Itsensä telominen

Home Foorumit Kaikki muut Yleinen Itsensä telominen

 • Tämä aihe on tyhjä.
Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 24)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • #67316
  Nimetön
  Vieras

  Niinpä niin. Sipaisin tänään pistosahalla sormeen. Ennen joulua kokeilin valtakunnan sähköverkon toimintaa kropallani, hyvin pelasi. Kesällä pieni trankkucombo putosi jalalle, onneksi ei ollut mikään painavampi putkikone. Haavoja sormissa kun lattialle pudonnutta ja sirpaleiksi mennyttä putkea siivoillut pois. Juotoskolvista lukemattomia palovammoja jne. Tekijää sattuu. Miten teillä? Paljonkin tapaturmia ja sähellystä projektien lomassa?

  Sanovat ettei urheilijoilla ole koskaan tervettä päivää. Ei kyllä ole meikäläiselläkään ihan äsken ollut päivää ettei jonkinlaista naarmua tai vekkiä ole nahassa. Ja urheillut en ole enää vuosiin!

  1000 taalan tilaisuus kertoa kauhutarinoita! ;D

  #75095
  Niskanen
  Jäsen

  Sähköiskuja ei ole tullut, vielä. Mitä nyt joskus nappasin pariin sataan volttiin latautuneesta konkasta epähuomioissa kiinni. Muovieristeiset kärkipihdit välittivät vain vienon tunteen olemassa olevasta latauksesta.:)

  Mutta kerran kävi perhana kipeää. Otin kaapista tarvitsemiani tavaroita ja nostin yhtä pahvilaatikko pois tieltä. Sieltähän tuli perhana pieni ruuvipenkki ulos ja tippui yli metrin korkeudesta kulma edellä jalkapöydän päälle. Tuska oli aika sietämätön hetkellisesti (muutaman minuutin + turvotusajan), ja jalka vihoittelee edelleen, vaikka tuosta on 7-8 viikkoa aikaa. Varmaan tuli lievä murtuma, mutta lääkäriin en viitsi mennä kun kävely kerran sujuu. ::)

  #75096
  hellhound
  Jäsen

  Älkää koskaan, edes vaistonomaisesti ottako kiinni lattialle putoamassa olevaa kolvia…siinä on fiftisixtitsäänssi ottaa väärästä päästä kiinni. Kokemusta tuostakin valitettavasti on… 😉 Jalkapöydän ja ranteen pikkuluita ei muuten kannata syyttä suotta pilkkoa…ne ei parane ikinä kokonaan.

  #75097
  leka
  Jäsen

  Pari juttua tulee mieleen, moni kämmi on varmaan alitajuisesti unohtunut jotta ne voi tapahtua uudelleen…

  1 . Töllön virtalähdelevy oli joskus kädessä – tuollainen viaton pieni piirilevy.
  Pitelin sitä jäähdytyslevystä kiinni ja sitten klassinen toisella kädellä kulmasta kiinni -> TUM! levy lattialle / rytmihäiriöitä ja hikoilua hetki siinä… En sitten muistanut yhden käden sääntöä.

  2. Ihmettelin kun uudesta printterin muistesuihkupatruunasta ei tule mustetta.
  No nokkelana huomasin että säiliön päällä on joku ilmareikä – ei muuta kuin letku siihen ja kova puhallus -> Ei mitään apua.
  Nerokkaasti ajattelin että se on mustesäiliön päällä että siitähän voi imaista -> suu täynnä mustetta.
  Siitä sitten kylppäriin puhaltamaan mustetta ja purskuttelemaan suuta eikä mihinkään, peilissä edelleen pikimustaa suu…
  Taas nerokkaasti ajattelin että kyllä se pirtulla lähtee ja purskuttelin raakaa 80% juomaa suussa – ei muuten tunnu kovin kivalta se.
  Eipä lähtenyt mihinkään silläkään, lopulta piti harjata kirjaimellisesti koko suu hammastahnalla.
  Nyt ainakin tiedän miltä HP:n musta muste maistuu – ei ollut kovin hyvä maku. 🙂

  #75098
  Niskanen
  Jäsen

  Jalkapöydän ja ranteen pikkuluita ei muuten kannata syyttä suotta pilkkoa…ne ei parane ikinä kokonaan.

  No voihan perhana, kunpa et olisi kertonut… :- Onneksi kipua ei nykyään huomaa kuin painamalla varovasti kipeästä kohdasta.

  #75099
  harryk
  Jäsen

  ::)tämä juttu ei liity suoraan tähän vahvariharrastukseen mutta toissa kesänä fiksuna miehenä yritin irrottaa puunkantoa maasta käsivinssillä jossa oli köysi eikä teräsvaijeri. Voi arvata, että kanto ei liikkunut mihinkään mutta naru katkesi ja narun päässä ollut lukkomötikkä tuli kuin ohjus suoraan sääriluuhun polven alapuolelle. Loppu on painokelvotonta tekstiä. Toinen mistä saa kiksejä, on latautuneiden elkojen sähköiskut vahvarin testailussa. Kun niitä saa, tietää, että on vielä hengissä kun jossain tuntuu edes vielä jotain. Laiskana miehenä en jaksa aina laittaa purkausvastusta elkojen yli. t. Harry “tapaturma” Bluetone 

  #75100
  villeristi
  Jäsen

  Bassman Teniä puhdistellessa varautuneesta elkosta näpeille, ei siis ollut yhden käden tekniikka kunnossa. Myöhemmin samana päivänä suhaisin kolvilla suoraan silmäluomeen. Liekö ollut syy ja seuraus…

  #75101
  jusmu
  Osallistuja

  Viimeisin, plexin konkkien tyhjennys sormen kautta n.340v ja aikaisempi sähköistävä kokemus oli Philipsin vahvistinta ronkkiessani n.700v.

  Etuhampaat vs. Hartke 4×10″ toimii kevät liukkailla kellarin portaissa.

  Toi Lekan muste-sekoilu oli kyllä aivan paras, repes! Toisaalta kolvilla silmäluomeen taistelee tiukasti Lekan ansioiden kanssa  😀

  #75102
  hellhound
  Jäsen

  Taitaa olla totta, että ihminen oppii parhaiten kantapään kautta…vai mitä?

  #75103
  FLJORMAR
  Osallistuja

  Tämä tapahtui sillon “pikku poikana”. Räpläsin vahvistinta asuntolan lattialla. Vasen käsi otti tukea kajarista ja oikealla kädellä sohin ### miksi helvetissä se ei toimi. Sitten joku tuli takaa ja löi teräspiikillä kumpaankin kylkeen. Tai niin luulin kun meni 220V läpi.  :'(  Pitkän aikaa oli hölmistynyt olo, että kuka se oli joka joka säikytti. Sen jälkeen on älynnyt pitää toista kättä taskussa. Joskus oikeissa töissä jopa molempia. ;D

  #75104
  ceesami
  Jäsen

  Minulla on vahinkojen syy ollut 99% kiire/muuten vaan häslääminen. Eipä silti mitään kovin vakavaa ole sattunut, varsinkaan viime vuosina, kun olen vahingoista viisastuneena pyrkinyt vähentämään turhaa kiirehtimistä kaikessa.

  Useimmiten toistunut on varmasti tuo kolvilla polttomerkkaus. Hyvänä kakkosena sormien leikkaaminen kirurginveitsellä (Kuorintapihdit? Mitä ne on?) Verkkojännitettä olen kokeillut kerran peukalolla.

  Rakenteluharrastuksen ulkopuolelta voisi mainita sen, kun olin roudaamassa äänitekniikkaa festareilla. Kurotin työkalupakkia auto takakontista, kun selkä leikkasi kiinni oikein kunnolla. Pysyin kuitenkin juuri ja juuri tajuissani. Pari viikkoa oltiin sitte aika rauhallista miestä. Niin, ja silloinkin oli siis “kiire”…

  Kerran oli koulussa kiire tupakille, joten kävelin lasiovesta läpi. Puolenkymmentä tikkiä ranteeseen.

  Että sillälailla se kiire jouduttaa 🙂

  #75105
  Tubeman
  Jäsen

  Joo,onhan noita sattunut,70-luvulla kellon metalliranneke osui tv:n virtalähteen jäähdytyslevyyn,hakkurityyppinen ja komeet oli koreografiat,meinas tulla kuset housuun..

  Ammiksessa AVO8 mittari oli töllön päällä,hybridichassis jossa puolijohteet ja putkia,PL519 juovapääteputken anodihatulta mittasin jänniteitä kun löysästä mittajohdon holkista johto irtosi ja putosi äänivälitaajuus piirin piikeille.Lähti piiristä puolet aika nopeesti lentoon kun 750Vdc kolkutteli sitä.

  Parit muovikuori trankut on tullu naamaan,ja jokunen elko pamahtanut,suurin oli 30-lukuinen nestetäytteinen elko,onneksi lähdin kahvia hakemaan kun putket lämpeni muuten olis tullut naamaan.Elko ei tykännyt vaaka-asennosta.

  Pisteet annan myös tuolle Lekan mustesekoilulle.Kerran olen nähnyt kun kaksi ukkoa asentaa värijauhekasettia vasta huollosta tulleeseen printteriin ja väärällä tavalla lopputuloksella että väijauheesta puolet hulahti printterin sisään ja loput leijui huoneilmassa.

  #75106
  hellhound
  Jäsen

  http://www.doingitwrong.com  -sivustolla on loistavia työturvallisuuteen liittyviä kuvia kun vähän jaksaa selailla…

  #75107
  ake0
  Jäsen

  Tämähän on asiaa!!

  Itse jätän styrkkarin korjaamisen fiksummilleni, toivon kyllä heille vähän sähköä…

  toivon muuten myös, että korjaavat kunnolla. Nimittäin oli entivanhaan maa rikki omasta vahvarivanhuksesta.
  Mahtava veto päällänsä keikan eka piisissä, meikä ekstaasissa ja yleisö lähtöä tekemässä.
  siinäpä tuli sitten taustalauluosuus allekirjoittaneen kohdalle ja suu mikkiin. Kädet oli tietysti kielillä.
  PA laitteiden maa ilmeisesti toimi, nimittäin kädet oli puoli minuuttia soittokelvottomat ja suu suostui puhumaan vasta joskus myöhemmin.

  #75108
  jusmu
  Osallistuja

  Jaa, että maa meni rikki! 😀

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 24)
 • Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.