Mikseri putkilla

 • Tämä aihe on tyhjä.
Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 28)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • #69100
  artosalo
  Jäsen

  Olen ajatellut tehdä erillisen esivahvistimen testaustarkoituksiini.
  Ajattelin kuitenkin korvata perinteisen tulovalintakytkimen mikserityyppisellä ratkaisulla, jolloin jokaisella kanavalla on oma volumesäätönsä. Samalla tuli ajatus toteuttaa tässä vahvistimessa muitakin tyypillisesti miksereissä käytettyjä ratkaisuja.

  Kertokaapa mitä ominaisuuksia lähinnä linjatasoilla toimivassa mikserissä tulisi olla.
  – maksimi gaini
  – tone säätö/säädöt
  – kanavien lukumäärä
  – ym. ym.

  #88059
  flanagan
  Osallistuja

  tämä onkin mielenkiintoinen säie….

  oisko minimi kanava määrä 8, jos aikoo rumpujakin nauhotella?
  ominaisuuksia:
  – phantom
  – solo-nappi
  – mute-nappi

  -f

  #88060
  artosalo
  Jäsen

  Phantom viittaa siihen, että mikseriä pitäisi voida käyttää suoraan myös mikrofonivahvistimena.
  Tässä tapauksessa vahvistusta tarvitaan aika paljon enemmän kuin linjatason vahvistimessa.
  Olenko oikeassa ?

  Solo-napista minulla ei ole käsitystäkään ?

  #88061
  F-Jag
  Osallistuja

  Ns. studiopuolen jutut ovatkin sitten maailma, joka on vielä HiFi-miestenkin maailmaa valovuosia edellä 😉 Varsinaista kultakorvien maailmaa. Gearslutz-foorumi voi auttaa lähentymään. Alla olevassa linkissä ei ole mikseriä, mutta sieltä selviää, millaisin suunnitteluperiaattein ainakin ammattitasoista studiokelpoista kamaa tehdään, jopa Suomessa. Tekijä tuskin vaivautuu näille foorumeille. Nostan hattua aika korkealle kumminkin…

  http://www.knifaudio.com/

  #88062
  Sissi A3
  Jäsen

  Itselläkin on ollut jo pidemmän aikaa mielessä esivahvistimen teko. Ratkaisu on erilainen verrattuna mikseriin. Nämä viimeaikaiset kokeilut kuulokevahvistimilla liittyvät juuri tähän esivahvistimeen, sillä olen ajatellut sijoittaa sellaisen sen yhteyteen. Jotakin ajatusta löytyy tuolta

  http://www.hovirinta.fi/audio/putkitekniikka/putket/E/ECC88/vasta/ECC88_vasta.htm

  Tosin saatan vaihtaa viimeaikaisten kokemusten perusteella putkityypiksi DL92 ECC88 asemesta (hurinat on ongelma triodeissa). Toinen tähän liittyvä laite on kytkentäboksi, jolla saan vaihdettua muutaman kaiutin- ja kuulokelähdön sekä ohjelmalähteen. Tämä sisältäisi myös keinokuorman kaiuttimille sekä kohinalähteen, jolla saisi tasattua eri vahvistimien lähtötehot. Kummankaan toteutusajankohdasta ei ole tietoa. Jään mielenkiinnolla odottamaan miten esivahvistimesi etenee ja millaisia ratkaisuja käytät. Kai se tulee putkilla?

  #88063
  artosalo
  Jäsen

  Ns. studiopuolen jutut ovatkin sitten maailma, joka on vielä HiFi-miestenkin maailmaa valovuosia edellä 😉 Varsinaista kultakorvien maailmaa……..

  Ai meinaat, että nämä kultakorvat suunnittelevat studiolaitteita korvakuulolla ?
  Vai mitä tarkoitat ?

  #88064
  flanagan
  Osallistuja

  aattelin heti mikseriä, jota voisi käyttää orkesterin nauhoituksissa. kun mikitetään kamat jne… vai minkä tyyppinen laite oli itsellä mielessä?

  solo-nappilla saa yhden raidan kuulumaan. eli muut kanavat menee mute:lle.
  kiva, mutta ei välttämätön ominaisuus…

  panorointi ominaisuus jäi maitnitsematta…

  -f

  #88065
  F-Jag
  Osallistuja

  Ai meinaat, että nämä kultakorvat suunnittelevat studiolaitteita korvakuulolla ?
  Vai mitä tarkoitat ?

  Toki hyvät mittausarvotkin merkitsevät, mutta kyllä audiomuuntajien soundit kuunnellaan tarkkaan ;), ja vintage-tavaralla on huikeat markkinat. Vanhasta originaalista LA2A-kompurasta esim. maksetaan tuhansia dollareita jne.

  #88066
  artosalo
  Jäsen

  Tällaisten laitteiden suunnittelu perustuu huolelliseen speksaukseen. Laitteelta vaadittavat ominaisuudet määritellään ja se luo suunnittelulle puitteet. Kyllä näitä laitteita suunnittelevat ihmiset ovat ammattilaisia jotka tekevät työnsä aivan varmasti muilla metodeilla kuin kuuntelemalla. Kuuntelu voi olla osa suunnitteluprosessia, mutta sillä lähinnä varmistetaan tai paremminkin todetaan lopuksi tunnettu fakta, eli vahvistin jonka mittaustulokset ovat moitteettomat myös soi hyvin.

  Uskoisin, että tuo soundeilla fiilistely on enemminkin näiden laitteiden käyttäjien heiniä.

  #88067
  Sissi A3
  Jäsen

  Kuuntelu voi olla osa suunnitteluprosessia, mutta sillä lähinnä varmistetaan tai paremminkin todetaan lopuksi tunnettu fakta, eli vahvistin jonka mittaustulokset ovat moitteettomat myös soi hyvin.

  Hyvät mittaustulokset eivät takaa hyvää saundia. Tästäkin on esimerkkejä. Sen sijaan hyvät mittaustulokset ovat edellytys hyvälle saundille ja kääntäen huonot mittaustulokset takaavat huonon saundin.

  Noiden studiopuolen kultakorvien työnäytteiden taso on ollut viimeaikoina sitä luokkaa ettei ole mitään syytä olettaa heidän osaavan asiansa. En enää luota heidän ammattitaitoonsa.

  #88068
  kmaudio
  Jäsen

  Uskaltaakohan äänialan ammattilaiset täällä paljoakaan kommentoida? 😉

  #88069
  artosalo
  Jäsen

  Toivottavasti.
  Kaikki kommentit ovat tervetulleita.

  #88070
  Sissi A3
  Jäsen

  Uskaltaakohan äänialan ammattilaiset täällä paljoakaan kommentoida? 😉

  Viitataan selvästi kommentteihini äänitteiden laadusta. Tavoitteeni on suunnitella ja rakentaa elämää suurempi vahvistin ja mikäli olen ymmärtänyt oikein myös muusikoiden, soittajien, tavoiteena on elämää suurempi saundi ja osaaminen. Valitettavasti tämä osaaminen ei vain välity minulle asti. Välissä on joku tai joitakin, joiden tavoite on toinen (saada tyhmiltä rahat pois). Omalta kohdalta ratkaisu on yksinkertainen, jätän uudet äänitteet ostamatta mutta miksi muusikot hyväksyvät heidän osaamisensa tuhoamiseen.

  Äänialan ammattilaisten kommentit ja osaaminen kiinnostavat kun tavoitteena on hyvä laatu.

  ex äänialan ammattilainen

  #88071
  F-Jag
  Osallistuja

  Viitataan selvästi kommentteihini äänitteiden laadusta.

  En ole seurannut kommenttejasi niistä, mutta oletko kokeillut BIS-yhtiön ( http://www.bis.se ) äänitteitä . Ainakin ENNEN olivat tarkkoja klassisten äänitteidensä laadusta.

  #88072
  kmaudio
  Jäsen

  Voisin itsekin viitata ylipäätään nykyäänitteiden laadusta. Mielestäni vallitseva desibelikilpailu ei tee äänitteen laadulle oikeestaan aina hyvää. Moni hyvä miksaus turboahdetaan niin, että kokonaisuus kärsii. Enkä nyt todellakaan tuomitse tuota dynamiikkakikkailua, sillä moni musiikki tyylinsä mukaan vaatii tällaista rutistusta. Musiikin taltiointi ja miksaaminen on nykylaitteistolla halpaa. Tämä halpuus ja tarpeiston helppo saatavuus on osittain johtanut tilanteeseen, missä ammattitaitoa ja “hiljaista tietoa” sekä hyvää akustiikkaa ignoorataan enemmän. Ammattitaito ja hyvät fasiliteetit maksaa yhä.
  Äänitykseen, miksaukseen ja masterointiin käytettäviä laitteita ei aina voi verrata hifilaitteisiin. Hifilaitteistolle huonona koettuja ominaisuuksia (esim. tietynlainen yläsävelsarja tai poikkeuksellinen vaste tai vaikkapa tietyn lainen transientin toistokyky yms.) -saatetaan käyttää tallenteentekotyössä työkaluina.

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 28)
 • Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.