Jubileynij rg-3m vahvistin

Home Foorumit Vahvistinrakentelu ja muu tee-se-itse Putkivahvistimet Jubileynij rg-3m vahvistin

 • Tämä aihe on tyhjä.
Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 15)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • #69404
  Merlin
  Jäsen

  Hei

  Olen uusi käyttäjä foorumilla ja toivoisin neuvoa muutamaan asiaan.

  Ajattelin kokeilla kyseistä venäläistä levysoitinvahvistinta kitaralle ja kytkentää tutkiessani huomasin verkkomuuntajan olevan pelkästään hehkuille ja 230 menee suoraan diodien läpi vahvistimelle. Olisiko tuossa järkeä laittaa väliin pieni 230/230 suojaerotusmuuntaja turvallisuutta ajatellen, jos joku paikka pettää ja menee 230v runkoon vikatilanteessa ja mahdollisesti soittimeen sitä kautta.

  Vahvistinta kokeiltu ja soi jopa jotenkin. Elkojen vaihdolla hurinatkin vaimenivat siedettäviksi. Levysoitin mekanismikin toimii, joten tarkoitus on jättää toistaiseksi se toimivaksi.

  Kitaran kun kytkee neularasian rinnalle, soi rakkine yllättävän hyvin. Voisiko tuota takaisin kytkentää muokaamalla saada yhtään tehoa lisää.

  Tässä vielä linkki kytkentään

  http://www.gstube.com/schemes/pics/Gr/JubilejnyRG3M.GIF
  Ystävällisin terveisin

  -Hente

  #89850
  T.S.
  Jäsen

  Luulin jo kaiken nähneeni tähän ikään!.Jos tekisin itselleni vaihtaisin koko verkkomuuntajan! erillesellä anodikäämillä olevaan.Yhdella EL84 vaatii niin pienen muuntajan että varmaan sopii joku Uraltone valikoimasta tilalle!.Lisäksi kantsis irroittaa hehkun kytkenta AC sisääntulevasta muuntajan tapituksesta.Levarin moottori on 127V joten vaatii ensiöön tapituksen.Muistelisin että TM testissä RIGONDA BOLHSHOI sanottoon että on levysoitin huonohko,nuuten toimiva.Taittiin mainita että siinä oli 60V levysoitin,toikin voi toimia ehkä konkkia vaihtamalla muulla jännitteellä?T.S.

  #89851
  Jarkko
  Jäsen

  Luenko nyt skemaa väärin, vai onko tossa 50-50 mahdollisuus saada verkkojännite suoraan runkoon?

  #89852
  T.S.
  Jäsen

  Lottovoitto saada venäläinen  radiolaite.En kyllä kytkis kitaraa äänirasian tilalle.Levysoittimena voi ” kaksois eristys auttaa”.T.S.

  #89853
  Merlin
  Jäsen

  Hei

  Kiitokset vastauksista. Tuossa erillinen chassis vahvistimelle, joka on eristetty rungosta. Periaatteessa, jos eristys pettää on töpselin asennosta riippuen mahdollisuus, että jänniten on laitteen rungossa. Siksipä tuli se muuntajan vaihto tai suojaerotusmuuntajan asennus mieleen alunperin.

  -Hente

  #89854
  T.S.
  Jäsen

  Aika erikoinen kytkentä kun monta päivää päissään miettii.Muuntaja voi olla tosipieni vaan tarkoitus saada 6,3V hehkuille,kun minusta “amerikan” verkkojännitteellä 127V ei saa täyttä anodijännitettäkään?.Jos ei diodit sarjassa ole “tikapuu kaskadi” kahdentaja  millä ennen mm seinäänasennetut muovilautasiin tehdyt “ionisaattorit ” nosti jännitettä kV jonka piti ilmaan “haihtuessaan” muuttaa asuin ilman  ionisaatiota.Niistä tuli olematon virta suurella jännitteellä,ei hengen vaarallista.Venäjällä ei ole ollut tuotannossa noin pientä muuntajaa joka riittäs ohjurille ja (ECC88) yhdelle EL84 vastaavalle ,joten on joutuneet tekeen noin?.T.S.

  #89855
  Merlin
  Jäsen

  Hei

  Sepä se. Tuossa pari vuotta vanhemmassa mallissa RG-3 on kuitenkin oikea muuntaja. Lieneekö ollut halvempi tehdä ilman muuntajaa.

  http://www.gstube.com/schemes/pics/Gr/JubilejnyRG3.GIF

  -Hente

  #89856
  T.S.
  Jäsen

  Kahdennetuille tasuri-sarjadiodille voi olla muukin selitys,saksalaisella nettisivulla on PRIBOJ um 50 putkistereovahvarin modifioinnista ja muistaakseni käsketään vaihtaa tasurisillat epäluotettavuudentakia,noikin diodit voi olla yksin liian matalalle reversejännitteelle?.Olisko toi  vanhempi vahvari 1950-L kun putki on 6IT6IT ,6pii6pii,joka on pienempi kuin EL84,josta kehitetty 1958?”national valvemuseum” mukaan 6IT14IT.Aika kova anodijännite kun muuntaja on 2 x290V,lyyttii tasasunnattuna 1,4X 290V.T.S.

  #89857
  F-Jag
  Osallistuja

  On ensinnäkin hyvä, että tälle melkein pystyyn kuolleelle foorumille saadaan taas vähän eloa. Lukijoita kyllä on, mutta kukaan ei vaivaudu, viitsi, halua mistään kirjoittaa. Huono homma!

  Toisekseen ihmettelen, että aloittaja uskaltautuu moisen hengenvaarallisen laitteen kimppuun. Joku ihme vetää meitä vanhoihin laitteisiin, joissa ei se soundi sen kummempi ole kuin uusistakaan. Epäilen lisäksi suuresti, ettei laitteen etuaste vahvista kitaran signaalia ollenkaan riittävästi. Se on keraamiselle äänirasialle tarkoitettu, ja siitä lähtee reilusti suurempi ulostulo kuin keskimäärin kitaramikistä. Etuaste on toki mahdollista tehdä toisin, ja käyttää putken kummatkin puolikkaat omina vahvistusasteinaan nykyisen rinnankytkennän sijaan. Tekisin kuitenkin itse uuden pelin vaikkapa AX84-foorumin kytkennästä

  http://www.ax84.com/p1.html

  tai Uraltone Juniorin.

  Ja vastauksena, että jos sitä härveliä aikoo käyttää, niin muuntajaksi joku tehotarpeen täyttävä. Hakematta tulee mieleen esim Hammond 369ex, josta käytettäisiin sisäänmenon 220 tai 240 voltin käämiä ja ulostulosta 240 voltin käämiä. 6,3V löytyy myös.  

  Onnea matkaan!

  #89858
  T.S.
  Jäsen

  On hämärä muistikuva että tää alkuperäinen 2 triodi ei ihan vastaa ECC88?,olikos huonompi “vahvistus”.Teho voi ?nousta etuputki vaihtamalla?.Pitää vaan katsoa että kantakytkentä on sama!.Saksalainen netssä sanoo hyvällä tuloksella korvanneensa 6H6N kaksoistrioidin ECC85lla.Uudemmat laitteet mullakin on itsellä päivittäisessä  käytössä,minua nuoremmat.Radio,talon ainoa  on(HELVAR) CELESTON 1956vm,ja stereovahvari on uudempi PHILIPS  1959 mallia.PS etuputki onkin 6H2N!!!

  #89859
  hujanen
  Osallistuja

  Moro

  Etuputki on 6N2P kun muutetaan kyrilliset kirjaimet eurooppalaisiksi. Arvot vastaavat kuin ECC83 ja kantakytkentä kuin ECC88.

  Jussi

  #89860
  hujanen
  Osallistuja

  Moro taas

  Katselin vielä tota kytkentää, ja kyllähän siinä molemmat triodit vahvistaa. Mutta vaikka shassis olisikin eristetty varsinaisesta rungosta, on sisäänmenon maa kuitenkin suoraan “valtakunnan maassa”. Ei varmaankaan kannata näppäillä kitaraa istuen munasillaan keittiön teräksisellä tiskipöydällä.

  Jussi

  #89861
  T.S.
  Jäsen

  Luin Hämeen Sanomat lehdestä että jonkiin kaupungin tiloissa kitaristi sai vakavat vammat kun oli yhteen vahvistimeen kytketty kitara kädessä ja otti kiini toisesta kitarasta joka vahvarin töpseli oli toisessa pistorasiassa kiini.Toinen pistorasia oli kytketty väärin vaihe yhdistetty schokon maaliuskaan.T.S.

  #89862
  Arppajuhani
  Jäsen

  Mielenkiintoinen projekti. Itselläni outo polte moisiin. Täältä myös ääni muuntajan vaihdolle, ehkäpä erotuskonkka inputtiin ja kokoaaltotasasuuntaus anodijännitteelle. Mä väkersin Philips Novosonicista vähän samoilla ideoilla, toimii nyt kitaravahvarina ja vaikkapa mp3- telakkana. Hienojakin nämä ovat. Ole kuitenkin varovainen. Varmistaisin nollapotentiaalit maadoitetulla pistotulpalla

  #89863
  hujanen
  Osallistuja

  Moro

  Jos kytkee maadoitetun pistotulpan niin, että kytkee maadoitusliuskan vahvistimen runkoon, saadaan turvallinen laite, koska aina kun tulpan lykkää pistorasiaan väärin päin, niin sulake palaa suoran oikosulun takia. Mutta jos ei kytke tulpan maata vahvistimen maahan, vaan kytkee 230V:n merkkilampun vahvistimen rungon ja pistotulpan maan välille, näkee oikean tulpan asennon siitä, että jos valo palaa, on tulppa käännettävä toisin päin, koska valon palaessa vaihe on rungossa. Tällainenkin kytkentä on tietysti laiton, mutta sen ansiosta voi säilyä hengissä.

  Rattoisaa loppuvuotta
  tv Jussi

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 15)
 • Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.