Kaikutankin testaus

 • Tämä aihe on tyhjä.
Esillä 3 viestiä, 1 - 3 (kaikkiaan 3)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • #69288

  Hei, minkälaisia testimahdollisuuksia kaikutankille on olemassa? Minulla on pahamaineinen Peavey Classic 30, eikä kaiku toimi. Kun tankkia täräyttää, kuuluu vahvarista jousikaulle ominainen ääni. Reverb-potikkaa kääntämällä isommalle, hurina lisääntyy. Vaihdoin jo 4558-piirinkin.

  #89405
  RG
  Osallistuja

  “Hei, minkälaisia testimahdollisuuksia kaikutankille on olemassa?
  Minulla on pahamaineinen Peavey Classic 30, eikä kaiku toimi. Kun tankkia täräyttää, kuuluu vahvarista jousikaulle ominainen ääni. Reverb-potikkaa kääntämällä isommalle, hurina lisääntyy. Vaihdoin jo 4558-piirinkin.”

  Hei!

  Testausmahdollisuudet riippuvat tietysti siitä, mitä mitta- tai muita laitteita sinulta löytyy.
  Yleismittarilla pystyy ohmialueella mittaamaan tulo- ja lähtökäämien johtavuuden. Tankin mallista riippuen, pitää olla ääreellinen numero 8 Ohmin ja 2000 Ohmin välillä. Yleensä tulopuolen käämin impedanssi ja tasavirtaresistanssi on pienempi lähkökäämiin nähden. Jos ääretön, niin käämi on mitä ilmeisimmin poikki. Mittaus kannattaa tehdä suoraan liittimestä, eikä tankin rungon ja sisäjohdon välillä, koska hyvin toteutetussa tankissa vain toisen käämin nolla on rungossa hurinan välttämiseksi.

  Koska tuo “täräyttäminen” antaa odotetun tuloksen, on tankissa mitä ilmeisimmin vastaanottopuoli ja vahvistimessa kajun jälkeinen vahvistus kunnossa. Jos edelleen olet vaihtanut ohjaavan mikropiirin, vikaa voisi hyvinkin olla tankin tulopuolen käämissä. Jos käsillä on toinen vahvistin tai tankki, niitä voi tietysti kokeilla ristiin tai tutkimalla tuleeko vahvistimesta drive-signaali kaijulle tai ottaako jousi sopivaa ohjausta vastaa jostakin toisesta vahvistimesta.

  #89406

  Hei! Kiitokset vastauksesta 🙂 Mittasin yleismittarilla käämit ja toinen niistä näytti aikalailla ääretöntä. Lähti 48 megaohmista ja nousi yli rajan (mittarissani suurin vaihtoehto 200 megaohmia).

  Uutta tankkia tilalle, päivitän sen samalla 3-jousiseen malliin.

Esillä 3 viestiä, 1 - 3 (kaikkiaan 3)
 • Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.