Plexi/Deluxe rojekti

 • Tämä aihe on tyhjä.
Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 18)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • #66981
  wolfer
  Jäsen

  Noniin, eli ensin oli tarkoitus rakentaa Kevin O'Connorin standard etunen ja 6v6 pp-pääte. Mutta hoksasin levyn kolvattuani jotta sen modaus tulee olemaan aikamoista veikkailua näin aloittelevalle väsääjälle.

  Niimpä heitin levyn laatikonpohjalle ja uutta tilalle. Tällä kertaa AX84 sivulta october nimisen vehkeen. Osat tietysti tilasin uraltonelta ;D

  Pieniä kämmejä on toki tullut tehtyä esimerkkinä vaikka pääteputket, jotka ovat aika lähellä toisiaan. Ja nyt pienen ajattelun jälkeen sulakkeiden syöttö ja lähtöpiuhat ois voinu heittää toisin päin (tällä hetkellä on mahdollista saada tällin jos poistaa ehjän sulakkeen kun virrat on päällä, en kyllä tiedä miks joku näin tekis mutta kummiskin..).

  Tänään pilottivalo palo jopa ensimmäistä kertaa 8) Eli oikeeseen suuntaan ollaan menossa. Nyt loman aikana olis tarkotusta saada ainakin päätteen piuhotukset kuntoon.

  Kuvia löytyy osotteesta
  http://pp.kpnet.fi/joukainen/amp

  -mika

  #71438
  palani
  Osallistuja

  Tosi siistit hehkupiuhoitukset, kun jaksaisi itse joskus yrittää noin siistiä. AX84:n kytkennät ovat aina toimineet ja ovat olleet hyvä saundisia, hyvä valinta.
  Jos noista kuvista jotain vielä niin kannattaa sijoittaa kaikki muuntajaraudat siten että käämintäsuunta ei ole koskaan yhden suuntainen naapuri muuntajan kanssa. No pääasia että sinulla ei verkkomuuntaja  ole yhdensuuntainen kuristimen ja päätemuuntajan kanssa. Tällä minimoidaan muuntajasta toiseen indusoituminen, eli mahdollinen turha 50 Hz hurina.

  #71439
  wolfer
  Jäsen

  Juu, O'Connorin kirjoissakin lukee noista raudoista että aina toiseen suuntaan, mutta hän mainitsee kanssa että kuristimen voi aika huoletta sijoittaa melkeen miten lystää. Ja kun tilaa oli sen verran rajotetusti niin aattelin vähän pinnata ;D
  Kiitoksia kommenteista =)

  #71440
  Hallen
  Jäsen

  Moi
  Onko kukaan kokeillut alla olevan linkin korvakuuloke kikkaa
  signaalimuuntajien paikantamiseen?

  http://ax84.rru.com/FAQs/general.html#hp-trick

  #71441
  vasu
  Jäsen

  Olen kokeillut. JTM45 projektin yhteydessä kokeilin tarvisko viedä päätemuuntaja kauemmaksi kuin esikuvassa (ei tarvinnut), kikka toimi ihan loistavasti hurinat muuttui selvästi päätemuuntajaa pyörittäessä ja etäisyyttä muutettaessa.

  #71442
  wolfer
  Jäsen

  Tuohan vaikuttaa aivan mahtavalta, pitääpi pistää korvan taakse 🙂 kiitos linkistä!

  #71443
  wolfer
  Jäsen

  Noniin, löyty tarpeeks aikaa kolvata pääte valmiiks.

  Mittailun jälkeen ilman putkia (paitsi tasasuuntaaja) tulokset:

  B+1 = 432V, 2=432V, 3=430V, 4=427V, 5=427V.

  6V6 (1) PIN 3&4 = 432V, PIN 5= -23 / -49V
  6V6 (2) PIN 3&4 = 432V, PIN 5= -23 / -49V

  Vaiheenkääntäjän kanta
  Pin 1 = 428V
  pin 6 = 429V

  Noniin, läpyskä väitti että nämä ovat OK..

  6V6:t kantoihin ja vaiheenkääntäjä peliin. Master nollille (masterin “tulo”-pinni ei ole kytketty minnekkään), bias minimiin, kajari kiinni ja nopea rukous.
  Sähköt päälle > erittäin hiljainen hurina (korva elementtiä vasten) muutama sekunti, ja sen jälkeen armoton piippaus (jokin lähti oskilloimaan?). Sähköt pois ja pään rapsuttelua, tarkistan että kaikki on oikeen kytketty, ja kyllähän ne on.

  Onko olemassa joku yleinen syy tämmöseen käyttäytymiseen?

  Kaaviota löytyis http://www.ax84.com/static/october/AX84_October_Schematic.pdf tuosta, sen verran oon fuskannu jotta kytkin takaisinkytkennän 8ohmin tappiin. Koska muita en ole vetänyt kotelon sisälle. Ulostulojakille siis muuntajasta tapit 2-5 (8,2k ensiölle 8ohmin kuormalla. Jos olen ymmärtänyt taulukon oikein).

  Aa-puu-va  ;D

  #71444
  okabass
  Osallistuja

  MOI

  Kokeile olisko vastakytkentä väärässä vaiheessa, eli vaihda ensiön piuhat keskenään (valmistaudu ottamaan sähköt nopeasti pois).  😛

  Mulla oli tuossa SVT kloonissa (TUT III skemassa) Blue ja Brown vaihtaneet paikkaa, ja vaikuttaisi, että myös tuossa October-skemassa olisi näin käynyt.

  http://www.okabass.suntuubi.com/?cat=8

  #71445
  wolfer
  Jäsen

  No siinäpä se vika olikin, otin vastakytkennän kokonaan irti ja piipitys lakkas ;D Ei auta muu ku ottaa kolvi kätteen. Tuhannet kiitokset nopeasta vastauksesta  🙂

  #71446
  okabass
  Osallistuja

  No siinäpä se vika olikin, otin vastakytkennän kokonaan irti ja piipitys lakkas ;D Ei auta muu ku ottaa kolvi kätteen. Tuhannet kiitokset nopeasta vastauksesta  🙂

  MOI
  Hyvä, että vika löytyi.

  #71447
  wolfer
  Jäsen

  Kolvaukset valmiit, mutta vikoja on vielä.

  Ensimmäinen oli kauhia surina kun pisti päälle. Olin unohtanu maadottaa hehkut 100ohmin vastusten kautta ::)

  Toinen on sit semmonen että; sain päälle styrkkarin ja asetin biassin kylmälle (häviö abauttiarallaa 5w per putki). Standby päälle ja kitaraa/piuhaa noutamaan, vermeet kiinni ja standby pois. Ei tapahtunu mitään, B+:n sulakkeet oli sanonu sopimuksen irti (ensin 2x200mA, sitten 2x250mA nopeita). Noita ei näyttäis löytyvän yli 250V spekseillä (?)
  Voiko se olla niin että nuo kestävät yhden piikin, mut toisella kerralla lanka on “kulunu” sen verran että napsahtaa poikki?
  Amiksen sähkövarasto on nyt jo menny lukkoon eikä tahdo löytyä noita <1A lasiputkia löytyä oikeen muualta, joten hitaita en saa koitettavaksi.

  Sulakkeet siis sijaitsevat muuntajan ja GZ34:n välissä.

  Tämmöset raportit tälläkertaa :-

  Tuonne http://pp.kpnet.fi/joukainen/amp on ilmestyny muutama kuvatus lisää.

  #71448
  vasu
  Jäsen

  Onko paha muuttaa sulake muuntajan keskinavan ja maan väliin? Toinen sulake sitten tasurin ja ekan konkan väliin. Ja hitaat 300mA? JTM45 klooniin laitoin 500mA.

  #71449
  jasu
  Osallistuja

  Ja nyt pienen ajattelun jälkeen sulakkeiden syöttö ja lähtöpiuhat ois voinu heittää toisin päin (tällä hetkellä on mahdollista saada tällin jos poistaa ehjän sulakkeen kun virrat on päällä, en kyllä tiedä miks joku näin tekis mutta kummiskin..).

  Sillä ei lie merkitystä kumpaan nastaan piuhan kytkenyt olet, tämä ainakin pääsulakkeen kohdalla riippuu siitä kumminkopäin olet töpsilän seinään työntänyt. Ainakin HiWattin kuvaa katsellessa, näin se menee… Siis jos sulake on “suoraan” päävirtakytkimen perässä, ennen mitään muuntajia yms, näin tapahtuu. En stressaisi tuolla…

  Siistin näköistä jälkeä kyllä syntynyt on, ei voi muuta kuin kehumaan ryhtyä..!

  #71450
  wolfer
  Jäsen

  Sulakkeiden kytkentää voisin kyllä muuttaa.. mutta jotenkin tuntuu hassulta katkasta ton keskinavan reitti maihin, potentiaali tasasuuntaajalle nousee 600VAC:iin jne. varmasti toimiva ratkaisu ja näyttäis olevan käytössäkin ahkeraasti, mutta omaan vehkeeseen en viihti laittaa  🙂 (amiksen sähköpuolen ensimmäisellä luokalla peloteltiin sen verran että jäi takaraivoon pakkomielle yliturvallisuuteen  ;D) koitan siis pistää vähän järeemmät sulakkeet.

  Heräs kysymys mistä on kysymys, muuntaja kertoo 300-0-300 150mA. Nyt kun käämit on kytketty rinnan onko virrananto 300mA, vai onko tämä kytkentä niin vakio että valmistaja ilmottaa maksimiantovirran rinnankytketylle?

  jasu, tarkotin siis muuntajan toisiopuolella olevia sulakkeita. Mut oot varmaan oikeassa että on turha ottaa stressiä tosta  🙂

  Kiitos kehuista ja kiitos molemmille vinkeistä!

  #71451
  palani
  Osallistuja

  Heräs kysymys mistä on kysymys, muuntaja kertoo 300-0-300 150mA. Nyt kun käämit on kytketty rinnan onko virrananto 300mA, vai onko tämä kytkentä niin vakio että valmistaja ilmottaa maksimiantovirran rinnankytketylle?

  Joo noinhan tuo  katsotaan eli kaksi 300 voltin käämiä a' 150 mA rinnan kytkettynä antaa 300 volttia 300 mA. Itse laitan B+ sulakkeen aina tuohon maahan menevään piuhaan. Pärjää yhdellä sulakkeella eikä tule näin ollen turhia “liikkuvia” osia.

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 18)
 • Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.