kaalsperi top 50 bias

 • Tämä aihe on tyhjä.
Esillä 2 viestiä, 1 - 2 (kaikkiaan 2)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • #69154
  mr_Styrox
  Jäsen

  täällä varmaankin joku on joskus modaillut top50 säädettävän biaksen, itselle masiina tulee mm. konkkaremonttiin tässä syksyn mittaan eli vielä ei ole tässä esisuunnittelu vaiheessa tietoa mitä tai mitään onko koskaan tehty, arviolta lienee tehtaan jäljiltä ja kun ei vielä mittailemaankaan pääse,  mutta sikäli kun täällä varmasti jotkut ovat tuon muutaman vastuksen rempan tehneet niin oletteko ihan kylmästi vaan heittäneet trimmerin osastolla 10,25,50 kiloa sarjavastuksen tilalle, tai fisummin kaiketi trimmeri ja jotku “rajavastus”sarjassa ??? ihan noin skeman pohjalta arvottuna tyyliin top 100 vai koko jännitteenjakajan osilta.

  toinen mikä hieman hämmentää on tuo sarjassa olevien suotokonkkien koko eli käytännössä 50sarjaan50= 25 … kun montaa muuta hyvin saman tyyppistä aparaattia ruokitaan hieman tanakammin…tietysti näkeehän tuonkin sitten kun joskus aukomaan pääsee, että mitä sille on syötetty. eli kannattaisiko niitä hieman kasvattaa vai kyykyttäkö se muuntajaa hyvällä tavalla…

  mielipiteitä otetaan vastaan… koneen omistaja mietti ottavansa vermeen käyttöön myös bassostyrkkariksi kitarakäytön ohella…

  #88411
  uusiipe
  Osallistuja

  Biassäätöön 47 kohmin vastuksen tilalle 33 kohmin vastus + 25 kohmin trimmeri. Vastus sinne “maapuolelle” eli plussapuolelle.

  25 uF kapasitanssia ensimmäisessä suotoasteessa on aika hintsusti bassokäyttöön. Laittaisin siihen kymmenkertaisen määrän. Kitarakäytössä 25 uF toiminee hyvin. Vahvistin tosin kitaralla tuskin saggaa millään konkilla, kun on kiinteä bias ja dioditasasuuntaus.

  Konkkaremontin yhteydessä (jos edelleen käytät sarjaan kytkettyjä) kannattaa ehdottomasti laittaa konkkien yli 220 kohm 1W vastukset, jotta kuorma jakaantuisi tasan molemmille sarjassa oleville konkille.

Esillä 2 viestiä, 1 - 2 (kaikkiaan 2)
 • Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.