PPIMV tai VVR Hiwattiin
Home › Foorumit › Vahvistinrakentelu ja muu tee-se-itse › Putkivahvistimet › PPIMV tai VVR Hiwattiin
- Tämä aihe on tyhjä.
-
JulkaisijaArtikkelit
-
8.9.2012, 07:24 #69009saastariOsallistuja
Tervehdys!
Väsäilin Impactin putkinupista Hiwatt DR 504:n mukaisen kytkennän, ja omasta mielestäni lopputulos on vallankin mainio. Kerrostalokämpässä ei juuri pääse päätesäröillä mässäilemään. Keinokuormalla saa jonkin verran säätövaraa volapotikoille, mutta jotain tarvis laittaa lisäksi. Ajattelin kokeilla PPIMV:tä saundimaailman rehevöittämiseen. Onko kukaan arvon raatilaisista kokeillut PPIMV:tä Hiwatissa? Saitteja selaillessa näyttää siltä, että PPIMV:ssä toteutukset hieman vaihtelevat ainakin komponettien arvojen kohdalla, esim potikat.
Onko kokemusta VVR:n toimivuudesta Hiwatissa?8.9.2012, 11:06 #87638uraltoneOsallistujaEnpä ole kokeillut säädettävää jännitelähdettä juuri Hiwattiin mutta yleisesti ajetellen minusta Hiwattit on sellaisia vahvistimia, joiden soundin sielu on niiden säröttömyydessä ja tiukkuudessa. Vaiheenkääntäjän jälkeinen master vola olisi minusta ehkä järkevämpi lisäys. Kaikkea tietysti kannattaa kokeilla jos mahdollista. Säädettävän transistori regun komponentit ei maksa matalimmillaan kuin muutamia euroja joten eipä siinä paljoa häviä vaikkei lopputulos miellyttäisikään.
Hiwattit loistaa isoilla areenoilla, kovakorvaisten soittajien käskiessä ;D
-Mikko
8.9.2012, 13:37 #87639harrykJäsenTein tänä kesänä asiakkaalle yhden 100 W Hiwatt DR-103 pohjaisen Bluetone DR-103 vahvarin, johon laitettiin PPIMV master Volume ja tehonpuolitus, joka perustuu eri tekniikkaan kuin se, että nostetaan pääteputkien toisen putkiparin katodit irti maista.Koska kyseessä oli 100 W kone, ei omassa käytössäni oleva vvr-tekniikka käynyt siihen mikä johtuu siitä, että oman vvr-kitin tehonkesto on max. 50 W koneisiin. PPIMV toimii ihan hyvin tässä koneessa. Käytin muistaakseni 2×220 kohmin potikkaa 220 kilon hilavastusten kanssa.
9.9.2012, 17:55 #87640saastariOsallistujaKiitokset vastauksista. PPIMV:n tulee siis seuraavaksi modauskohteeksi. PPIMV:n toteuttamisessa on näköjään parikin vaihtoehtoa:
LarMar-tyyppinen ja sitten mm. Weberin esittämä malli: https://taweber.powweb.com/store/mv_schem.jpg . Onko kokemusta näiden erosta käytännössä?Ari
17.11.2012, 10:11 #87641saastariOsallistujaSain viimein kokeilluksi tuota PPIMV:tä käyttäen linkissä mainittua Weberin kytkentää. Teknisesti homma onnistui ihan hyvin, säätö pelasi eikä ylimääräisiä huminoita tai muitakaan sivuääniä esiintynyt.
Kaikki oli siis kunnossa soundia lukuunottamatta. Särö oli omaan makuuni kauhean kuuloinen: alapäästä vetelä ja yläpäästä riipivän kireä. Ruuvailin yhden lauantai-iltapäivän soundeja erityyppisten kitaroiden kanssa ja lopputuloksena oli alkuperäisen kytkennän palauttaminen. Onneksi en poraillut ylimääräisiä reikiä etulevyyn.
Nähtävästi ainakin tässä tapauksesa PPIMV sotkee takaisinkytkennän melko perusteellisesti, eikä asiaa suinkaan helpota takaisinkytkentäpiirissä oleva presence-säätö17.11.2012, 14:46 #87642harrykJäsenEn tiedä onko Weberin PPIMV erilainen kuin LarMar, mutta olen itse asentanut jälkimmäisiä kymmenittäin erilaisiin koneisiin, osassa presence ja osassa ei. Se on totta, että presencen vaikutus katoaa kun PPIMV on pienimmillään, mutta ppimv on vain yksi väline muiden joukossa yrittää hallita päätesärön ja järjettömän mekkalan yhdistemää. Varmaan maailman parhaat saundit lähtee putkivahvareista nupit kaakossa-pohjalta, mutta enpä halua olla silloin samassa soittotilassa sitä kuuntelemassa. Olen monelle sanonut, että pienempitehoinen pääteaste voi kuulostaa ihan hyvältä esim. plexi-etuasteen perässä. Tällöin pääteteho voi olla luokkaa 15-20 W (esim. 2x6V6GT) ja saundit paljon paremmat kuin isotehoisella vahvarilla, jota joutuu soittelemaan pienellä.
17.11.2012, 15:51 #87643saastariOsallistujaPPIMV:stä on maailman foorumeilla runsaasti positiivisia lausuntoja myös Hiwattin kanssa. Taitaa olla omalta osaltani myös makukysymys.
PPIMV:n vaikutus oli omassa systeemissäni hyvin suuri. Vähänkin suuremmilla vaimennuksilla särön määrä nousi liian suureksi ja laatu meni huonommaksi. Näin ollen oli vaikeuksia saada kunnon kliinejä aikaiseksi. Pienellä vaimennuksella soundi oli vielä kohtalainen.Pienempitehoisista vahvareista puheenollen, tekisi mieli väsätä joku 5 – 10 wattinen pushpull- päättäri. Väsäsin joskus Madampin kitistä kaksiwattisen, mutta se oli kyllä aneeminen tapaus. Onko kellään kokemusta ECL84:n käytöstä?
17.11.2012, 18:48 #87644Sissi A3JäsenOlen käyttänyt paljon ECL84:n P-sarjalaista vastinetta HIFI-vahvistimissa. Mielestäni se on hyväsaundinen putki. Putkesta saa vuorovaiheessa tehoa 5 – 10 W. 5 watilla vahvistimen saa biasoida lähes miten lystää. Suuremmilla tehoilla tulee rajoituksia biasointiin. ECL84:ää lienee käytetty vähän kitaravahvistimissa, joitakin esimerkkejä kuitenkin löytyy. Mielestäni putki taipuu hyvin eri tarkoituksiin.
-
JulkaisijaArtikkelit
- Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.