Maailman paras Fender/Vox/MikäMikä-pohjainen putkivahvistinprojekti

Home Foorumit Vahvistinrakentelu ja muu tee-se-itse Putkivahvistimet Maailman paras Fender/Vox/MikäMikä-pohjainen putkivahvistinprojekti

 • Tämä aihe on tyhjä.
Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 20)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • #67266
  harryk
  Jäsen

  ;DTere! Seuraava putkiprojekti on mielessä jo ennenkuin Bluetone 18W on lopullisesti valmis (siitä puuttuu enää kotelo, joka on ylivoimaisesti ikävin työvaihe koko vahvarien rakentelussa. Ajatus on rakentaa maailman parassoundinen Fender/Vox/MikäMikä inkarnaatio seuraavailla mausteilla. Vahvarin pitää olla puhtailla soitettuna ylivertainen saundillisesti (AC30, Twin, Pro????). Sen pitää kuitekin taipua laulavaan lead-yliohjaussoundiin dynaamisesti ilman ns. heavy metal/shredder-säröosastoa hyvällä “touch responsivenessilla”. Tehoa n. 15-20 W (2x6V6, 2xEL84, 4xECL86???). Ämyrit tulevat olemaan 2 x Weberin 10″ Alnicot joita sattuu lojumaan pari kappaletta kotona käyttämättä. Kotelo tulee olemaan takaa avoin combo-mallinen valkoisella tolexilla (Mikko tilaisitko sitä pikaisesti jostain, ettei tarvitse Euroopasta asti lähteä hakemaan?) ns. Matchless kotelon tyyliin.  ::)Ehdotuksia otetaan mielellään vastaan  hyvillä perusteluilla ryyditettyinä. t. Harry “white tolex” Bluetone

  #74453
  Niskanen
  Jäsen

  Puhtaiden soundien puolesta Vox ja Fender ovat mielestäni aika kaukana toisistaan, ja tämä varmasti jakaakin mielipiteitä mieltymysten puolesta. Vanhana guruna varmasti tiedät, että Voxin puhdas on sellainen löysän kuivakka, ja keskiääniltään honottava. Erityisesti kaikkien rautalankafriikkien mieleen, joten sopii siis minulle. Oma tekeleeni sisältää Top Boost kanavan 2xECCC83 putkilla, ja Normal kanavan EF86-putkella, mastervola on PIP mallinen, eli ainakin Matchless DC30 nupissa oli samanlainen. Pääteaste on mastervolaa lukuun ottamatta suora kopio AC15:sta. Tätä saa vapaasti käydä kokeilemassa tässä Helsingin Pitäjänmäessä, jos kiinnostaa noin soundin puolesta testata.

  Mielestäni mastervolan kanssa tämä taipuu jo sinällään aika moneen juttuun. Kotona tulee veivattua rautalankaa, ja särölle väännettäessä tästä saisi romujen seasta löytyvän Echolette nauhakaiun kera aika makeat Pink Floyd sounditkin. Vaikkakin sillä osastolla Hiivatti on se kovin sana?

  JOS haluaa, niin säröstä saa sopivan etuasteen (kuten em. Echolette) kanssa melko räväkän. Tervetuloa kokeilemaan.

  #74454
  harryk
  Jäsen

  :DKiitokset kutsusta. Täytyy yrittää tavata ja tulla testeilemaan koska itsekin olen töissä samalla seudulla. Se miksi kyselen näitä juttuja muilta on oppia muiden kokemuksista eri vahvareiden kanssa pelatessa. Vaikka kuinka haluaisi ei aika riitä kaikkien kombinaatioiden kokeiluun. Tuo kliini joka menee sopivasti volaa ruuvatessa laulavalle lead-osastolle eikä käsisirkkeliksi on yksi tämän alkavan projektin tavoitteista. Bluetone Express on lähellä tuota, mutta täysin kliinejä ei siitä koneesta juuri ulos saa. Tuo valkoinen tolex voisi kruunata tällaisen yksikanavaisen pelin jota havittelen. Nämä hommat antavat jo tällaisessa suunnitteluvaiheessa aika paljon iloa elämään etenkin näin pimeänä vuoden aikana. t. Harry Bluetone 

  #74455
  FLJORMAR
  Osallistuja

  Laitan tähän vanhaan ketjuun kysymyksen kun en viitsi uutta aloittaa. Tuossa Harryk mainosti Weber Alnico 10″ kajareita. Olet aloittamassa projektia BT Champs pohjalta. Modauksia ajattelin tehdä SirElwoodin sivujen hyvistä ohjeista muutamia. Ainakin lisään yhden pääteputken ja midle säädön. Kokeilen vielä noita Fat-Full- kytkentöjä.

  Varsinainen kysymys liittyy noihin kajareihin. Jossain oli maininta, että ainoa oikea on Celestionin Blue. Nämä ovat tietysti mielipidekysymyksiä ,mutta mikä on teidän kokemukset Weber 10 tuumaiset (2 kpl) vastaan Celestionin Blue? hinnoiltaan nuo näyttäisivät olevat melkein samat. Combona kun ajattelin tehdä ja chassis oli tarkoitus hankkia tarpeeksi iso, että mahtuu nuo moddaukset tekemään. Sen vuoksi combon mitat eivät ole esteenä kajarin valinnalle.

  #74456
  harryk
  Jäsen

  ;)Tein tuon Bluetone 5E3:n noilla 10″ Webereillä kun ne sattuivat olemaan ylimääräisinä. Jos tila ei ole esteenä, suosittelen 2×12″ ämyreiden laittoa. Toinen vaihtari on tuo uusi Eminencen Red Fang 10″ jota en ole vielä kokeillut enkä nähnyt missään Suomessa myynnissä. Soittelin aikanaan tuolla 2×10″ Delta Bluesilla mihin laitoin nuo Weberit alkuperäisten tilalle. Saundit parani ainankin silloin alkuperäisiin ämyreihin nähden huomattavasti. En ole tuolla uudella 5E3:lla ehtinyt kunnolla bändin kanssa soittamaan mutta kokonaissaundit ovat lupaavat. Ostin yhden Celestionin Alnico Goldin joka on sama kuin Alnico Blue mutta kestää enemmän tehoa. Siinä on 1×12″ takaa puoliavoimessa kotelossa ihan ok saundi, mutta en tiedä onko se sen hinnan väärti mitä siitä piti maksaa. t. Harry Bluetone

  #74457
  Nimetön
  Vieras

  Weberin AlNiCo kympit laitoin itse 5E7 bandmasteriini. Voi jumagegg kuin paljon parempi soundi niissä on kun rutkuissa jensen:n keraamisissa. Ensimmäinen ajatus (no ehkä toinen) oli, että “näitä täytyy saada lisää!”. ;D

  Seuraava homma onkin tehdä 10″ BF vibrochamp tweedikoteloon. Juurikin kun yksi elementti + kotelo on vielä “vapaana”.

  img4369ut1.th.jpg img4370ny3.th.jpg img4366kz5.th.jpg

  #74458
  FLJORMAR
  Osallistuja

  Weberin AlNiCo kympit laitoin itse 5E7 bandmasteriini. Voi jumagegg kuin paljon parempi soundi niissä on kun rutkuissa jensen:n keraamisissa. Ensimmäinen ajatus (no ehkä toinen) oli, että “näitä täytyy saada lisää!”.

  Itse ole tähn asti käyttänyt noita 12″ (Celestion Vintage 30) ja nyt tosiaan haluaisn kokeilla jotain muuta. Tein kaverille champsin ja hän laittoin 10″ (sekin Celestion) ja kuulostaa hel.. äänekkäältä. Jos laitan nuo 10″ Weberit puoliavonaiseen comboon, niin luulisin että ääntä tulee riittävästi? Äänen laatuun vaikuttaa tietysti moni muu seikka, joten se saattaa olla sattumaa jos kuulostaa hyvältä ;D Taidan laittaa Weberit tilaukseen.

  Ps On hienon näköinen tuo sun Bandmaster.

  #74459
  Nimetön
  Vieras

  Itse ole tähn asti käyttänyt noita 12″ (Celestion Vintage 30) ja nyt tosiaan haluaisn kokeilla jotain muuta. Tein kaverille champsin ja hän laittoin 10″ (sekin Celestion) ja kuulostaa hel.. äänekkäältä. Jos laitan nuo 10″ Weberit puoliavonaiseen comboon, niin luulisin että ääntä tulee riittävästi? Äänen laatuun vaikuttaa tietysti moni muu seikka, joten se saattaa olla sattumaa jos kuulostaa hyvältä ;D Taidan laittaa Weberit tilaukseen.

  Mulla on ollut champpeja sekä 8″, 10″ että 12″ ämyreillä. Jotenkin tuo 10″ tuntuu istuvan hyvin ainakin BF malliin. Omiini laitan tästä edespäin kymppituumaisen. 12″ tuntui ensin oikein hyvältä idealta, mutta “kuherruskuukauden” jälkeen tekisi mieli taas palata pienempään. En sitten tiedä olisiko sen pitänyt olla joku alnico blue, mutta ei oikein tee mieli laittaa 300€ elementtiä vahvariin jonka muut osat maksaa yhteensä tuon verran tai vähemmän…  Kymmenen tuumaisissa on minusta parempi raha/soundi/hyöty/koko -suhde. Tai jotain tuommoista. Alnico bluuta sitten oikeisiin vahvistimiin jos siltä tuntuu. Mutta semmoisen minimaalisen 8″ kun täräyttää täysille, niin tuntuu että se koko vehje räjähtää siihen paikkaan. Hieno soundi.

  Ps On hienon näköinen tuo sun Bandmaster.

  Tänks. Pitkään ja hartaasti tehty. 😀

  #74460
  harryk
  Jäsen

  ;)Teppo! Hienon näköinen peli. Tuo kolmen elementin käyttö kiinnostaa kovasti kun osat on jo melkein olemassa siihen maailman parhaaseen fenkku-pohjaiseen peliin. Vedän vaan ensin Putkisen 5E5-A comboon tweedit ja katson miten se sujuu kun en ole sitä koskaan vielä laittanut mihinkään vahvistimeen. Tuo Bandmaster on kummitellut mielen sopukoissa aina silloin tällöin. Noita Bluetoneja on vaan siunaantunut jo aika monta ja perheen hallitus kyselee koska niitä aletaan realisoida. Miten muuten tuo kolmen 10″ elementin saundi poikkeaa kahdesta? t. Harry Bluetone 

  #74461
  Nimetön
  Vieras

  ;)Teppo! Hienon näköinen peli. Tuo kolmen elementin käyttö kiinnostaa kovasti kun osat on jo melkein olemassa siihen maailman parhaaseen fenkku-pohjaiseen peliin. Vedän vaan ensin Putkisen 5E5-A comboon tweedit ja katson miten se sujuu kun en ole sitä koskaan vielä laittanut mihinkään vahvistimeen. Tuo Bandmaster on kummitellut mielen sopukoissa aina silloin tällöin. Noita Bluetoneja on vaan siunaantunut jo aika monta ja perheen hallitus kyselee koska niitä aletaan realisoida.

  Tweedin laittaminen on ihan helppoa, kun se laitetaan neljästä palasta. Hyvin se menee! 🙂

  Miten muuten tuo kolmen 10″ elementin saundi poikkeaa kahdesta? t. Harry Bluetone 

  Todella vaikea sanoa näin kylmiltään… Toivottavasti nyt pyhinä päästään kaverin kanssa niiden treenikselle luukuttelemaan ja kuuntelemaan kunnolla. Samallahan siinä sitten tulee varmasti verrattua tuota sekä kahden että neljän elementin laitoksiin. Onhan tuo kolmen elementin kombinaatio kai aika harvinainen… Mutta näin mutu (MUstaTUntuu) pohjalta sanoisin, että tuossa on semmoista “iskua” (punch) melko paljon. Nuo weberit vähän sitä pehmensivät tai pyöristivät, mutta kyllä se siellä vielä on. Helposti voi kuvitella miten hyvin tuo puskee läpi vaikkapa big bandissä. Ja varmasti tuo isompi kaiutinpinta-ala vaikuttaa myös tähän asiaan.

  Tuo vahvistinosahan on bandmasterissa käytännössä sama kuin tuo pro 5E5-A. Takaisinkytkentöjen vastukset vain eroavat. Ja tietty sitten se kaiutin kombinaatio.

  Mulla on nyt ollut hiljalleen tuloillaan 5E3 nuppi+4×10″ kaappi… Luulisi olevan fender bluesiin se “ultimate” valinta. ;D

  #74462
  FLJORMAR
  Osallistuja

  Voi kun nämä päätökset pitäsi tehdä nopeasti jottei joudu harhateille ??? Olen katsonut kaikki osat valmiiksi tuohon BF malliin + modaukset. Kun sitten näki tuon Sir:n Bandmasterin alkoi se mietityttämään  Jos tekisinkin sen eikä BF??? Onko noissa saundeissa miten paljon eroja? 
  Layoutissa ei niin hirvesti (pois lukien etuaste). Osissa vielä vähemmän ???

  #74463
  harryk
  Jäsen

  ;)Itsellä on kokemusta Fenderin pohjalta tekemistäni peleistä jonkunverran. Twini ja 5E3 ovat mielestäni aika kaukana saundillisesti toisistaan ja varsinkin säröytymisen osalta. 5E3 menee ruvelle yllättävän nopeasti eikä siitä saa mitään kliiniä jazz-saundia kovin hyvin ulos. Twiniä ei saa ruvelle melkein millään varsinkaan jos käyttää 4x6L6-putkia pääteasteessa. Itsellä oli aito Twini aikoinaan ja luovuin kohtuullisen nopsaan siitä mm. tuon syyn ja järjettömän painon takia. Noista fenkuista voi tosiaan muutamalla osan ja pääteputkien vaihdolla tehdä aika monta Fender-variaatiota joten kokeiltavaa riittää. Tilasin itse Ceriatonelta noihin pariin fenkku-projektiin valmiit eyelet-boradit ja chassikset valmiilla reijillä ja teksteillä. Laatu on ihan hyvää ja hinta dollarista johtuen todella edullinen. Molemmilla kerroilla kamat tulivat postipakettina n. kuukaudessa Malesiasta eikä mitään tullimaksuja ym. niistä mennyt. En sitten tiedä voiko näitä vehkeitä enää pitää Bluetoneina, mutta teettäähän ne maailmanmerkitkin aika paljon alihankintana omia pelejään. Hyvää Pääsiäistä. t. Harry Bluetone 

  #74464
  FLJORMAR
  Osallistuja

  Tilasin itsekkin tuolta Ceriatonesta JTM45, mutta se on minulle liian äänekäs. Dollari on nyt halpaa, joten sen vuoksi sieltä voisikin tilata. Mutta kun on iskenyt se itse tekemisen vaihe päälle, niin silloin ei halua tehdä puolivalmiista sarjasta 😛
  Tarkoituksena on tehdä tuo BF Champ, kahdella  6V6 putkella + muita säätöjä. Tuo 5E7 ei taida kuitenkaan olla saudillisesti kaukana? Vai olenko ihan väärässä?
  Nuo Ceriatonen layout kuvat ovat muuten hyvin tehty. Sen perusteella tuo tekeminen onnistuu meikäläiseltäkin.

  #74465
  Nimetön
  Vieras

  Tuo 5E7 ei taida kuitenkaan olla saudillisesti kaukana? Vai olenko ihan väärässä?

  On nuo melko kaukana toisistaan kyllä, ja monella tapaa. Jo ihan se, että champ on single end kone tekee huomattavaa soundi-eroa. 5E7 tone osasto on myös ihan erilainen ja sijaitsee topologisesti ihan eri kohdassa. Champ on fenderin line upissa siellä pohjalla, kun taas bandmaster (pro ja super) on huomattavasti lähempänä “top of the line” osastoa twinin ja bassmanin kanssa.

  Jos JTM45 oli sulle liian äänekäs, tee se champ. Jo ihan sillä perusteella. Tuo ~30W mikä bandmasterista lähtee on paljon. Champissa on minusta se puhtaan ja (kuultavissa olevan) säröytyneen soundin välinen sweet spot todella hyvässä paikassa noin niinkun soittovolumea ajatellen.

  Harry tuossa mainitsi, ettei 5E3 mallista saa semmoista jazz-soundia ulos, ja on siinä ihan oikeassa. Sitä varten on sitten minusta juuri tämä pro, super, bandmaster osasto. Iso piano, läskibasso, foni, sutirummut ja puoli-akustinen kitara vahvistettuna bandmasterilla… Aijuku!

  #74466
  FLJORMAR
  Osallistuja

  Taitaa olla paras tehdä tuo BT ensin. Saa samalla kokemusta noista modauksista ja Weberin kajareista.
  Saa nähdä vaikka sitten seuraavaksi projektiksi tekee tuon Bandmaster tai Bassmanin. 

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 20)
 • Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.