, jos olette rakennelleet VVR:ää 5E3:een, siihen vanhempaan chassis-versioon.

  #111813
  Mikko Kankaanpää
  Avainmestari

  Morjens,

  Koteloon saa itseasiassa suht. helposti tehtyä reiän. MOSFET tarvii ehdottomasti jäähdytyksen, muutoin ei toimi. Olemme usein laittaneet sen päätyseinään.

  Zenereissä merkinnät on tosiaan melkoisen pienellä / suttuisella, mutta kyllä ne sieltä löytyy!

  Mikko

Esillä 3 viestiä, 1 - 3 (kaikkiaan 3)
 • Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.