Rouheva bluessoundi hiljaisella volumilla ?

Home Foorumit Vahvistinrakentelu ja muu tee-se-itse Putkivahvistimet Rouheva bluessoundi hiljaisella volumilla ?

 • Tämä aihe on tyhjä.
Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 26)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • #67659

  Moi !

  Fender Champ 12:sta lähtee täysillä jotakuinkin kelvollinen bluessoundi, ts. ns. saturointi rykinä. Miten saa samantapaisen soundin ilman kuulovaurioita. Tilasin netistä Torreksilta säädettävän biasointipiirin, jolla käsittääkseni voi säätää pääteputken kumuusastetta. Käsitykseni mukaan kajari pitäisi myös saada saturoimaan po. soundin saavuttamiseksi. Olisiko teholtaan alamittainen kajari mahdollinen ratkaisu ?
  Keinokuorma ja kuormitusvastus eivät vaikuttaneet soundiin kuin hiljentävästi.

  Löytyykö hommaan hyviä ideoita ? Mitä tapahtuu styrkkarille,  jos alamittainen kajarin kartio lähtee liitoon, puhekela palaa, tms. ?

  Terveisin, jarkko

  #77854
  Nimetön
  Vieras

  Käyt samaa taistelua mitä ehkä 98% putkikoneiden omistajista on käynyt. Miten saada se “täysillä” soundi myös hiljaisella äänenvoimakkuudella. Lannistaa en halua, mutta tuskin mitenkään… Noh, eteenpäin sano mummo.

  Olisiko teholtaan alamittainen kajari mahdollinen ratkaisu ?

  Vain mikäli haluat ottaa riskin, että kaiuttimen hajotessa se vie mukanaan myös pääteputken ja ulostulomuuntajan. Eli ei ole. Vähemmän herkkä kaiutin saattaa auttaa jonkinverran.

  Tilasin netistä Torreksilta säädettävän biasointipiirin, jolla käsittääkseni voi säätää pääteputken kumuusastetta.

  Ei tule onnistumaan tuolla systeemillä. Tuo mahdollistaa vain erilaisten pääteputkien käytön. Ainakin jos torreksen mainostekstiin on luottaminen.

  Ainoa mikä äkkisältään tulee näistä “uusista systeemeistä” mieleen on joko VVR (joka taitaa olla jäsen harryk:n suosikkijuttu) ja sitten semmoinen “full/half/quater” kytkin, mutta semmoisen laittaminen ei taida onnistua tuohon champpiin (ei onnistukkaan).

  #77855

  Kiitos !

  Siinä tais sit mennä haaveet putkisäröstä. Kuulin hetken erästä Peavyn 20W putkikomboa, joka ryki  hyvin ilman lisälaitteita kotisottotasolla. Eikös Champin särösoundia saa millään keinoin siedetäväksi, vakionahan se on suorastaan hirveä ?

  Terveisin, jarkko

  #77856
  harryk
  Jäsen

  Kiitos !

  Siinä tais sit mennä haaveet putkisäröstä. Kuulin hetken erästä Peavyn 20W putkikomboa, joka ryki  hyvin ilman lisälaitteita kotisottotasolla. Eikös Champin särösoundia saa millään keinoin siedetäväksi, vakionahan se on suorastaan hirveä ?

  Terveisin, jarkko

  ;)Tuo sana “rykii” ei kyllä heti aukea meikäläiselle mitä se tarkoittaa. Champ ei varmaankaan ole se passelein juttu lead-säröosaston tarpeisiin pienillä voluumeilla ja tuo 4-6 W yhdestä 6V6-putkesta aiheuttaa jo aikamoisen mekkalan nupit kaakossa. Jos haluaa vanhaa Chigago-blues-säröä, voi tuo peli käydä, mutta jos haetaan ns. laulavaa singing-säröä, ei tuo ole tietääkseni se juttu. Tällä foorumilla on toisaalla juuri keskustelussa pienitehoisen putkivahvarin rakentaminen. Jos kolvi pysyy kädessä ja kysyy palstan sediltä välillä neuvoja, voi itsekin rakentaa tuollaisen pienitehoisen putkivahvistimen joka krhm “rykii”. t. Harry

  #77857

  Moi !

  Kiitos vastauksestasi !

  No,se rykiminen on mulle just tota Chicago-blues meininkiä elikkäs jotain rouhevaa säröä. Katselin jo muutamaa rakennuussarjaa, mutta kaipais asiantuntijan neuvoa, missä rakkineessa kannattaa sormiaan poltella, tulihan tota teini-iässä rusnattua trankkukamoja. Parista viiteen wattia, tweedkopalla ja 12″ laatukajarilla olis varmaan bueno.

  Terveisin, jarkko

  #77858
  harryk
  Jäsen

  ;)Itsellä on tuo Champ modeilla varustettuna ollut mielessä jo pitemmän aikaa ja tilasin jenkeistä läjän Weberin alnico ämyreitäkin noihin tarpeisiin, mutta aika ei tahdo riittää kaikkien ideoiden toteuttamiseen yhdellä kertaa. Se projekti siirtynee joulun jälkeiseen aikaan, mutta ajatus on tehdä se kuitenkin jossain vaiheessa. t. Harry

  #77859

  Moi !

  Taisin tilata Torresilta väärän mokkulan. Ymmärsin, että sillä vois säätää putkien bias:ia elikkä, jos ne kävis kuumempana saturoimaan. Se ei taida riitää, vaan pitäisi saada myös kajari saturaatioon. Tavoittelen jotakuinkin samaa soundia kuin Champissa on täysillä luukuteltaessa.

  jarkko

  #77860
  brown note
  Jäsen

  Tuosta kajarin röpeltämisestä ei varmaankaan kannata pahemmin huolehtia, mutta power skeili on vallan mainio tapa tuottaa päätesäröä pienellä volyymillä. Stämppiin kyseisen härpäkkeen asentaminen on melko yksinkertaista riippuen tietenkin siitä miten helposti anodijännitteet ja päätemuuntajan keskiulosotto ovat käsiteltävissä(todennäköisesti erittäin vaikeasti):

  #77861
  hellhound
  Jäsen

  Suosittelen huomioimaan skeiliä suunniteltaessa, että champ12 kanavanvaihtologiikka ja kaiun ohjaustrankku ottavat käyttösähkönsä pääteputken katodipiiristä.

  #77862
  anttit
  Jäsen

  Mites tiedättekö vieläkö on toi power scaling kytkentä pysynyt samanlaisena kuin se oli noin 4 vuotta sitten? Ostin noihin aikoihin pari semmoista kittiä herralta itseltään kun oli pitämässä luentoa Helsingissä Herttoniemessä Custom Soundsin tiloissa. Ne kitit on mulla vielä asentamattomana, vaan mahtaakohan olla nykyiset kitit enää samanlaiset, onkohan mun jo kerenneet vanhentua ja kannattaakohan niitä enää laittaakaan?

  #77863

  Mitähän juttuja nää on ja kuka niitä toimittaa:

  1. VVR (joka taitaa olla jäsen harryk:n suosikkijuttu). Jotainhan tässä varmaan voisi kokeilla tai sitten ei.
  2. Power scaling kytkentä

  Mitäs sanotte !

  jarkko

  #77864
  harryk
  Jäsen

  Mitähän juttuja nää on ja kuka niitä toimittaa:

  1. VVR (joka taitaa olla jäsen harryk:n suosikkijuttu). Jotainhan tässä varmaan voisi kokeilla tai sitten ei.
  2. Power scaling kytkentä

  Mitäs sanotte !

  jarkko

  VVR ja Power Scale tarkoittavat samaa asiaa. Kevin O´Connorilla on kait yksioikeus käyttää tuota Power Scale-nimitystä julkisesti, siksi tuo VVR. Molemmissa ratkaisuissa on ideana tiputtaa vahvistimen anodijännitteitä ja sitä kautta päätetehoa. VVR:n yksinkertaisin versio on yhdellä tehofetillä, potikalla ja parilla muulla osalla aikaansaatu piíri joka kytketään KATODIBIASOIDUN putkivahvarin anodijännitelähteeseen. Sen kytkiksen voi imuroida vaikka kotisivuiltani http://www.bluetone.fi  kohdasta “Schematics” ja Express Baby”. Astetta haastavampi versio on FIXED-biaskytkentä, jossa bias jännitteen pitää seurata anodijännitteen muutoksia. Olen laittamassa tällaista härpäkettä Plexi Super Leadiin paraikaa ja voin kertoa siitä kokemuksia laitteen valmistuttua. Tilasin oman fixed-bias VVR-kitin jenkeistä, mutta sen voi rakentaa yhtähyvin itsekin. Noita katodibias-VVR:iä olen rakentanut muutamaan koneeseen ilman ongelmia. t. Harry 

  #77865

  Moi !

  Kiitos konsultaatiosta.

  Kannattanee odotella kuulumisia ja tyytyä tubescreameriin toistaiseksi. Vai kuinka ?

  jarkko

  #77866
  brown note
  Jäsen

  Ainahan on keinokuormat. Niiden pääongelmat ovat 1 kuluttaa putkia, 2 saundaa huonolle ja 3 eivät taida sisältää vintagevuuduumojoa.

  kohta yksi on totta, käyttämällähän nuo putket kuluu. Kohta kaksi riippuu kuuntelijasta. Kohta kolme on riippuvainen mojon lähteestä, viikonpäivästä ja kitaran kulmasta suhteessa vahvistimeen sekä tietenkin verkkojohdon pituudesta ;D.

  Itse kyllä suosittelen kokeilemaan!

  #77867

  Moi !

  Olen kokeillut sekä pelkkää lankapotikkaa että Webergin keinokuormaa. Soundi on jotakuinkin sama kuin kääntämällä styrkkarin volat pienelle. Tarpeeni on tuottaa sama soundi kotioloissa ilman ulkopuolisia lisälaitteita pienellä äänenpaineella kuin luukutettaessa Champ:ia täysillä ts. rouhea särösoundi.

  jarkko

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 26)
 • Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.