Kaularemonttia kitaraan

Home Foorumit Soitinrakennus Soitinrakennus Kaularemonttia kitaraan

 • Tämä aihe on tyhjä.
Esillä 4 viestiä, 1 - 4 (kaikkiaan 4)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • #67719
  Jallu
  Jäsen

  Tuli sitten tuosta Bluetonen viestistä mieleen kysyä tätäkin.
  Omistan Yamaha SG500-kitaran, jonka soundista pidän, mutta kaula on liian kapoinen minulle.
  Onkos foorumilla ketään jota kiinnostaisi tehdä tämä muutos?
  Kysehän ei ole kuin muutamasta millistä tallan kohdalla, joten saattaisi onnistua niinkin että hioo (kivikovan) epoksilakan pois ja liimaa päälle paksun viilun.
  Olisiko se kovinkin kerettiläistä? Siihen rittäisi työkalut itselläkin. Muutenhan kitara pitää saada kiinni jyrsimeen jolla kaulan sivut oikaistaan puusiivun liimaamista varten.
  Otelauta tuossa menisi muutenkin uusiksi, se sai vähän siipeensä kun liki 30 vuotta sitten harjoittelin nauhojen vaihtoa.
  Samantien nollanauha otelautaan ja vibrakampi kehiin, ei ehkä tarvitsisikaan sitä Mosritea…

  #78311
  kjt63
  Osallistuja

  Helpompi hommahan on aina kaulan kaventaminen. Kait tuokin homma onnistuu, mutta vaati paljon työtä. Otelauta irti ja leveämpi tilalle. Sitten viilutusta sivuille ja armotonta hiomista. Lopuksi lakkausta välihiomista unohtamatta. En muista kyseistä kitaraa, mutta onko siinä pulttikaula vai onko se liimattu? Yksi vaihtoehtohan on irrottaa koko kaula ja tehdä uusi omien mittojen mukaan. Aina on vaikeampi valmista peliä lähteä korjailemaan ja modaamaan kuin aloittaa homma alusta. Esim. Gibson LP Studion runkoon reunakoristenauhojen lisääminen on tosityölästä verrattuna että tekisi koko kitaran alusta itse, mutta mielenkiitoista silti.

  #78312
  maurit
  Osallistuja

  Epäilen, että teetettynä toi homma (-kaulan isontaminen) tulee maksamaan enemmän, kuin uuden kaulan tuunaaminen sopivan kokoiseksi. Itsetehtynäkin homma on melko työläs, mut kokeneelle puutöiden tekijälle ei varmaan mahdoton homma.

  #78313
  Jallu
  Jäsen

  Tuolla muusikoiden.net:issä kyselin samaa ja sainkin aika hämmentävän vastauksen. Syy ei olekaan kaulan leveydessä vaan kaarevuudessa. Ilmeisesti vähän liian isolla radiuksella oleva otelauta yhdistettynä tuohon kaulan profiiliin saa kaulan tuntumaan ahtaalta. Jahka innostun niin hion otelautaan saman radiuksen kuin stratokkeessani on, niin eiköhän parane. En olisi millään uskonut mutta pakkohan se oli uskoa kun oli mitannut kaulat kaikista kolmesta käsillä olevasta kitarasta.
  Kiitos vastauksesta kuitenkin.

Esillä 4 viestiä, 1 - 4 (kaikkiaan 4)
 • Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.