EL84-kysymys

 • Tämä aihe on tyhjä.
Esillä 6 viestiä, 1 - 6 (kaikkiaan 6)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • #67453
  hellhound
  Jäsen

  Omistamaani VOX AC30:n on joku huoltomies muinoin laittanut lisää sulakkeita niin, että päätemuuntajalle on kokonaan oma sulakkeensa ja lopulle b+-jaolle omansa. Päätemuuntajan keskiulosottoon kytketty sulake on hidas 200mA (kone vie suunnilleen 200mA lepovirtaa, joten sulake on valittu vähän alakanttiin). Sulake väsähti soittelun aikana. Kone hiljeni, ja putket alkoivat muistuttaa joulukynttelikköä. Olenko oikeassa olettaessani, että koska korkein jännite tässä tilanteessa oli suojahiloilla, alkoivat ne hoitaa anodin virkaa. ???  Loiste tuli putkien sisältä, ei anodeilta.

  Petteri

  #76332
  hellhound
  Jäsen

  Hei haloo…Kai tähän nyt joku osaa vastata…  😉

  #76333
  Tubeman
  Jäsen

  Mä oon uhkarohkee ja vastaan!  😀

  Joo,niin siinä on varmaan käynyt kuten arvelit,suojahila toimii “apu-anodina” kun putki toimii oikein.hehku on seurausta sen rakenteesta,
  sehän on “teräslanka spiraali” kun itse anodi on plootua.

  Suojahilan rakenne on ällisteltävissä tuosta mun avatar-kuvasta.Tosin se ei taida tihrustamallakaan näkyä siinä hyvin.

  #76334
  hellhound
  Jäsen

  Thanks man! Toi sulakkeen palaminen tapahtui valitettavasti juuri sen jälkeen kun löin koneeseen Amperexin NOS-pääteputket, joten hiukan huolestutti, mikä on vikana. Onneksi kone oli auki kun härdelli tapahtui, niin sain nopeasti virrat pois eikä suhteellisen arvokkaille putkille tapahtunut mitään peruuttamatonta. Tuossa ei ole hirveästi ajateltu kun koneeseen ylimääräisiä sulakkeita on laitettu. Täytyy vähän muokata niiden sijoituksia ettei toi tapahdu uudestaan. Voxissa on suojahiloilla on ainoastaan 100 ohmin vastukset joten virta pääsee aika vapaasti kulkemaan vikatilanteessa.   
  Petteri

  #76335
  Tubeman
  Jäsen

  Ei varmaan ole pahitteeksi mitata ne vastukset tuon jälkeen,ja vaihtaa uusiin jos niiden arvot on muuttuneet.

  #76336
  okabass
  Osallistuja

  MOI

  Joo. Jos anodi “irroitetaan” jännitteestä, toimii suojahila anodina- niin kauan kuin toimii.

  Toivottavasti suojahilat eivät vioittuneet: ne ovat aika herkät.  Minusta putkivahvistimessa on kaksi paikkaa, johon ei pidä laittaa sulaketta: Bias-  ja anodijännite. Eli B+ sulake joko AC-puolelle ennen tasuria, tai heti tasurin jälkeen.

Esillä 6 viestiä, 1 - 6 (kaikkiaan 6)
 • Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.