Kolveista

Home Foorumit Kaikki muut Yleinen Kolveista

Esillä 8 viestiä, 1 - 8 (kaikkiaan 8)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • #69436
  Eskos
  Osallistuja

  Kokeneemmille kysymys, tarkoitus olisi hankkia uusi kolvi, sellainen ” kunnollinen” laite jolla voisi kolvailla vaikkapa Uraltone JR:n ja pedaaleita jne.

  Haussa siis järkevä laite harrastajalle. Mitä suosittelisitte ?, juotosasemaa vai peruskolvia.

  T. Vanhan halpiskolvin kanssa taiteillut, mutta nyt riittää.
  Esko

  #89988
  T.S.
  Jäsen

  Olen juotellut v 1963 lähtien aluksi 100W BARTHEL  Itäsaksalaisen ostivat joululahjaksi.Sillä tuli paikattua jäähdyttimiäkin!.60-L Radiokorjaamossa näin Pikakolvin asentajalla korjasi radioo jossa virtapäällä juottamalla-Se ei oikein enää käy pitäis olla jotkin staattisensähön maadoitukset/eroitukset nyky mikroprosessori vehkeissä.Ammattikouluissa on juotosasemat ennen olleet.Nyt on mulla Wellerin vakioasema.Ostettu kirppikseltä oli erä SALORAN TV tehtaan alasajon jälkeen.Sit on tavallinen verkkoWeller ilman muuntaja lootaa ostettu 1975.En enää korjaa mitään viihde elektroniikkaa ,vaan ikuisuus putki projekteja vahvistimia ja putki radioitani.Nää on riittäneet tähän hommaan.En oikeen osaa neuvoa ,mutta kirjoitin kun kukaan ei muu vastannut.Ei se oo kolvista kiini ollut rakentelu suomessa.Juotosasema tai liipasimellinen pika kolvi olis mulle vanhukselle hyvä,josku äänyt kolvi viikoksi päälle!,ei oo vielä talo palanut

  #89989
  hujanen
  Osallistuja

  Moro

  Mulla on Wellerin 80-wattinen, ja siinä 3mm talttakärki putkihommia varten ja piikkikärki hienompaa elektroniikkaa varten.
  “Pajan” pöydän sähköt katkee kontaktorilla kun sammuttaa valot, kun joku velvetin tohelo ei kans aina muuten muista kaikkia sammuttaa.

  Jussi

  #89990
  teemumm
  Jäsen

  Itse olen kolvaillut Wellerin WS-81 -juotinasemalla. Tuota ainakin voin kehua. Tuohon on saatavilla varsin kattava valikoima erilaisia kärkiäkin.

  Hinta taitaa olla jossain vajaan 300 euron paikkeilla.

  #89991
  hujanen
  Osallistuja

  Just sama versio mullakin on, ja mielestäni se on hyvä kapistus. Hieman hintava, mutta jos se kestää yli 30 vuotta niinkuin edellinen 60-vattinen. Sekin saattaa olla vielä ehjä, mutta se sama tohelo unohti sen jonnekin, enkä muista minne. :'(

  Jussi

  #111765
  Xana1973
  Osallistuja

  Legendaarinen Wellerin naksuva W61 on edelleen hyvä valinta. Siihen saa 425°C kärjen. Alkuperäinen 370°C kärki on erittäin kestävä. Omani on sama, joka tuli mukana ostasessani vuonna 1993. Weller W61 maksaa noin 100 euroa.
  Haaveena on joskus hankkia HAKKO FX-100.

  #111768
  Mikko Kankaanpää
  Avainmestari

  Naksu-weller on tosiaan pomminkestävä mutta juotosmukavuudeltaan jää kyllä minusta modernimpien (tietokoneavusteisten) juottimien jalkoihin. Toki nämä ovat oletettavasti sitten paljon lyhempi-ikäisiä.
  Laatumerkeiltä moisia saa useammalla satasella (esim. vahvasti suositeltava JBC noin 400€:lla) ja sitten aasian versiota alkaen alle 100€.

  #112682
  Haapala Rauno
  Osallistuja

  Tervehdys, heräteelläänpä -20-lukukin kolveista.
  Itselläni huokea Fixpoint EP5, jolla monet ledit ja vastukset juoteltu.
  On itselleni riittävän nopea ja lämpötilan säätö toiminut riittävän tarkasti tarpeisiini nähden.
  Vaihtokärkiä tuli paketissa ainakin varttitusina ja uusia saa vaikka marketista.🤫
  Kiinanmuksut olleet vaan hiukan huolimattomia, kun lämpövastuksen liitos massan sisällä on ollut huono.
  Ja nyt sanoi yhteyden irti😤
  Mitä massaa tuon vastuksen mukaan on putkeen tungettava?
  Vai tietääkö joku, saako pelkkää juotinta laitteeseen?
  -raku-

Esillä 8 viestiä, 1 - 8 (kaikkiaan 8)
 • Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.