Marsu pörisee

 • Tämä aihe on tyhjä.
Esillä 6 viestiä, 1 - 6 (kaikkiaan 6)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • #67709
  Nimetön
  Vieras

  Kyseessä on JCM800 2203 joka pitää häiritsevää matalaa pörinää kun Masteria avaa tarpeeksi, eli jo ykkösellä. Rokkitouhuissa Master on noin nelosessa ja pörinä on todella ärsyttävän kova ja luulen että se syö soundiakin kun se sattuu olemaan G-sävelen taajuuksilla. Ymmärtääkseni tämä ei ole ominaisuus vaan vika.
  Etuasteen ja päätteen putket on tarkistettu, ne ovat ok.
  Laitteen muuntaja pitää pientä örinää vaikka standby on päällä. Onko mahdollista että tuo ääni siirtyy vahvistettuna ulos?

  Onko vinkkejä mistä päin pitäisi alkaa vikaa jäljittää? Onkohan jokin komponentti vaurioutunut, miten ne voi tarkistaa? Voiko potikoista tulla mökää vaikka ne eivät rahise pyörittäessä? Biasointi?

  #78254
  hellhound
  Jäsen

  Mä lähtisin liikkeelle suotokonkista…Jos vahvistimeesi ei ole tehty konkkaremonttia, niin voisi olla aika. Kone on 80-luvulta? Suotokonkkien käyttöikä tuppaa olemaan parisenkymmentä vuotta. Verkkomuuntajilla on joskus tapana vähän täristä, tuskin siitä kannattaa olla huolissaan. 

  #78255
  Nimetön
  Vieras

  Konkat on vaihdettu hiljattain eli pitäisi olla kunnossa.

  Kuuntelin tarkemmin verkkomuuntajan akustista vahvistamatonta pörinää ja se on samalla taajuudella sen kanssa mitä kuuluu kun napsaisee Standbyn auki.

  #78256
  Jallu
  Jäsen

  Kuuntelin tarkemmin verkkomuuntajan akustista vahvistamatonta pörinää ja se on samalla taajuudella sen kanssa mitä kuuluu kun napsaisee Standbyn auki.

  Näin se luonnollisesti onkin. Pörinä jonka muuntajalta kuulet on verkkotaajuus ja sen kerrannaisia.

  Kannattaa tarkistaa konkkaremontin jäljet. Joskus uusikin komponentti voi olla rikki, ja vähän useammin vajaatoimintainen.
  Epäonnistunut juotos voi jättää konkan jopa kokonaan irti kytkennästä jolloin se ei toimi lainkaan.
  Dioditasurin katsoisin myös, siitä voi olla joku diodi poikki tai oikarissa.

  #78257
  Nimetön
  Vieras

  Selvisihän se vika lopulta! Syypää oli uusi viallinen EH:n etuasteputki jota en älynnyt ekoissa putkitesteissäni epäillä tarpeeksi hanakasti. Nyt kone on aika hiljainen niinkuin pitääkin ja soi ilman laivan moottorin ääntä taustalla.

  Tässä on vielä tämä Marsu vm 1983:
  kioski.jpg
  Nyt kelpaa rokata!

  #78258
  harryk
  Jäsen

  :DHieno juttu, että vika selvisi. En älynnyt itse sitä etsiä sitä viallisesta putkesta kun kunnostin tuota sinun peliäsi. Toivotaan, että nyt se pelaa kaikinpuolin siten kuin pitääkin. t. Harry ex huoltomies

Esillä 6 viestiä, 1 - 6 (kaikkiaan 6)
 • Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.