Meazzi PA304 Stereo Echomatic

Home Foorumit Vahvistinrakentelu ja muu tee-se-itse Putkivahvistimet Meazzi PA304 Stereo Echomatic

 • Tämä aihe on tyhjä.
Esillä 8 viestiä, 1 - 8 (kaikkiaan 8)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • #69393
  Jarkko
  Jäsen

  Ostin sikana säkissä otsikon mukaisen putkinauhakaiun ja ajattelin saada tästä mukavan projektin talvi-illoiksi. Myyjä ei ollut tätä testannut, ja on istunut varastossa pitkään. Yleisilmeeltään ihan yllättävän siisti laite, mutta patinaa on ja mm. johdotus murenee käsiin. Ei siis ole virtoihin törkättävässä kunnossa.

  Vasta kauppojen jälkeen löysin tästä jotain fiksua tietoa, ja totesin, että taitaakin olla parempi viedä tämä suoraan huollettavaksi ihan oikealle gurulle. Mitään hirveän kriittistä ei näkynyt, nauhamoottori liikkuu pyöritettäessä ja putkina on RCA:ta, Mullardia ja Philipsiä. Muutama kysymys:

  1) Suosituksia pätevästä huoltajasta? Lammi Raisiosta ilmeisesti on luottovalinta. Onko lähempää Etelä-Karjalaa tiedossa ketään?
  2) Millaisiin summiin karkeasti kannattaa varautua? Riippuu tietenkin työn määrästä, mutta jotain osviittaa olisi mukava saada – en ole koskaan vastaavaa laitetta huollattanut.
  3) Laitteen kohtalo on vielä epäselvä. Alun perin tämä oli tarkoitus pitää itsellä, mutta nyt lueskeltuani tuntuisi ehkä jopa vähän pahalta pitää tätä omassa sohlauksessa. Jos päädyn tästä joskus luopumaan, niin millaisista summista pitäisi puhua, ettei homma mene ihan munille? Mulla ei ole mitään käsitystä näiden arvosta.

  Tässä vielä muutama kuva:

  https://dl.dropboxusercontent.com/u/1809705/meazzi.jpg
  https://dl.dropboxusercontent.com/u/1809705/meazzi1.jpg
  https://dl.dropboxusercontent.com/u/1809705/meazzi2.jpg
  https://dl.dropboxusercontent.com/u/1809705/meazzi3.jpg
  https://dl.dropboxusercontent.com/u/1809705/meazzi4.jpg
  https://dl.dropboxusercontent.com/u/1809705/meazzi5.jpg

  Iso kiitos kaikesta mahdollisesta avusta!

  #89805
  T.S.
  Jäsen

  Sehän näyttää jo jollailailla korjatulta,lyyttejä vaihdettu ja vastuksia uusiin?.äänipäät vois ehkä demagnetoida,josko auttaa kaikulaitttessa?,en tiedä.Ruskeeta PRF kytkimiin ja sinistä Potikoihin.T.S.

  #89806
  Jarkko
  Jäsen

  Jep, on siellä jotain huoltoa tehty, ja ties vaikka olisi täysin soivassa kunnossa, mutta ei silti ole käyttöturvallinen. Muuntajista lähtee paljasta piuhaa eristeiden murennuttua.

  #89807
  T.S.
  Jäsen

  Joo aikalainen ölysukka murenee.PHILIPS iso Al kuorinen 2 x 50yF lyytti ilmeisesti ehjä kun ei oleräjähtänyt kun kytkit virran?

  #89808
  Jarkko
  Jäsen

  Virtoja ei ole siis kytketty. Sain alustavan kustannusarvion huollolle, ja aika lailla siihen osui mitä yritin veikkailla. Voi tosin olla, että on liian tyyris kunnostettavaksi omaan käyttöön, joten pitänee yrittää selvittää käypä myyntihinta huolletulle laitteelle ja etsiä hyvä koti!

  Lisäsin vielä kuvan etuasteesta.

  #89809
  T.S.
  Jäsen

  Kattelin kuvia suurennoksena,näyttäis että oliskin kumieristeisiä kaapeleita joita oli 40-L radiossa ja kumit mureni.Ekan vanhan radioni korjasin sellaisen vaihtamalla yksi johto kerrallaan muovikaapelit.Toinenpää juotin auki ja siihen muovijohto juotos ja katsoo mihin menee ja juottaa sinne muovikaapeli toisenpään.Vanhana rautalankayhtyeen roudarina kummastuttaa stereo kaikulaite?,poijat soitteli 60-l tansslavoilla  oli vaan mono vahvistin ja siinä nauhakaikulaite välissäMinunmielestä näyttää hyvistä ,uudehkoista osista tehdyltä,ei ole mustia pikikuorisia konkkia tai ruskeita kahvinpavunvärisiä konkkia jotka halkeilee.T.S.

  #89810
  Jarkko
  Jäsen

  Kiitoksia vaivannäöstä! Joo, kumit tosiaan ovat kovettuneet ja murentuvat pienestäkin kosketuksesta. Johdotuksen voisi tehdä itsekin uusiksi, mutta kaiken kaikkiaan laite näyttää siltä, että asiansa osaavammalle se menee huollettavaksi ja säädettäväksi, joten ei välttämättä maksa vaivaa tehdä yhtä osiota itse.

  Käsittääkseni näitä tehtiin sekä monona että stereona. Tässä on tosiaan kaksi 2xEL84-päätettä, ja nokkelasti etu- ja pääteaste on yhdistetty toisiinsa tuollaisella kontaktirimalla, eli etuaste irtoaa kotelosta pelkästään ruuvit avaamalla piuhoja poistamatta.

  Rahallinen arvo on vielä täysi mysteeri. Brittien Shadows-foorumilla pelkkää etuastetta on mennyt kaupaksi 500 punnalla ja toisaalta puhuvat, että täysin laitetusta voi pyytää parikin tuhatta puntaa. Toisaalta taas eBayssa on ollut toimintakunnoton (miten pahasti sitten olikaan, italiaa en ymmärrä sanaakaan) n. 400 eurolla.

  #89811
  T.S.
  Jäsen

  Kun keltainen pössi tuli jobbarit teki 3 ilmoitusta omasta autostaa ,yhden kovan hinnan ja kaksi vielä kovempaa joillekin väärille puhnumeroille.Jotkin ostajat katsoi että niiden jobbarien  auto on jopa halpa jo kun muut kalliimpia,ostivat.Mulla on 1950-L VOIMA vahvistin ja oli myyynnissä ja joku kyseli”toimiiks se edes?”.Siinä ei oo yhtään osaa liikaa ja kaikkia saa vielä,ja höyryveturi tekniikkaa ja se oli paras joka myynnissä 10 vuoteen(ainoa).Turussa oli jossain museossa eri mallia?.Jäi ittelle..ebayssäkin on 2 hintaa,jos haluaa kaupata ja jos haluaa saada kaupaksi on oltava halvempi.

Esillä 8 viestiä, 1 - 8 (kaikkiaan 8)
 • Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.