Kaiutin Epin Valve Juniorille

Home Foorumit Vahvistinrakentelu ja muu tee-se-itse Putkivahvistimet Kaiutin Epin Valve Juniorille

 • Tämä aihe on tyhjä.
Esillä 3 viestiä, 1 - 3 (kaikkiaan 3)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • #67404
  s151669
  Osallistuja

  Moro,

  epiphonen valve jr combo tarvitsisi alleen lisäkaappia. 1×12 lienee roudausteknisesti parhaasta päästä. Vaan mikä elementti ?

  Eminence Legend V12 näyttäisi kohtuulliselta, genrenä on blues…rock ja herkkyyttäkin reilut 100dB. Voisi siis olla ihan passeli kaveri pikkuputkarille. Hintakin kohdallaan ja tehonkestoa 120W eli kelpaa jatkossakin jos tarvitsee isompaa vahvaria.

  Onkos elementistä kokemuksia ? Soitettava musatyyli on vaihtelevaa, mutta lähinnnä liikkuu akselilla AC/DC – Berry – CCR. Muita suosituksia ?

  #75914
  kjt63
  Osallistuja

  Minkä valitsit? Itselläni on yksi Valve Jr combo (HB-versio) jossa 8″ hirviö sisällä, mutta vaihdoin sen moottorin modauksen yhteydessä 10″ Celestion Greenback kajariksi. Nyt on aivan toinen peli kuin se alkuperäinen nuhapumppu.

  #75915

  Moi !

  Vaihdoin Peaveyn vastaavaan purkkiin Fane 10″ kajarin. Piti siirtää vahvistinosa taaemmaksi ja tehdä uusi etulevy ja takakansi. Modasin vähän elektroniikkaa ja lisäsin etupähän ART:n Tube MP-etusen. Soundi on nyt kohdallaan, 6″ pönttö-öriläs-soundi hävisi. Kalvon liikkeistä päätellen mekkalaa tulee luultavasti se, mitä 100W kajari kestää. Painoa tuli Alnico10 kaiuttimen vuoksi muutama kilo lisää.

  Mukavat säröt ja feedback irtoavat, tosin liian kovalla äänenpaineella. Tähän ongelmaan pitäisi keksiä joku ratkaisu soundin muuttumatta. Mahtaisko olla käyttökelpoisia ideoita ?

  jarkko

Esillä 3 viestiä, 1 - 3 (kaikkiaan 3)
 • Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.