katodibiasoitu kitaravahvistin

Home Foorumit Vahvistinrakentelu ja muu tee-se-itse Putkivahvistimet katodibiasoitu kitaravahvistin

 • Tämä aihe on tyhjä.
Esillä 2 viestiä, 1 - 2 (kaikkiaan 2)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • #67215
  pyyn0
  Jäsen

  Olisiko mahdollista selittää vielä kerran kyseinen toimenpide. onko katodivastus siis kuvassa pinnin 8 ja pinnin 4 välissä? värikoodi kertoo vastuksen olevan 1,5K ohmia, voiko asia olla näin? sillä jännitettä kyseisistä
  navoista mitattaessa ei ole minkäänlaista. kyseinen vahvistin on 91 Fender champ 12, 6L6GC pääasteputkella. johon olisi aika vaihtaa putket. Lisäksi kysyisin mistä katodibiasoiduissa vahvistimista mitataan anodijännite?  ???

  #73869
  hellhound
  Jäsen

  Kyseinen 1K5 vastus on gridstopperi, ei katodivastus. Katodivastus on piirilevyllä oleva 220 ohmin (R31?)tehovastus (todennäköisesti erottaa tummentuneesta kohdasta piirilevyllä). Jos bias ei asetu kohdalleen(epätodennäköistä), suosittelisin viemään huoltoliikkeeseen…olen itse joskus modifioinut kyseisenkaltaista vahvistinta, ja voin sanoa että on hieman kinkkinen tapaus…kokematon saa helposti ongelmia aikaan, kun irrottaa piirilevyä. Anodijännite mitataan pinnistä 3 ja katodibiasoidussa laitteessa saadusta jännitteestä maahan nähden vähennetään katodijännite (pinni 8 ). Kytkentäkaavion mukaan katodilla pitäisi olla 27 Volttia.

Esillä 2 viestiä, 1 - 2 (kaikkiaan 2)
 • Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.