Ongelma Jr:n kanssa

 • Tämä aihe on tyhjä.
Esillä 7 viestiä, 1 - 7 (kaikkiaan 7)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • #67154
  Papa Moon
  Jäsen

  Tervehdys itse kullekin taholle.

  Sain tuossa keväällä valmiiksi ensimmäisen Uraltone Juniorini, ja esikoislapsen kanssa onnea riittikin aina näihin päiviin asti. Kas, kun eräänä päivänä tässä kytkettyäni virran päälle junnuun, vilkahti etupaneelin valo pikaisesti ja jäi sammuneeksi. Kaapista tulee hurinaa läpi, mutta kitarasta ei ääni kulkeudu kaiuttimeen asti. Eli kaputt, sanoisi entinenkin rasvanäppi Ruhrin alueelta.

  Osaisiko joku vinkata kenties, että mistä kannattaisi vikaa lähteä etsimään, tai, jos noinkin lyhyen kuvauksen perusteella vika on jollekin viisaammalle selvä kuin pläkki, missä vika on? Oma osaamiseni rajoittuu tällä hetkellä lähinnä ohjeiden seuraamiskykyyn ja niiden perusteella toimimiseen, syvempi sähköasioiden tuntemus on vasta alkutekijöissään. Joten syy- ja seuraussuhteiden ymmärtäminen näissä hommissa on vielä jotakuinkin säälittävää.  😛

  Mutta kuten joku joskus on sanonut, kysymällä oppii. Olen todella kiitollinen kaikille jotka tätä oikosulkua auttavat setvimään.

  -PM-

  #73148
  ceesami
  Jäsen

  Onko muuntaja sitä mallia, jossa piuhat tulee kiinni sokeripalalla? Jos on, niin katsopas ettei ole päässyt piuha hieroutumaan poikki ruuvin alta. Joka tapauksessa kuulostaa siltä, että ainakin hehkujännite eli 6,3 volttia puuttuu.

  #73149
  uraltone
  Osallistuja

  Pystytkö mittaamaan jännitteitä? Jos pysty niin (varovasti ja huolellisesti) mittaat jännitteet ja vertaat niitä ohjeista löytyvään jännitekartaan. Tämä auttaa meitä auttamaan suuresti. Mikä tasuri on käytössä? Onko molemmat sulakkeet ehjät?

  Yst. terv,
  Mikko

  #73150
  Papa Moon
  Jäsen

  Sulakkeet on ehjät ja tasurina JAN 5Y3, eikä ole sokeripalamuuntaja. Yleismittari löytyy kyllä, mutta olen vähän kahden vaiheilla viitsinkö lähteä sörkkimään noita sisuskaluja, kun ei kuitenkaan nämä hommat vielä niin hyvin hanskassa ole. Tapaan viikonloppuna yhden tutun, jolla on sähköalalta paljon kokemusta, joten taidan tehdä nämä mittaukset hänen kanssaan varmuuden vuoksi. Eli riittääkö, että tarkistaa jännitekartaan merkityistä testipisteistä jännitteet, vai kannattaako tsekata jotain muutakin?

  #73151
  uraltone
  Osallistuja

  Tsekkaa pisteet levyltä (DC) ja AC jännitteet muuntajan pinneistä. Tämä riittää. Hehkuuko putket lainkaan? Näetkö silmämääräisesti irronneita piuhoja tms. Onko kuvaa sisälmyksistä?

  yst. terv,
  Mikko

  #73152
  Papa Moon
  Jäsen

  Ok, putket hehkuu, eikä ainakaan eilen osunut silmiin irronneita piuhoja kun katselin sisälmyksiä. Täytyy vielä tarkistaa paremmin.

  edit. kuvaa ei tähän hätään ole, voin pistää myöhemmin.

  #73153
  Papa Moon
  Jäsen

  Noh nih, eihän siihen mennytkään kuin hitusen vajaa vuosi!  ::)

  Pistetään vaikka muuton piikkiin. 😉

  Eli jännitteet on nyt mitattu, kaikki näyttäisi olevan kuten pitääkin siltä osin. Merkkivalo oli kärähtänyt (jostain syystä en ollut tajunnut sitä vuosi sitten edes irrottaa ja tsekata, torspo mikä torspo).

  Sellainen aiemmin huomaamatta jäänyt kämmi nyt jälkitarkastuksessa kuitenkin sattui silmään, että instrumenttisisääntulojakkiin oli unohtunut kolvata toisen puolen pinneihin karva väliin. Voiko tämä olla syynä ongelmaan?

  Nöyrin kiitokseni kärsivällisyydestänne,

  Kuu-Ukko.

  Ps. Kuvaa ei vielä tähänkään hätään ole, hoidan sen mikäli uuden informaation valossa se koetaan edelleen tarpeelliseksi. Ja vielä tänä vuonna, se on lupaus! 😮

Esillä 7 viestiä, 1 - 7 (kaikkiaan 7)
 • Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.