Princeton 5F2(-AB) Valmistui!

Home Foorumit Vahvistinrakentelu ja muu tee-se-itse Putkivahvistimet Princeton 5F2(-AB) Valmistui!

 • Tämä aihe on tyhjä.
Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 30)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • #67728
  Nimetön
  Vieras

  Laitetaan nyt tännekin sama kuin muusikoiden.nettiin… Siispä. Tänään sain ruuvailtua kasaan otsikon mukaisen fenkkukloonin. Alkuperäisestä poiketen tein tuon 10″ ämyrillä (koska minulla on jo champ tai itseasiassa parikin 8″ elementillä). Vahvistin jatkaa sujuvasti tweed-perhettäni, joka käsittää myös champ, harvard, deluxe ja bandmaster koneet. Jotain muuta täytyy tämän jälkeen tehdä (matchless lightning kera kaiun on kyllä valmistumista vaille valmis).

  Tässäpä muutama valokuva:
  http://www.tg-music.com/images/princeton1.jpg
  http://www.tg-music.com/images/princeton2.jpg
  http://www.tg-music.com/images/princeton3.jpg
  http://www.tg-music.com/images/princeton4.jpg
  Asuntoni pornovalaistus ei varsinaisesti ole edukseen valokuvissa, mutta kai noista jotain selvää saa. Lisäksi tässä myös kytkentäkaavio (muutaman muutoksen tein alkuperäiseen): http://www.tg-music.com/princeton%20schem.gif

  En osaa nyt kertoa enempää tähän hätään. Soundihan näissä on loistava. Ja se joka väittää että single end vahvistimissa on “voimakas käyntiääni” (eli hurinaa) voi tulla kuuntelemaan. Ensin luulin että olin unohtanut kaiuttimen kytkeä, kun ei mitään häiriöääntä kuulunut. Rokkaava vekotin.

  #78365
  harryk
  Jäsen

  :DGoncrats Ellu! Syntyy niitä hand made p-to-p-vehkeitä muuallakin kuin Espoossa. Näyttää tuo tweedin vetäminenkin sujuvan enemmän kuin hyvin. Millä käsittelit tuon chassiksen? Se näyttää äkkipäätään valkoiselta. Uskon, että peli saundaa hyvälle. Kannoin itsekin juuri alkuviikosta yhden valmiin Pro 5E5-A:lle sopivan tweed-kotelon Mikolta kotiin ja ajatus on vääntää siitä Prosta customoitu versio luultavasti 2x6V6-pilleillä tai sitten laittaa 6L6:set ja ympätä VVR myös tähän peliin. Tweed on kyllä myös hyvännäköinen pintamatsku. t. Harry

  #78366
  Nimetön
  Vieras

  :DGoncrats Ellu! Syntyy niitä hand made p-to-p-vehkeitä muuallakin kuin Espoossa. Näyttää tuo tweedin vetäminenkin sujuvan enemmän kuin hyvin.

  Tweedi ei ole minun laittamaa. http://www.guitarhucksters.com/ tuolla joskus teetin kys. kotelon. Tai nyttemmin teetän siis kaikki koteloni siellä. Maksaa vähän, mutta säästää vaivaa ja sähellystä.

  Millä käsittelit tuon chassiksen? Se näyttää äkkipäätään valkoiselta.

  Se on juu valkoinen. Maalasin chassiksen, kaiuttimen ja tuon suojaritilän valkoisiksi. Antaa oikeastaan kivan säväyksen, vaikka ajattelin ensin että olisi pitänyt olla joku murrettu väri.

  Uskon, että peli saundaa hyvälle. Kannoin itsekin juuri alkuviikosta yhden valmiin Pro 5E5-A:lle sopivan tweed-kotelon Mikolta kotiin ja ajatus on vääntää siitä Prosta customoitu versio luultavasti 2x6V6-pilleillä tai sitten laittaa 6L6:set ja ympätä VVR myös tähän peliin. Tweed on kyllä myös hyvännäköinen pintamatsku. t. Harry

  Tweed on hyvännäköinen, mutta itse olen siihen jo ihan kyllästynyt. Jotain muuta pitää keksiä. Yksi ylimääräinen 5E3 deluxe kotelo olisi tweedillä päälystettynä. Pitää myydä se pois.

  #78367
  harryk
  Jäsen

  ;DKäy katsomassa tuota uutta Bluetone Dusty Road comboa http://www.bluetone/6, johon laitoin ensimmäistä kertaa Burgund Red tolexia. Tuli aika hyvännäköinen vaikka itse sen teinkin. Sanoin Mikolle, että ottaisi myös sitä väriä varastoon. Jouduin tilaamaan tuon kesällä ulkomailta. t. Harry 

  #78368
  Nimetön
  Vieras

  ;DKäy katsomassa tuota uutta Bluetone Dusty Road comboa http://www.bluetone/6, johon laitoin ensimmäistä kertaa Burgund Red tolexia. Tuli aika hyvännäköinen vaikka itse sen teinkin. Sanoin Mikolle, että ottaisi myös sitä väriä varastoon. Jouduin tilaamaan tuon kesällä ulkomailta. t. Harry   

  Kävin toki jo aiemmin kurkkimassa. 😀 Onko se siis ihan “viininpunainen”? Aika kaukaa oli kuvat otettu, niin ei ihan selvinnyt se. Hyvännäköinen kyllä. Itselleni tulee punamustalla (Cocoa Red) tolexilla tuo lightning:n kaappi. Mukavampi sekin kuin kirkas punainen. Ei näytä ihan niiiin paljoa mansikalta. ;D

  Viimeisin suunnitelma on hankkia 5E3 deluxe tyyppinen kaappi “two-tone” päällisellä. Eli sivut ruskeaa ja pohja sekä katto vaaleaa. Joku vahvistin vaan pitää keksiä vielä. Ja semmoinen minkä saa jämäpaloista koottua.

  #78369
  harryk
  Jäsen

  En ole minäkään mikään valokuvaaja joten tuokin kuva on vähän hämärä. Se ei ole tosiaan mikään punainen punainen väri, vaan enemmän syvän viininpunainen vivahtaen vähän ruskekaan. Itsellä on mielessä tehdä johonkin vahvariin nuppikotelo mahonki-loimuvaahterayhdistelmällä josa loimuvaahtera taitetaan aavistuksen keltaiseen sävyyn. Se voisi sopia hyvin tuon tumman mahongin kanssa. Kotelon kuvioinnin eli “patternin” suunnittelu on kuitenkin vielä vaiheessa, vaikka näenkin jo lopputuloksen sieluni silmillä. Jos se projekti toteutuu, ei siitä taatusti tule keikkakonetta, vaan takan päällä pidettävä kotivahvari  8). Saa nähdä koska siihen projektiin on sitten aikaa ja energiaa. t. Harry

  #78370
  Tami
  Jäsen

  Yksi ylimääräinen 5E3 deluxe kotelo olisi tweedillä päälystettynä. Pitää myydä se pois.

  Jahas… jos hinta olisi “kipurajoissa” niin tuommoisenhan voisi ostaa jo valmiiksi odottelemaan projektin valmistumista…..

  #78371
  Nimetön
  Vieras

  Jahas… jos hinta olisi “kipurajoissa” niin tuommoisenhan voisi ostaa jo valmiiksi odottelemaan projektin valmistumista…..

  Määrittele kipuraja. ;D

  #78372
  villems
  Osallistuja

  Onnittelut uuden pienokaisen johdosta!  😉

  Tuo kuristin varmaan selittää “voimakkaan käyntiäänen” puuttumisen.

  Pari kysymystä: miten teit nuo tekstit chassikseen ja kumpaa kuorma impedanssia käytit 125BSE:ssä 5k vai 10k.
  Olen omassa 6V6 vahvistimessa (125ESE) arponut tuon kuorman kanssa.

  Ville

  #78373
  Nimetön
  Vieras

  Tuo kuristin varmaan selittää “voimakkaan käyntiäänen” puuttumisen.

  Jep, mutta tämä on vielä hiljaisempi kuin muut kuristimelliset SE-vahvarini. Maadoituskin on sorttia “random”. Muutama “klassinen virhe” tuli tuon maadoituksen kanssa tehtyä. Ainakin jos internettiin on uskominen. Esimerkiksi potikoitahan ei saisi maadoittaa kuoreensa tai suotokonkkia ei pitäisi maadoittaa potikoihin tai kaikki pitäisi olla tähtimaassa… Pöh. ;D

  Pari kysymystä: miten teit nuo tekstit chassikseen ja kumpaa kuorma impedanssia käytit 125BSE:ssä 5k vai 10k.
  Olen omassa 6V6 vahvistimessa (125ESE) arponut tuon kuorman kanssa.

  5k.
  EDIT: Ainiin, nuo tekstit on tehty ihan tulostamalla semmoiselle “tulostuskelpoiselle kontaktimuoville”. Lakkaa päälle että pysyy.

  #78374
  jo_tu
  Jäsen

  moi, tää herätti kiinnostusta, ja kun tuota 5f2 princetonia googlailin niin eteen tuli myös “two stroke” niminen vahvistin, joka oli ilmeisesti jonkun putkivahvistinkirjan yhteydessä esitetty kytkentä. aika pitkälti siis tuo 5f2 princeton mutta ilmeisesti hieman murommalla saundilla.

  http://my2strokeamp.blogspot.com/ tossa jonkun blogisivusto ääninäytteiden kera.
  mun korvaan vahvistin kuulostaa hyvältä. ja ilmeisesti myös jäsen jlummaa on tehnyt oman version tästä.

  ideana olisikin siis tehdä köyhän miehen versio tosta, modailemalla valve junnua, tai GA5 comboa.

  valve junnun verkkomuuntajassa taitaa riittää hönkä 6l6 pääteputkellekin, mutta riittääkö b+ jännite, joka on ilmeisesti noin 340vdc dioditasasuuntauksella??

  päätemuuntajanhan tuohon joutuu vaihtamaan, jos 6l6 putkea haluaa, hammondin 125dse:tä ajattelin.

  mutta itse kytkentä on aika lähellä valve junnua, joten ihan signaalitien konkat vaihtamalla, ja muutamat vastukset, voisi valve junnusta saada tollasen näppärän matkavahvarin, jolla soittelis vaikka treenitkin, ainakin lisäkaappiin kytkettynä, siis 6l6 putkella, josta saisi siis ilmeisesti noin 10w.

  mennäänkö tällä ajatusjuoksulla nyt ihan metsään vai voiko tästä saada tollasen näppärän “grab and go” vehkeen jolla pärjäis hissuttelubändissäkin?

  #78375
  FLJORMAR
  Osallistuja

  On hienon näköinen tuo Elwoodiin vahvari. Itse olen ajatellut tehdä vanhaan transistori (Condor) laitteeseen uuden sisustan. Lähinnä ajatelin tuota Princeton 5D2. Skema http://www.schematicheaven.com/fenderamps/princeton_5d2_schem.pdf. Verkkomuuntajaksi varmaan riittää vanhempiversio TV3 ja päätemuuntajaksi Hammond 125BSE (jos vain mahtuvat). Onko noissa eri versioissa miten erilainen saundi? Itse kun en ole päässyt aitoja kokeilemaan ???.

  #78376
  harryk
  Jäsen

  ;)Innostuin tuosta Elwoodin hehkutuksesta sen verran, että käynnistin 5F2-A-projektin itsekin. Laitan siihen myös nuo Vitamin-konkat etc. Tepon skeman mukaan. Lisäksi laitan mukaan VVR-piirin ja reguloin vain pääteputket tässä versiossa. Tavoitteena on “Killer”-saundinen pikkucombo 10″ mökärillä joka on Weber. Itsellä on myös tuo TV3 verkkomuuntaja, joka on jopa liian tehokas tähän tarkoitukseen (2x300V/100 mA). Siksi aikeena on tiputtaa B+ jännite 10V/5W zenerillä niin, että pääteputken anodilla kukkuu n. 350 volttia 470 ohmin katodivastuksella. Odotan innolla millainen saundimaailma tätä kautta aukenee.  ::)t. Harry 

  #78377
  Nimetön
  Vieras

  Onko sinulla Fljormar joku “ihan oikea” syy valita juuri tuo D kytkentä? Jos ei, suosittelen lämpimästi F mallia. Kuten kaikissa Fendereissä, myös tässä tapauksessa jokaisen mallin välillä tapahtui kehitystyötä. Huomaa että tuossa D mallissa esimerkiksi ensimmäinen vahvistusaste ei ole katodibiasoitu, tämä varmasti tekee osansa soundiin. Huono vai hyvä? En ota kantaa, mutta ehkä oli siihen on syynsä miksi nykyisin varmaankin >98% etuasteista on katodibiasoituja… Tuossa D kytkennässä on myös todella vähäinen suodatus virtalähteessä, ja se tulee taatusti hurisemaan hulluna (nykyisten määritteiden mukaan).

  #78378
  FLJORMAR
  Osallistuja

  Onko sinulla Fljormar joku “ihan oikea” syy valita juuri tuo D kytkentä? Jos ei, suosittelen lämpimästi F mallia.

  Ainoa syy oli “näytti hyvältä” :D. Kuten useamminkin kerran olen tainnut mainita, minulla ei ole tietotaitoa putkivahvareiden sielunelämästä  :- vielä. Tarkoituksena olisi tehdä olohuone vahvari. Mökää noista kyllä irtoaa liiaksikkin kun olen muutaman Champin tehnyt. Onneksi olohuone on aika suuri ja naapureita ei ole ihan lähellä! Makuuhuoneeseen en tätä sentään uskalla tuoda ::)

  Kiitos Elwood tiedosta, otan tuon F version tutkintaan.

  Itsellä on myös tuo TV3 verkkomuuntaja, joka on jopa liian tehokas tähän tarkoitukseen (2x300V/100 mA). Siksi aikeena on tiputtaa B+ jännite 10V/5W zenerillä niin, että pääteputken anodilla kukkuu n. 350 volttia 470 ohmin katodivastuksella. Odotan innolla millainen saundimaailma tätä kautta aukenee.  ::)t. Harry

  Mietin samaa asiaa, että onko tuossa TV3 liikaa poweria. Riittäisikö tuohon jopa TS21?

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 30)
 • Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.