Orange/Matamp

 • Tämä aihe on tyhjä.
Esillä 5 viestiä, 1 - 5 (kaikkiaan 5)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • #69038
  Imre
  Jäsen

  Olen jo vuosia kuolaillut erilaisten vahvistinprojektien perään saamatta kuitenkaan aikaiseksi aloittaa mitään sen vakavempaa. Tarkoituksena olisi ensin kasata joku valmis DIY kitti, deluxe reverb tai 5e3. Muuten intohimot liikkuu orangen -60 luvun lopun ja -70 luvun alun putkikoneissa.

  Varsinaisia valmiita kittejä ei oikein tuntunut missään olevan, joten tästä projektista tulee ainakin perus DIY kittejä astetta haastavampi. Ongelmaksi tulee myös Orangen ensimmäisen OR sarjan tehot, pienin 80W, mutta VVR piirillä tämä taitaa onnistua. Mitä muuta kannattaa ottaa suunnittelussa huomioon ja mitä olette mieltä orangen koneista diy meiningeissä yleisesti?

  http://www.freestompboxes.org/viewtopic.php?f=2&t=19693 löytyi jonkinlainen uusintaversio leiskoineen yms. Tätä voisi ehkä pitää projektin jonkinlaisena pohjana..

  A

  #87735
  saastari
  Osallistuja

  Oletko tsekannut Weberin tarjonnan? Weberin kitit eivät ole aivan 1:1-klooneja alkuperäisistä, mutta melkein. Tuossa 100W Orange-mukaelma:
  https://taweber.powweb.com/store/kits_60b.htm#6o100
  Hintaan rahdit, alvit ja tullit päälle.
  Olen itse tehnyt Weberin Deluxe Reverb-kloonin ja onnistui kerrasta. Weberin kittien osalta on etuna, että saat mukaan siistin kotelon.

  #87736
  alsu
  Osallistuja

  Tohonhan vois kokeilla 2xEL84 päätettä ja sitten PPIMV säätöä, jos ja kun 2 x EL34 tuuttaa liian lujaa. Tai sitten keinokuorma vahvistimen ja kaapin väliin. VVR voi olla liian kovilla 34:lla, olkoonkin että on 2xEL34.

  #87737
  alsu
  Osallistuja

  Innostuinpa sitten tuosta sen verran että kovaa vauhtia tuommoinen “about” syntymässä. Muuntajat UT TV19, Hammond 1750N jne. 2 x EL34 kone tulee mallinsa mukaisesti. PPIMV tulee laitettua. Olipa muuten kätevä vetästä hehkujen johdotukset toll apullback kangaspäällysteiselä 1-säikeisellä johtimella. Pitääpä tuota johtoa tilata enemmältikin. Tuli uusi suosikkini asennuksiin kyllä.

  Kolmessa illassa syntyi tuommoinen vahvistin ja hyvähän sillä on tuutata Black Sabbathin hengessä, yhdet bänditreenit vedetty. Vielä ainakin hymyilyttää.

  #87738
  alsu
  Osallistuja

  Pikainen kysymys virtalähteen konkkien jännitteenkestosta. Ratkesi googlaamalla, suositellaan 2/3 tuosta nimellisjännitteestä, joissain lähteissä 1/2.

  Tuosta muuntajasta tasasuunnattu jännite kuormittamattoma on 480-482 V, konkkien nimellisjännitteenkesto on 500 V (JJ konkkia UT:lta) Laitanko suosiolla kannut sarjaan, taitaa olla pitkää ikää ajatellen turhan lähellä, vai mitä olette mieltä. Kuormitettuna tuon jännitteen olettaisin olevan 450-460V luokkaa.

  Laitoin kannut silleen että kannun konkat rinnan ja kaks kannua sarjaan, kunkin rinnalla on vielä 330 k vastus että jännite jakautuu tasan ja sit toimii kans bleederinä. Problem solved

Esillä 5 viestiä, 1 - 5 (kaikkiaan 5)
 • Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.