Hopeoitu teflon ja korroosio?

Home Foorumit Vahvistinrakentelu ja muu tee-se-itse Putkivahvistimet Hopeoitu teflon ja korroosio?

  • Tämä aihe on tyhjä.
Esillä 6 viestiä, 1 - 6 (kaikkiaan 6)
  • Julkaisija
    Artikkelit
  • #69084
    julgge
    Jäsen

    Moi, mulla on vahvarin suojamaajohtona käytetty tuota uraltonen 18AWG teflonia, joka on siis hopeoitua kuparilankaa. Nyt silmiini osui netissä lueskellessani, että hopeoitu kuparipiuha olisi altis korroosiolle/hapettumiselle. Onko tuota turvallista käyttää tässä tarkoituksessa vai pitäiskö vaihtaa maadoitusjohto? Tuo nykyinen on niin tiukasti kiinni että en viitsisi turhaan irroittaa. Voiko tuo johto tässä käytössä hapettua niin pahasti että käy jopa vaaralliseksi?

    #88012
    vasu
    Jäsen

    Hopea on jalometalleja ja hapettuminen pitäisi olla vähäistä.
    Hopea ja kupari on sähkökemiallisessa jännitesarjassa vierekkäisiä metalleja joten hapettuminen on vähäistä (jos ollenkaan).
    Uskoisin, että puhdas kupari hapettuu helpommin kuin hopea ja hopeoitu kuparijohto on kestävämpi korroosiolle kuin kuparijohto tai tinattu kuparijohto.

    #88013
    julgge
    Jäsen

    Tämä homma ratkesi niin, että otin tuon edellisen suojamaan irti ja laitoin uuden M8 pultilla, tähtiprikalla, rengasliittimellä ja perään kolme mutteria ettei pääse löystymään. Piuhana 12AWG kevi-jöötiä.
    Overkilliä joku sanois, mutta pitäis ainakin suojamaan olla turvallinen?

    ;D

    #88014
    TOH
    Osallistuja

    http://www.radiohistoria.fi/cgi-bin/yabb2/YaBB.pl?num=1364296376

    Lainaus em. linkistä:

    Hopea menettää johtavuudestaan n. 2-3 % tummumisen eli pintojen oksidoitumisen vuoksi. Kuparilla vastaava arvo on 20 %.

    Tuon perusteella hopeoitu olisi huomattavasti parempaa kuin pelkkä kuparikaapeli. Eikä ne kuparisetkaan liitokset kovin herkästi lakkaa johtamasta ainakaan jos laitetta pidetään kuivassa ja lämpimässä.

    #88015
    julgge
    Jäsen

    Ymmärtääkseni tässä oli kyse hopeapäällysteisen kuparijohdon korroosiosta. Jos happea ja kosteutta pääsee tuolle välipinnalle niin lähtee reaktiot käyntiin tai jotain. “Red plague”-ilmiöksi sanovat, eipä taida ainakaan putkareissa olla mikään ongelma.  😛

    #88016
    saastari
    Osallistuja

    Näinpä juuri. Normioloissa ei pitäisi red plaguen olla ongelma. Reaktion aikaansaamiseksi tarvitaan vettä, joten lämmittämättömässä varastossa varastointi voisi huonolla tuurilla kondenssin takia jotain aiheuttaakin.

Esillä 6 viestiä, 1 - 6 (kaikkiaan 6)
  • Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.