Marshall DSL100 bias ongelma

Home Foorumit Vahvistinrakentelu ja muu tee-se-itse Putkivahvistimet Marshall DSL100 bias ongelma

 • Tämä aihe on tyhjä.
Esillä 3 viestiä, 1 - 3 (kaikkiaan 3)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • #69530
  PA5I
  Jäsen

  Vahvistimessani Marshall DSL100 on seuraavanlainen ongelma. Olen ollut jo pitemmän aikaa tyytymätön vahvistimen soundiin. Varsinkin särökanava on jotenkin eloton ja tuntuu, ettei ääni ikään kuin aukea. Päätin vaihtaa kaikki putket. Pääteputket ovatkin vielä alkuperäiset Marshall brändätyt.

  Yllätys oli aikamoinen, kun tarkistin pääteputkien jännitteen vain n. 20ma per puoli. Kääntämällä trimmit vastapäivään ääriasentoon sain arvoksi n. 35ma per puoli. Putkien vaihto ei muuttanut tilannetta. Vahvistin ei hurise, eikä muitakaan hälyäänistä kuulu.

  Missä lienee vika? Päällisin puolin komponenteista ei näy vikaa. Lieneekö ongelma jollekin tuttu ja mistä vikaa kannattaisi etsiä?

  #90277
  hujanen
  Osallistuja

  Moro

  Paljonko pääteputkien anodijännite on? Jännite on voltteja eikä milliampeereja.
  Katodivirta 20mA/35mA tuntuu pieneltä, eli ensimmäiset vikapaikat voisi olla trimmerien ylä-ja alapuolella olevat 10k ja 33k vastukset, jos ovat kasvattaneet arvojaan, tai sitten huono kontakti bias-piirin liittimissä, joka aiheuttaisi ylimenovastusta.

  Jussi

  #90278
  artosalo
  Jäsen

  Yllätys oli aikamoinen, kun tarkistin pääteputkien jännitteen vain n. 20ma per puoli. Kääntämällä trimmit vastapäivään ääriasentoon sain arvoksi n. 35ma per puoli. 

  Kerrotko miten ja mistä mittasit ?

Esillä 3 viestiä, 1 - 3 (kaikkiaan 3)
 • Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.