Hurinaton A-B boxi kahdelle vahvistimelle vahvistimelle?

Home Foorumit Vahvistinrakentelu ja muu tee-se-itse Putkivahvistimet Hurinaton A-B boxi kahdelle vahvistimelle vahvistimelle?

 • Tämä aihe on tyhjä.
Esillä 9 viestiä, 1 - 9 (kaikkiaan 9)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • #67806
  jo_tu
  Jäsen

  moi,

  Rakentelin tuossa muutama kk sitten tuon bad cat hot cat kopion, ja siinä on kummallekin kanavalle(clean ja gain) omat sisääntulojakit. Näin ollen tarvitsen tuollaisen AB-boxin kanavanvaihtoa varten.

  Lehlen tuotteita on tuohon tarkoitukseen kehuttu, ja niitä thomannilta löytyykin:

  http://www.thomann.de/fi/lehle_little_lehle.htm
  http://www.thomann.de/fi/lehle_psplit.htm

  Nyt herääkin sitten kysymys, että mitenkäs tuollainen rakennetaan itse? Voiko tuon toteuttaa vain passiivisena TBP AB boxina, johon laittaa vain ulostuloihin tuolla uraltonen nettikaupassa myytäviä audiomuuntajia: http://www.uraltone.com/kauppa/product_info.php?products_id=1276

  Onnistuuko näin, vai tarvitseeko noiden muuntajien kanssa signaalinvahvistusta, ts. fettejä?

  #78908
  villeristi
  Jäsen

  http://Www.geofex.com, löytyy skemat “humfree ABY -boxiin. Ilmeisesti pätevä peli. Käyttää opareita buffereina ja molemmille ulostuloille uraltonesta löytyvää signaalimuuntajaa.

  #78909
  harryk
  Jäsen

  Olen käyttänyt itsetehtyä AB-boksia kunnes sen jalkakytkin levähti. Siinä oli ongelmia hurinoiden kanssa, joten tuollainen passiivinen ratkaisu ei ole hyvä. Tilasin vuosi sitten tompalta muistaakseni Morleyn ABY-kytkimen, jota mainostettiin hurinattomana. Se hurisi vielä pahemmin kuin itsetehty boksi. Hain tällä viikolla kaupasta Bossin AB-boksin, jota testaan huomenna treeneissä. Jos se hurisee, vien sen takaisin kauppaan. Se oli hinnaltaan alle 50 €, joten en jaksa alkaa rakentelemaan enää itsetehtyä jos tuo toimii kuten haluan. TohtoriR on kalkkiviivoilla 4-kanavaisen kytkimen suunnittelussa ja hyvällä onnella saan ekan protoversion siitä kokeiluun lähiaikoina. Ensisijainen ajatus on käyttää sitä monikanvaisen kitaravahvarin etuasteissa, mutta sitä voi käyttää yhtähyvin ohjaamaan kitaran signaali 2 tai 3 tai 4 eri vahvistimeen. Tuo ratkaisu perustuu mikrokontrolleriin ja releisiin. t. Harry 

  #78910
  jo_tu
  Jäsen

  no tätäpä minakin oon miettinyt, että kannattaako ruveta testaamaan, kun kerran tollasen kehutun lehlen saa tuolta tompalta 99eurolla.

  kun vaan tietäis että mitä tuollainen on syönyt sisäänsä…

  tuossa siis linkki: http://www.lehle.com

  hyvältä näyttää ainakin sivujen perusteella.

  #78911
  harryk
  Jäsen

  TohtoriR lähetti juri uunituoreita kuvia minulle tuosta 4-kanava switchista. Se näyttää tosi hyvältä kokonaisuudelta piirilevyineen. Hän testaa proton ensin itse ja pääsen sen jälkeen testaamaan sitä itsekin. t. Harry

  #78912
  Tohtori R
  Jäsen

  jaahas täällä jo odotellaan 😀

  mä en tiedä mitä tarkoittaa “A-B boxi” kun en ole soittimiin ja niiden rensseleihin mitenkään perehtynyt!
  onkos siinä jotain muutakin kun vaan releet jotka kytkee signaalit vuorotellen kahteen kanavaan??? vai onko siinä vahvistusta/vaimennusta samassa???

  se kortti jonka harryk lle suunnittelin on 4 kanavainen releohjain! eli sillä saa ohjattua 4 tai kahdeksaa (2 aina rinnan) relettä joilla voi esim kytkeä etuasteita vahvistimessa! tai eri vahvistimia johonkin soittimeen jne!

  koitin myös jotain ohjetta siihen tehdä eli tossa nyt olis sitte!

  e. oho kuva on jostain syystä musta mutta toimii kyllä kun klikkaa auki!

  kortti on sampon stidiaskin kokonen.

  ee. kytkentäkuvaa vähän päivitetty!

  #78913
  Tohtori R
  Jäsen

  ja livenä tällanen:

  #78914
  harryk
  Jäsen

  Tohtori! AB-kytkin on simppeli mekaaninen jalkakytkin jota painettaessa yhdestä inputista voi vaihtaa kahteen vaihtoehtoiseen outputtiin. Ongelmia noissa ns. ei bufferoiduissa kytkimissä aiheutuu monta kertaa maalenkeistä ja niistä aiheutuvista hurinoista. Tuo Lehlen ABY-kytkin tekee vähän samaa kuin suunnittelemasi releohjattu ratkaisu, mutta en ole pässyt kurkkimaan sellaisen sisään joten en tiedä miten se on toteutettu ::). t. Harry

  #78915
  jo_tu
  Jäsen

  Tohtori R:n suunnittelutyö näyttää erittäin hyvältä.

  tuolla lehlen sivuilla lukee että signaalitiellä ei käytetä puolijohteita, ja että signaalin ohjaus hoidetaan releillä. eli signaalia ei vahvisteta muuntajille.

  kysymykseksi nouseekin siis, toimisikohan noi uraltonen myymätkin signaalimuuntajat ilman vahvistusta. eli jos vaikka hoitaisi signaalinohjauksen kahdella jalkakytkimellä(A, B, A+B) ja laittaisi ulostulojakkien eteen vain noi signaalimuuntajat?

  taidan laittaa kyselyä mikolle asiasta…

Esillä 9 viestiä, 1 - 9 (kaikkiaan 9)
 • Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.