"kanavanvaihtopedaali" voxiin

Home Foorumit Vahvistinrakentelu ja muu tee-se-itse Putkivahvistimet "kanavanvaihtopedaali" voxiin

 • Tämä aihe on tyhjä.
Esillä 1 viesti (kaikkiaan 1)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • #67666
  leevi
  Jäsen

  Terve!

  Suunnitelmissa nikkaroida A/B-boksi Vox AC30:n eteen (kyseessä tämä uudehko heritage handwire yms. malli). Voxissa siis kaksi inputtia, ja ajatuksena laittaa AB-boksi ja kaksi piuhaa vahvistimelle päin, näin saaden aikaan eräänlainen kanavanvaihto. Tuleeko ongelma, koska mahdollisimman yksinkertaisella kytkennällä toisessa inputissa oleva piuha on päästään “auki” eli inputti ei vedä maihin, pörinää, häiriöitä? Myös maat ajattelin erottaa ja jakit eristää pedaalin kotelosta, voisi kuvitella jonkinlaisen maalenkin syntyvän, jos maat olisivat kiinteästi kiinni.

  Ainakin 4PDT-kytkimellä saisi helposti tehtyä niin, että kaksi osaa laittaisi signaalille ja maalle, yhteen osaan niin, että aina käyttämätön vahvistimen pään kuuma maadoittuisi vaikka kitaralta tulevaan maahan (joka siis luonnollisesti on samaa maata vahvistimeen asti, mutta siihen jakkiin, jota käytetään), ja neljäs kytkin jäisi vielä ledeille? Tässä suunnitelmassa käyttämätön vahvistimeen menevä johto on siis aina signaaliosastaan kiinni maassa, mutta maajohto on “poikki”.

  4PDT löytyisi nettikaupasta, mutta on kallis, onko tämä sen arvoista/tehtävissä halvemmalla? Nyt suunnitelma vaatisi hieman ulkopuolisen silmää sanomaan missä mennään pieleen, kun ei oma ajukoppa tunnu hahmottavan kaikkea.

Esillä 1 viesti (kaikkiaan 1)
 • Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.