Mieletön putkiprojekti

 • Tämä aihe on tyhjä.
Esillä 1 viesti (kaikkiaan 1)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • #67681
  Aclac
  Jäsen

  HEI KAIKILLE

  Oli aivan pakko rekisteröityä ja kirjoittaa jo tänne, kun niin paljon olen hyvää apua täältä kaivanut. Sain käsiini vanhan philips- putkiradion, joka innosti rojektiin, johon aluksi rakentelin tollasen '63 Fender reverbin (http://www.schematicheaven.com/fenderamps/63_reverb_manual.pdf), sen perään 12AX VALVE PREAMP (http://diyaudioprojects.com/Tubes/12AX7_Preamp/) ja sieltä Philipsin radion pääteputkille. Koko komeus upotetaan vanhaan combokoppaan, jossa komeilee 600 / 2,2k jousi. No, mikä tästä tekee niin mielenkiintoisen?

  63 reverbistä jätin sen “pääte”putken ja impedanssimuuntajan pois, eli ne kalliit osat ja ajoin jouselle suoraan 12AT:lta!
  12AX7 etuvahvistin lähes tollaisenaan siihen perään.
  Radiosta kaikki turhat putket pois, vola täysille ja raakasti efektin ja etusien lämmityksille 6,3VAC ja käyttis 240VDC.
  Näinollen koko komistus tuli maksamaan n. 80 + elementti 60.

  Eiku sähöt päälle ja testaamaan. Oli melkoinen ylläri, kun tuo hässäkkä toimi kertalaakista kaikuineen päivineen. Kitara soundaa aivan tautisesti, on bluesia, rokkia, hunajata ja aina vaan hunajata, kun yhtä EL84:ta piiskataan tällä kytkiksellä! 2 päivää olen jo nautiskellut. No, täytyy sen verran tunnustaa, että, kun mennään gain lähes kaakossa (radion vola on ollu siellä koko ajan), niin soundi alkaa pumppaamaan. On muuten melekonen mökä, oletettavasti kyseessä on oskillointia, joka johtui tietämättömyydestäni… joo! Koko reverbin osuus olisi pitänyt rakentaa peilikuvana, mutta laiskuuttani rakensin niin, että lähes kaikki vedot putkille ja potikoille risteilee kytkentälevyn yli. HÖH, tarttee tinailla uusiksi tuo reverbin osuus, mutta nyt ei mikään saa tätä riemua pois.

  Kiitos kaikille teille, jotka tietämättänne olette auttaneet, Aclac!

Esillä 1 viesti (kaikkiaan 1)
 • Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.