Pääteaste ongelma hohner orgaphon 25mh

Home Foorumit Vahvistinrakentelu ja muu tee-se-itse Putkivahvistimet Pääteaste ongelma hohner orgaphon 25mh

 • Tämä aihe on tyhjä.
Esillä 9 viestiä, 1 - 9 (kaikkiaan 9)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • #67866
  sok-sak
  Jäsen

  Elikkäs ko. vahvistimessa seuraanlainen ongelma. Tehot hävöksissä(toimii ehkä puolella teholla). Koneessa 2kpl pl84. Tehot samat kokeili sitten jompikumpi putki koneessa kiinni tai molemmat. Pääteputket siis ilmeisesti ehjät. Vaihdettu vaiheenkääntäjä putki, ei vaikutusta. Tuossa pääteasteessa vielä putki ef86, mikäs tuon putken tarkoitus ?(ei oo uutta tällä hetkellä vaihtaa) missäs muualla vika vois olla eli mistä ehtis ? konkat, muuntajat ? Tuossa ois linkki kytkentä kaavioon, tulostettuna näkyy paremmin.http://www.hohner.eu/upload/links/l_00000469_Orgaphon%2025%20MH%20Schaltplan.pdf Tuosta pääteasteesta jos joku osais kertoa. Kiitoksia

  #79352
  sok-sak
  Jäsen

  Yleensä ottaen aika eksoottinen viritelmä ainakin meikäläiselle. Tuossa on noita kanavia 4kpl(inputteja 8kpl) ja ne on suunniteltu kitaralle, bassolle, erilaisille koskettimille ja mikrofoneille(mm rummuille!) Tuossa oon käyttö ohje kirjaa(malli30, nippelit samoja) selaillut mutta kaikki ei ihan aukene..Luulishan tuosta täydet tehot lähtevän yhtä kanavaa käytettäessä ?(kaikki kanavat kokeiltu)http://www.hohner.eu/upload/links/l_00000550_Orgaphon%2030%20MH%20Bed.-Anleitung%20+%20Schaltplan.pdf Hienoja kuvia, eikun koko bändi samaan vahvistimeen.. Mielenkiintoista tuossa vahvistimessa on etuasteputket , tässä kappaleessa ne on mallia ecc83 ja Kaikkinensa näyttää alkuperäiseltä(din liitäntöjen ohella plugi liitännät mitkä näistä vehkeistä puuttuu yleensä). Saattaapi putketkin olla, kaikki 9 putkea on mallia telefunken timanttilogolla.  Ei suhinota rutinoita sun muuta. Kitaralla kuullostaa hyvältä vaikkakin hiljaiselta. Sen verta tuossa tutkailin että yks kärähtänyt tehovastus löyty, vaihetaan kun sopiva löytyy. Ja tutkitaan ja mittaillaan.
  Jälkeenpäin tuohon on asennettu keinokuorma tasonsäädin vahvistimen ja kajarin väliin, kokeillaan ilman. Jos joku osaa tuon vahvistimen(myös etu-) toimintaa osaa valottaa niin kiitollisna ollaan.

  #79353
  uraltone
  Osallistuja

  Morjens,

  Hieno vahvistin sinulle. Noissa Orgaphoneissa on loistava soundi. Ironista on että hi-fi kanavasta lähtee paras kitarasoundi:-) Tsekkaa pääteputkien anodivirrat ensimmäiseksi!

  Yritin etsiä hohnerin sivuilta löytyisikö muita manuaaleja, mutta en löytänyt linkkisivua. Onkohan sinulla tiedossa se?

  terv,
  Mikko
  uraltone

  #79354
  sok-sak
  Jäsen

  Tuohon saa saksasta manuaalin mutta se on muuten sama(eli kaikki toiminnot samat) paitsi kytkentäkaavio. http://www.el-me-se.de/ Tuolta löytyy saksalaisiin vanhempiin vahvistimiin manuaalit, tekniset tiedot ym. Paitsi että tähän missä on etuaste putket ecc83 mallia ei kytkentäkaaviota ilmeiseti löydy. Rakentelivat kuulemma vahvistimia välillä muillakin putkilla(niinkuin muutkin firmat). Sain tuon vahvistimen toimimaan tuolla tehovastuksen vaihdolla.  Tuossa vahvistimessa on kytkin 4/16ohm(muuntajan puolikkaat kytkeytyy rinnan tai sarjaan ?)  ja kajari on 8ohm. Kytkin tuntuu puolittavan ulos tulevan tehon. eli ei toiminut aikaisemmin. Miten tuon toiminta ja käyttö tarkkaan ottaen menee ?

  Tuo HI-FI kanava nimitys on vähän harhaanjohtava. Kanava on tarkoitettu mikrofoneille ja erilaisille koskettimille. Manuaalin mukaan noista kanavista saa american soundia ? elikkä ominaisuutena so-called pull switch, operating a pre-emphasis circuit, which separately from the contrast controls attenuates freguensies in the middle of the freguency curve. Mitä tuo nyt sitten tarkkaan tarkoittaakin.

  Vahvistin kuullostaa hyvältä kitaralla, ongelmana on että ostin tuon huuliharpulle(orgaphon käyttäjien mukaan yks parhaista). ja harpulla tuo ei kuullosta kovinkaan hyvälle(basso puoli puuttuu kaikilta kanavilta). Kokeilin ecc82 putkea mutta ainoa vaikutus oli tehojen aika totaalinen katoaminen.

  #79355
  uraltone
  Osallistuja

  Moi,

  tUo El-me-se on tiedossa, mutta tuo antamasi linkki on hohnerin sivuille, joten yritin tietysti etsiä löytyykö sieltä enemmänkin näitä vanhojen laitteiden manuaaleja!

  Suosittelen kyllä ensin tsekkaamaan päätteen biasoinnin! Putkien kunto tietysti muutenkin pitäisi katsoa läpi. Näissä on monesti myös vuotavia konkkia (tremolon toimimattomuus esim. johtuu useimmiten vuotavasta polkosta). Kaiku on monesti rikki, mutta helppo korjata: tankki pitää liimata uudestaan koteloon (vanhat vaahtomuovit korvata uudella) ja juottaa piuhat uusiksi. Jos moiset ei onnistu voit tuoda laitteen myös meille tsekattavaksi, näitä on laiteltu ja itseltäkin löytyy monta hohneria joten tuttuja laitteita ovat 😉

  terv,
  Mikko
  uraltone

  #79356
  villems
  Osallistuja

  horner, downloads ja sieltä instruction manuals and…

  http://www.hohner.eu/index.php?940

  #79357
  uraltone
  Osallistuja

  Olinpa puusilmä:-) Thanks!!

  Mikko

  #79358
  sok-sak
  Jäsen

  Vahvistinta mittailtu ja tsekkailtu. pääteputkista. Tuo vahvistin näyttäis toimivan b luokassa-vaikuttaako biasointi ohjeisiin(AB)? jännitettä mittailtaessa lukemat ei pysy stabiileina vaan vaihtelee suunnilleen 2.8V-3.0V(yhellä putkella stabiili) vastus 103ohm-anodijännite 375V.  keskiarvolla mittailtuna säädetty anodivirrat 28mA. biasia ei oo valmistumisen jälkeen säädelty, ruuvit sinetöity(molemmilla putkilla oma trimmeri). Mikä oikea anodivirta ? käyttöohjeessa 28mA ja putken data sheetissä 60-70mA. entäs tuo anoditehohäviö ? 12w ? tuon mukaan tuossa ois jotain pielessä. Kaikutankki kiinnitetty ensalkuun-lepäili mukavasti tuolla komponenttien päällä. Ensiön keskiulosotosta oli tuo tehovastus kärähtänyt -siinä oli 3k vastus tilalla nyt 3,3k.(meikäläiselle tämä on muuten ensimmäinen push-pull vahvistin). Tuosta kaiuttimesta. Miten tuo 8ohm kaiutin vaikuttaa pääteputkien kestoon ja bassotoistoon (4 tai 16ohm)? mikä kajari kannattais olla ? joissakin noissa vehkeissä näyttää olevan 10ohm kajari käytössä-vaihtelevaa käytäntöä.

  #79359
  uraltone
  Osallistuja

  Toimiiko pääte tosiaan B-luokassa vahvistimessasi? Mistä näin päättelit? Ohjeiden mukaiset lepovirrat ovat oikeat. Mistä sait 60-70mA lukemat data lehdistä?

  Kaikutankin näistä irtoaa aina, kiinnitystapa on melkoisen mielenkiintoinen ;D

  Näistä alkaa osa polkoista vuotamaan mikä aiheuttaa monenlaista ongelmaa. Nämä pitäisi tarkistaa. Yleinen vika saksalaisissa vahvistimissa, jotka käyttävät ERO:n konkkia. Elkot on yleensä ollut vielä jotenkin toimintakunnossa, mutta ei niiden vaihtaminen mikään huono idea ole. Kun kerran tekee perusteelisemman huollon soittelee näillä taas vuosikausia ja soundi on mitä parhain:-)

  Eikös alkuperäiset kaiuttimet ole yleensä 16 ohmisia? Kaiutinimpedanssi olisi suositeltavaa olla oikea, vaikka tuskin mikään suoranaisesti hajoaa vaikka impedanssi heittäisikin “yhden pykälän”.

  Mikko

Esillä 9 viestiä, 1 - 9 (kaikkiaan 9)
 • Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.