Fender PRRI 65′ Bias säätö
Home › Foorumit › Vahvistinrakentelu ja muu tee-se-itse › Putkivahvistimet › Fender PRRI 65′ Bias säätö
- Tämä aihe on tyhjä.
-
JulkaisijaArtikkelit
-
1.4.2015, 11:06 #69351tsimJäsen
With the amp on and warmed up, turn the “speed” and “intensity” and “volumes” to 1 (all the way down) and back cover removed, find TP 16 or TP 17 on the schematic board pictorial, and locate on your amp. Using a Digital Volt Meter (DVM), scale on DC Volts, put black lead on the chassis (ground) and put the red lead on either TP 16 or TP 17 and read the millivolts (mV). This mV reading can be directly translated to milliamps (mA), because you are reading the Volts across a 1 ohm resistor, V/R = I (current). So if you read 0.023 volts (23 mV), that is 23 mA of current flowing through the Cathode of the tube. The Cathode current is typically a few mA higher than the plate current (about 5 mA higher). For a 6V6 at 440 plate volts, recommended bias is about 17 mA of plate current for an AB amp. The reading of 23 mV at either TP would be about 18 mA of plate current (close enough). Adjust the bias pot (R22 on chassis) to achieve the desired reading at one of the TPs. Of course if you like the bias higher or lower just change the adjustment (I wouldn't go lower, maybe a little higher though). You may find an imbalance between the to TPs, but a couple of mA difference is OK.
Itsellä käytössä 14W TAD 6V6
Tällainen ohje löytyi netistä missä oleelliset asiat: itseä askarruttaa käytetäänkö 6V6 putken Anoditehohäviö laskennassa mittapisteestä mitattua katodivirtaa vai 5mA pienempää Anodivirtaa?
Anodijännite +446 DCV * 0,023mA = 10,2W eli runsas 70% max. 14W Anoditehohäviöstä tai
+446 DCV* 0,018mV = 8,02W eli alle 60% max. 14W Anoditehohäviöstä?Edelliset TungSol 6V6GT pääteputket kestivä n. vuoden kun en ollut huomannut että ovat 12W putkia ja
säädin katodivirran cheman ohjeiden mukaan 23mA.1.4.2015, 19:00 #89693artosaloJäsen…Edelliset TungSol 6V6GT pääteputket kestivä n. vuoden kun en ollut huomannut että ovat 12W putkia ja säädin katodivirran cheman ohjeiden mukaan 23mA.
Mikähän mahtoi olla anodijännite ? Olitko mitannut sitä ? Mikäli se oli tuo kertomasi 446 V ja anodihäviö siinä tapauksessa selvästi alle sallitun maksimin, niin kaiken pitäisi olla kunnossa.
Paljonko arvoit tunteja tulleen putkille tuon vuoden aikana ? Mitä niille vuoden kuluttua tapahtui ?
Putkien tulisi kestää hyvinkin n. 2000…3000 tuntia, eli tuollaiset 6…8 tuntia käyttöä joka päivä.Anodihäviötehon määrittämisessä käytetään vain anodivirtaa, eli tuota pienempää arvoa.
1.4.2015, 19:55 #89694tsimJäsenKiitos tiedosta, eli tuo Anodivirta on se ratkaiseva tuossa laskukaavassa kun määritetään Anoditehohäviötä.
En muistaakseni silloin vuosi sitten TunSol 6V6 putkien vaihdossa sitä mitannut, mittasin vaan katodivirran ja säädin n.23mA . Kuukausi sitten V6 putki meni hehkuvan punaiseksi ja kaiuttimesta kuului kovaa pauketta.
Käyttöaikaa ei kotisoittelussa tule minulla tuntitolkulla päivässä. Sen olen huomannut nyt kun on nämä uudet TAD 6V6 putket ja Bias säädetty R22 trimmerillä 23mA niin laite käy jo päälisinpuolinkin viileämpänä kuin aiemmin. Nyt on Anodijännite +446VDC -
JulkaisijaArtikkelit
- Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.