Klemt Echolette 5 NG51

 • Tämä aihe on tyhjä.
Esillä 8 viestiä, 1 - 8 (kaikkiaan 8)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • #67635
  georg
  Jäsen

  Hei,

  Echolette nauhakaiku kaipaa huoltoa.  Kannukonkat ovat alkaneet vuotamaan ja täytynee ainakin vaihtaa.

  Onko kellään kokemusta samaisen laitteen huollosta?  Moottorikonkkana on bipolaari 48uf/100v kannu.  Sen voine vaihtaa uraltonen F&T merkkiseen bipolaariin huoletta?

  Olisin kiinnostunut muitten kokemuksista kyseisen laitteen huollosta, erikoisuuksista ja ehdotuksista.  Skema löytyy ainakin osoitteesta http://www.bnv-gz.de/~ooehmann/schematics/echolette/E51.jpg

  Terveisin, Georg

  #77643
  georg
  Jäsen

  Eli pitäisi saada tähän käyntikondesaattori jostain, mielellään kannumallinen niin asennus helpottuu huomattavasti.  Mistä löydän laitteeseen sopivan 47uf kondensaattorin?

  #77644
  Tubeman
  Jäsen

  Eli pitäisi saada tähän käyntikondesaattori jostain, mielellään kannumallinen niin asennus helpottuu huomattavasti.  Mistä löydän laitteeseen sopivan 47uf kondensaattorin?

  http://www.partco.fi/luettelot/osat/PARTCO2007_OSA2.PDF  –>sivu 8

  Näitä nyt lienee kodinkonehuolloissakin.

  #77645
  georg
  Jäsen

  Kiitos, tilasin tuon.  Nyt on putket, elkot, käyntikonkka, tasuri ja nauha vaidettu sekä rullat putsattu ja capstan rasvattu.  Hurinat on jo melkein poissa ja laite soi todella hyvin.  Potikat ja putkikannat pitäisi vielä puhdistaa ja ainakin kytkentäkonkat tarkistaa mutta merkittävästi paremmin tämä nyt jo toimii 🙂

  #77646
  Tubeman
  Jäsen

  Luin jokin aika sitten Jussi Raittisen muistelmia,kirjassa mainittiin Echolette nauhakaiku oikuttelevana kapistuksena,eli ei varmaan kannata odottaa täydellisyyttä näiltä dinosauruksilta ,ne varmaan on olleet aina
  lievästi temppuilevia ,joku enemmän joku vähemmän..  😀

  #77647
  georg
  Jäsen

  Hei,

  No niin, kuten jo kirjoitin niin Echolette toimii nyt.  Laitteeseen vaihdoin lopulta kaikki elkot, käyntikonkan, tasurin, putket ja anodivastukset.  Etuasteena klemt onkin aivan hurinaton mutta kun kaiun laittaa päälle niin se alkaa hurisemaan aikalailla joskin kaiku muuten toimii.  Hurinan voimakkuus lisääntyy mitä enemmän kaikua lisää reverb control säädöstä ja kuulostaa hyvinkin paljon ground loopilta.

  Vaikka laite ei ole päällä ja sähköjohto on poistettu pistorasiasta niin hurina kuuluu vahvistimestani heti jos footswitchin asettaa kaikumoodiin.  Myös silloin reverb control vaikuttaa hurinan voimakkuuteen.

  Olisiko kenelläkään täällä neuvoa mitä tehdä?  Minulta alkaa ideat loppua…  Liitän vielä Echoletten kytkentäkaavion.

  Terveisin,

  Georg

  #77648
  Niskanen
  Jäsen

  Koneessa on muistaakseni aika sekalaiset maadoitukset. Suosittelisin käymään ainakin kaikki maadoitukset huolella läpi. Kokonaan et varmaan pääse maaongelmista eroon (riippuu myös vahvistimesta), mutta täysin rempattuna brummin pitäisi olla siedettävällä tasolla. Nimimerkillä entinen Echoleten omistaja.

  edit: Tutkin kerran yhden Echoleten skoopin kanssa. Muistaakseni löysin nauhan pyöriessä toistovahvistimen putken hilalta vähintään luokkaa 5-10 mV hurinajännitteen, joka voimistui kaiun volaa avatessa. Varmaan jonkin sortin maaongelmaa sekin oli.

  #77649
  The_Duke
  Jäsen

  Sellaista kyselisin, että onko mahdollista tehdä tuohon “remote control” paikkaan footswitch jolla voisi vaihdella pitkää ja lyhyttä viivettä?

Esillä 8 viestiä, 1 - 8 (kaikkiaan 8)
 • Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.