Ruottista tulleet PL504 set

Home Foorumit Vahvistinrakentelu ja muu tee-se-itse Putkivahvistimet Ruottista tulleet PL504 set

 • Tämä aihe on tyhjä.
Esillä 4 viestiä, 1 - 4 (kaikkiaan 4)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • #69329
  T.S.
  Jäsen

  Tuli aikanaan ruottista neljä uutta PHILIPS PL504sta.Nyt on vahvarisiinä mallissa että pääsee kokeileen hehkupiiriä mutta kolme ei hehku ja tosiaan mittasin yhden ei ole vastusta tai siis ääretön hehkulangassa.PHUILIPS paketissa ne on ja päältäpäin ihan uusia?.Yhdessö on selva katkos hehkulangassa,yhdessä huononäköiset hitsaukset hehkupinneihin,alkaa koputtamalla hehkua.Onko kokemuksia?.Mitä on omia erimerkkisiä parittomia ne hehkuu.P.S. Nyt sain toisenkin koputtelemalla hehkuun ja se toinen sammuu kuumettuaan.Näissä on sitä mustaa lasissa että ne on uutena kytketty virrat kun seaine on polttanut hapen lasiin kiini.Hehkulankojen hitsaus huono piikkeihin?

  #89627
  T.S.
  Jäsen

  Nyt kun tulee uusi rakennussarja PL504 ottakaa opiksenne ettei käy samoin kun mulle,maailmalla on uusia NOS  PHILIPS MINIWATT 504 joissa on osassa hehkulanka poikki uutena hitsauksenvierestä siitä kohtaa kun lanka liittyy putken ulostulevaan nastaan sisällä lasin alla lyö kipinää.Osa han pimeitä osa pätkii yksi jopa toimii?, suosittelen muita merkkejä!.Tehtaan pakkauskotelon oli vähän eri aikakaudelta olevia pieniä erjoa ja niissä on oikeat omat merkinnät PL504.T.S.

  #89628
  Xana1973
  Osallistuja

  Kaikki Philipsit eivät suinkaan ole huonoja. Olivat aikoinaan parhaimpia putkia, jota oli saatavilla Telefunkenin ja Mullardin ohella.
  EI putkitehdas valmisti 1970 luvulla monille merkeille alihankintana putkia. Heillä laaduntarkkailu ei ollut Telefunkenin ja Mullardin tasolla. Nuo Philipsit saattoivat olla sen tehtaan tekemiä. Tietääkseni suurin osa Siemensin putkista 1970 luvulla on alihankkijoiden tekemiä. Siemensin nimellä myydyt ovat yleensä aina priimaa; kuten myös 1970 luvun originaali Philipsit.
  Ultron, Haltron ja Zaerix merkkejä kannattaa oikeasti varoa. Ne olivat aikansa halpismerkkejä. Tässä on niistä lisätietoa: http://www.radiohistoria.fi/cgi-bin/yabb2/YaBB.pl?num=1349707023/
  Joskus viallisen putken pystyy korjaamaan. Vika saattaa olla putken kantapiikin juotoksessa. Kuten tässä puhutaan: http://www.radiohistoria.fi/cgi-bin/yabb2/YaBB.pl?num=1431707141/5#5

  #89629
  T.S.
  Jäsen

  Tämä vika on kokolasisessa putkessa sisällä.Menin Köpi L luo kysyyn onko sulla laserhitsiä mitä voisit kokeilla hitsata lasinläpi uusi sauma.Oli kuulemma myynyt sellaisen jo pois.Ainahan se on mukava kuulla putkista uutta,Tai kertausta kun olen joskus 1965 vaihdellut ekat putkeni “rautalankayhtyeen roudarina” orkesterivahvistimiin.Kaikki oli niin erilaista sen 1967 devalvaation jälkeen .Orkesterinjohtaja kyseli radioliikkeestä isotehoista kovaäänistä kun ovat kalliita.Liikkeen omistaja suositteli neljää 16 ohm TV kajaria rinnan.päätemuuntajaa varoivat,katselin EF 1967 luetteloa,ne muuntajat maksoi 35-mk/kpl,.Pitkään aikaan 40V en ollut putkilaitteidenkanssa tekemisisä.Philips kajareita kans käytettiin paljon ,vielä nyt kun puran vanhoja stereokaappeja polttopuiksi.Merkkituotteissa on ollut PHILIPS kajarielementi,mm KENWOOD.  T.S.

Esillä 4 viestiä, 1 - 4 (kaikkiaan 4)
 • Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.