Rahiseva volumepotikka

 • Tämä aihe on tyhjä.
Esillä 4 viestiä, 1 - 4 (kaikkiaan 4)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • #69012
  Ukko75
  Osallistuja

  Terve taas kaikille. Yllätys, että ongelmanani on taas tekemäni plexi. Nyt hämmennystä aiheuttaa se, että kun vahvistimen laittaa päälle ja kitaran kiinni niin ensimmäiset 5 minuuttia kitaran volumen säätö aiheuttaa rahinaa. Kun on soitellut jonkin aikaa n5 min niin rahina ei enää kuulu säädettäessä kitaran volumea. Mikä kumma voisi tällaista aiheuttaa?

  #87653
  alsu
  Osallistuja

  Nyt en  tarkastelly kytkistä, mutta potikan rahina viittais että siihen pääsee vuotamaan tasajännitettä jostain. EIkö snuo ole tyyliin vahvistusasteen anodilta konkka (vastus) potikka hilavastus seuraava putki, eli lähtisin kattelemaan vikaa sen edeltävän vahvistinasteen signaali/erotuskondensaattoreista tai jostain muusta mahdollisesta hyppykytkennästä jos DC voi potikalle päästä.

  #87654
  panman
  Osallistuja

  Joo, eipä oo tuommosta ihan eteen tullut(vielä). Voisipa kuitenkin olla kysymys vaikka syntyvistä radioaalloista kitaran potia käännettäessä. Toinen aste plexin kytkennässä on tunnetusti herkkä moisille ja muille häiriöille. Vika saattaisi hyvinkin korjautua lisäämällä gridstopperin suoraan hilalle juotettuna. Vähintään 33k olisi hyvä. Ei ainakaan haittaa, eikä juuri muuta mitään.
  Esa

  #87655
  Ukko75
  Osallistuja

  Kiitos ehdotuksista vian ratkaisemiseksi!
  Ongelma ratkesi viimein! Syyksi ilmeni Likaantunut kytkentälevy joka alkoi johtaa kerätessään kosteutta. Mitatessa levyn pinnalta turretnastalle oli siinä luokkaa 20 MOhmia vastusta. Lämmetessään kosteus haihtui ja johtavuus katosi. Putsasin levyn ja ongelma katosi.

Esillä 4 viestiä, 1 - 4 (kaikkiaan 4)
 • Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.