Meazzi Factotumista kuvia

 • Tämä aihe on tyhjä.
Esillä 3 viestiä, 1 - 3 (kaikkiaan 3)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • #67430
  Niskanen
  Jäsen

  Tein muiden kiireiden ohella huoltoa vanhaan Meazzi Factotum Specialiin. Koneessa on kaksi päätevahvistinta ja nauhakaiku seitsemällä äänipäällä (äänitys + 6 toistavaa). Kone on kasattu tehtaalla varmaan parilla eri osastolla sillä sen rakenne on jokseenkin modulaarinen. Nauharata moottoreineen on vedettävissä ulos etulevystä ja muutaman ruuvin avauksen jälkeen irtoaa myös etulevyn yhteydessä oleva etuaste jonka yhteydessä on siis myös äänitys- ja toistovahvistimet. Päätevahvistimen komponentit sijaitsevat muuntajien alla. Kaikuyksikkö saa sähkönsä päätevahvistimen yhteydestä eräänlaisesta virtakiskosta. Nauharadan sähköt tulevat taas toisen kiskon kautta kaikuyksiköltä

  Pistin uusiksi koneen kaikki elkot ja osan kytkentä konkista. Myös muutama vastus vaihtui uuteen. Pari potikkaa oli aika jumissa ja signaali ei meinannut tulla kunnolla läpi. Nauharata tuli putsattua ja demagnetoitua jo aiemmin ja ensimmäinen testinauha on vielä paikallaan. Kone tuntuu toimivan nyt ihan hyvin ja soundit ovat varsin uskolliset 60-luvun alun Shadows soundille.

  Täältä kuvia ennen remppaa. Unohdin ottaa perhana rempan jälkeiset… >:(

  http://kuvablogi.com/blog/9943/6/

  #76080
  Tomsku
  Jäsen

  Melko rispektin näköinen vempele 😮 Kunnon vintagea.

  Miten tuo nauhakaiku oikein toimii käytännössä? Jos siinä on seitsemän äänipäätä, joista kuusi toistaa, niin en oikein osaa laskea tästä mitään fiksua loogista yhtälöä toiminnalle..?

  #76081
  Niskanen
  Jäsen

  Ensimmäinen pää, eli äänityspää tallentaa äänitysvahvistimelta tulevan informaation (kitara, laulu) nauhalle, ja sitten voidaan valita kaikurytmi sitä kautta, että mitkä toistopäät on kytkettynä käyttöön. Monimutkaisimmissa kaikuissa (kuten Meazzit ja Binson kiekkokaiut) säädetään lisäksi feedbackia, eli kierrätetään osa jo toistopäiltä tulevasta signaalista takaisin äänitykseen, jolloin kaiut kertautuvat hauskasti ja erilaisia rytmityksiä on parhaimmillaan kymmenittäin. The Shadowsissa soittanut Hank Marvin käytti Meazzin kaikuja, ensimmäisenä sitä kiekkoa käyttävää mallia, jota ei löydä enää mistään maailman kolkasta.

  Tässä biisissä kuuluu hyvin yhdistelmä Strato-Meazzi Echomatic 1-Vox AC30/tai AC15.
  http://www.youtube.com/watch?v=R1x3cUKShUA

  Meazzille ominaista on kolkoksi vääristynyt ääni, joka sopii näihin kappaleisiin kuin nakutettu. Tuoreemmat nauhakaiut ovat huomattavasti kliisisempiä soundiltaan.

  Jos joku on kiinnostunut, niin tuo kuvissani näkyvä Factotum voisi olla kaverilla myynnissä. Taustahurinaa siinä vielä on ja äänipäät voisi meilkein kiillottaa että nauhat kestäisi paremmin. Vetorullan jos saisi myös jossain pinnoitettua uusiksi, niin pito olisi parempi ja varmaan myös nauhan kesto sitäkin kautta.

  Jos kytkis kiinnostaa, niin tämäkin Factotum noudattelee osittain tätä skemaa. Meazzien skemat ei oikein pidä aina paikkaansa, eli tarkoin silmin saa kytkentää käydä läpi korjatessa.

  http://www.schematicheaven.com/effects/meazzi_factotum_echomatic_tube.pdf

Esillä 3 viestiä, 1 - 3 (kaikkiaan 3)
 • Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.