pedaaliketjun virtaongelma

Home Foorumit Kitaraefektien rakentelu ja muu tee-se-itse Kitaraefektit pedaaliketjun virtaongelma

 • Tämä aihe on tyhjä.
Esillä 5 viestiä, 1 - 5 (kaikkiaan 5)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • #69182
  Ilmari
  Jäsen

  Nyt ei omat aivot riitä ongelman ratkaisuun. Kertokaapa viisaat missä voi olla vika.

  Ongelma on seuraava.

  Guitar systemsin fuzz tool toimiii yksinään ihan moitteetta. Sitten, kun kytken samaan ketjuun rc boosterin kumpikaan pedaali ei toimi.

  Jos kytken rc boosterin ketjuun true by pass tilassa ja en syötä boosteriin virtaa niin homma toimii, mutta heti kun kytken virtajohdon rc boosteriin molemmat lakkaa toimimasta. RC boosteri toimii muiden pedaalien kanssa, mutta fuzztool ei toimi kuin yksinään.

  Fuzztoolista sammuu virtavalokin, samalla kun kytken sähköt rc boosteriin.

  Missä voi olla vika??

  #88533
  Ilmari
  Jäsen

  Lisää havaintoja. Ongelma liitty virtalähteen ulostulon haaroituksen.

  Jos otan t-rexin eri ulostuloista virran molemmille pedaaleille homma toimii mutta jos käytän yhtä ulostuloa ja y-haaraa ongelma esiintyy.

  Jos otan 1 ulostulosta boosterille virran ja 2 ulostulosta futsille virran( y kaapelilla) homma elaa. Heti kun kytken futsiin menevän y kaapelin toisen haaran mihin tahansa pedaaliin (oli pedaalli päällä tai ei, kiine signaaliketjussa tai ei) futsi sammuu.

  #88534
  Ripatee
  Jäsen

  Fuzz toolissa on positiivinen maa, kun taasen rc-boosterissa negatiivinen. Jos käytät y-kaapelia virroittamaan negatiivisen maan omaavaa pedaalia fuzz toolin kanssa, virtalähde menee käsittääkseni oikosulkuun ja kumpikaan pedaali ei toimi (ilmeisesti fuzz tool ei ole true bypass, joten kuiva signaali ei tule läpi). Tämän takia fuzz toolille pitää virta ottaa erillisestä eristetystä ulostulosta jotta homma pelaisi.

  #88535
  Ilmari
  Jäsen

  Kiitos vastauksesta. Eipä tullut ko. mahdollisuus mieleen. Katsoin vaan, että virtaliittimien napaisuus on oikein.

  #88536
  alsu
  Osallistuja

  Noissa plus/miinus seteissä tilanteesa että jossain laitteessa onkin ns. positiivinen maa/runko on mennyt pedaalilaudan hämmästelyä varsin hämmästelyksi. Hyvä että ratkesi ja savua ei tainnut nousta mistään. Ite on joutunu kikkailemaan paljon noitten virtaliittimien plus-kuoren/ulkokehän eristämiseen huristimen rungosta.

Esillä 5 viestiä, 1 - 5 (kaikkiaan 5)
 • Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.