Häiriöääniä Hughes&Kettner Puretonesta

Home Foorumit Vahvistinrakentelu ja muu tee-se-itse Putkivahvistimet Häiriöääniä Hughes&Kettner Puretonesta

 • Tämä aihe on tyhjä.
Esillä 5 viestiä, 1 - 5 (kaikkiaan 5)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • #67354
  jonny
  Jäsen

  Moi! Aloitan tällä foorumilla tämmöisellä aiheella:

  Ostin vuosi takaperin Saksasta käytettynä Hughes&Kettnerin Puretonen nuppimallin, eli 40W A-luokan putkivahvistin, yksi kanava, 2xEL34, 2x12AX7. Kontrolleina on 3-alueinen EQ, volume ja Growl-potikka, joka toimii tavallaan gain-säätimenä, mutta myös käännettäessä isommalle vähentää EQ:n vaikutusta ulos tulevaan soundiin. (http://www.hughes-and-kettner.com/products.php?mode=prod&id=4)

  Vahvistin toimi ensimmäisen puoli vuotta moitteettomasti, loistavasti, ei ongelmia. Sitten se alkoi: kun vahvistimen laittaa standby:lta pois, kuuluu kaiuttimesta mieletön häiriöääni, on volumea auki tai ei. Ääni yleensä voimistuu aluksi, ja katoaa kokonaan noin 2-5 sekunnin kuluessa, välillä kovempaa, välillä hiljempaa. Välillä taustalle jää elämään pelkkä pieni häiriöääni. Soitettaessa ääni on säröinen ja suttuinen, soitti sitten kuinka hiljaa tahansa. Ensimmäinen diagnoosi ja ratkaisu oli että EQ:ssa on ongelma, koska kun Growlin väänsi täysille, häiriöäänet katosivat. Vahvistin huoltoon -> eq:ssa kuulemma kylmäjuotos jossain: ongelma korjattu.

  Vahvistin taisi toimia pari viikkoa pienemmillä rätinöillä kuin aiemmin, kunnes sitten leikki alkoi taas: käynnistettäessä kuuluu pauketta ja ääni on välillä suttuinen. Huoltoon -> JJ:n etuasteputkissa jotain häikkää, vaikka olin ne juuri kuukautta aiemmin vaihtanut ensiapuna rätinään: uudet Sovtekin putket sisään ja ongelma poistettu.

  Hieman ärtyneenä vahvistimeen, en soittanut sillä pariin kuukauteen, ja kun taas päätin soittaa, tuttu pauke kuului kaiuttimesta jälleen. Huoltoon -> EQ mykkänä, säädöillä ei mitään virkaa. Uudet etuasteputket palauttivat EQ:n henkiin, ja päätettiin vielä vaihtaa pääteasteputketkin. Kaveri jolla vahvistin oli huollossa testasi laitteen vielä kunnolla, eikä ollut ongelmia: ongelma poistettu.

  Eilen vein vahvistimen treenikämpälle, annoin vahvistimen lämmetä rauhassa. Laitoin standby:n pois päältä, ja jälleen uskomaton meteli vaikka volumet oli nollissa. Soitto aiempaa suttuisempaa, kovemmat starttiäänet kuin aiemmin.

  Nyt kysynkin apua, mikä voi aiheuttaa jatkuvaa rikkoutumista/huollon tarvetta? Miksi putkienkaan vaihto ei auta pitkäksi aikaa? Missä voi vielä olla vika?

  Vahvistin on ollut kahdella eri korjaajalla, testattu eri kaiutinjohdoilla ja kaiuttimilla, ongelma jatkuu. Rahaa palaa, ja hermo on aika lopussa.

  Kaverin viime hetken vinkki oli putsata putkikannat vahvistimesta ja kokeilla vielä kerran ennen seuraavaa huoltoon viemistä, mutta kuulen mielelläni muitakin korjausehdotuksia.

  #75449
  Nimetön
  Vieras

  Vahvistin on ollut kahdella eri korjaajalla, testattu eri kaiutinjohdoilla ja kaiuttimilla, ongelma jatkuu. Rahaa palaa, ja hermo on aika lopussa.

  Pika-ajatuksena tuli amatöörin mieleen tämmöinen juttu… Ettei vaan vahvarissa olisi jotain vikaa joka syö putket? Tuommoinen standby hurina voisi viitata jonkinlaiseen vikaan B+ kiskossa (eli virtalähteessä) ja sen konkissa mahdollisesti. Ehkä joku vastus powerissa on pettänyt, kylmäjuotos (jos niitä on ollut tone-osastollakin…) tai jotain semmoista… Vaikka sinun viankuvaus oli hyvä, on vähän vaikea arvella kuulematta ja näkemättä kun en itse ole koskaan vastaavaan ongelmaan törmännyt.

  #75450
  jonny
  Jäsen

  Kiitos nopeasta vastauksesta. Ääninäyte löytyy jostain, mutta eilinen vahvistimen renklaaminen poisti ongelman taas vaihteeksi, katsotaan kuinka pitkään tämä apu auttaa.

  Putkikantojen putsauksen jälkeen vahvistin meni äänettömästi päälle, mutta kaiuttimista tuli kevyt brummi. Standby pois ja haa, tuttu poksuminen ja räksyminen kuului taas. Taas soittotilaan; potikat ja kytkimet läpi, ja standby-kytkin oli kontrolleista ainoa joka koskettaessa antoi häiriöääntä. Virrat pois vahvistimesta, hetken renklaus edestakaisin standylla, ja voilá, rätinät ja paukkeet loppui, ei brummia, ei säröytynyttä soundia.

  Sydän on pamppaillut edes sun taas juuri virtalähteen suhteen, onneksi (tällä kertaa) näyttää pääsevän vähemmällä. Jos ongelmat jatkuvat kuitenkin, laitan ääninäytteen kanssa päivityksiä asiasta tänne foorumille.

  #75451
  ceesami
  Jäsen

  Hmm… Standby-kytkin tiensä päässä…?

  #75452
  jonny
  Jäsen

  Hmm… Standby-kytkin tiensä päässä…?

  Näköjään. Jos ei kontaksispray auta pitkäksi aikaa, niin sitten uutta asentamaan.

Esillä 5 viestiä, 1 - 5 (kaikkiaan 5)
 • Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.