EL34—>KT66 ja toisin päin

Home Foorumit Vahvistinrakentelu ja muu tee-se-itse Putkivahvistimet EL34—>KT66 ja toisin päin

 • Tämä aihe on tyhjä.
Esillä 5 viestiä, 1 - 5 (kaikkiaan 5)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • #66820
  Niskanen
  Jäsen

  Tässä kaverin JTM 45 blues breakeria  (noin vuodelta 66 ilmeisesti) ihmeteltiin hieman. Siihen oli joku aiempi omistaja laittanut EL34:set ja nyt laitettiin siihen KT66:set paikalleen. Eipä muuten pelannut suoraan, kuului vain surinaa. Laitettiin EL34:set takaisin ja toimi taas moitteetta. Katselin speksejä, ja eikös nuo pitäisi käydä ihan suoraan päittäin? Käsittääkseni näitä koneita on vain KT66 päätteella alunperin? Juotokset päättäreiden kannoilla näyttävät alkuperäisiltä, eli tuskin tätä on ihmeemmin modattukaan.

  #69620
  Hallen
  Jäsen

  Moi EL34 taitaa olla KT77 kun taas KT66 on 6L6

  #69621
  Niskanen
  Jäsen

  Juu, mutta ei kyllä selvennä nyt tätä ongelmaa. Tämäkin kone on aiemmin ollut KT66:silla toimiva, ja edellinen omistaja on vain tökännyt kiinni EL34:set. Mittailinkin tänään tuosta jännitteitä ja yleismittari ei oikein tykännyt anodijännitteen mittauksesta. Toisen putken jännitteen sain mitattua normaalisti (noin 400V), mutta pieni täräytys putkeen ja mittari näytti nollaa. Toisen putken anodi taas saa yleismittarin huutamaan hälytysääniä. Mittari on kunnossa ja ihan laadukaskin ja on pelannut korkeammillakin jännitteillä normaalisti. Voisikohan sitten olla vain kosketushäiriö, pitänee tutkia lisää.

  #69622
  Hallen
  Jäsen

  Kattelin skemoja ja layouttia kyllä suora vaihto pitäisi toimia.
  Eli oletko todennut vaihto putket ehjiksi jossain muussa laitteessa?
  Tekeekö yleismittari samanlaisia ääniä ja mittaus tuloksia EL34:lla?
  Tuntuuko KT66 putket tiukoilta kannoilla vai tarvitaanko pientä kiristystä?
  Jotenkin kyllä epäilen putkien ehjyyttä.

  #69623
  Niskanen
  Jäsen

  Huomenna pitäisi kaverin kokeilla jossain toisessa omassa koneessaan putkia, itselläni ei ole tällä hetkellä konetta missä testata. Näitä on kaksi paria (ihan uusia TADeja), joista kumpikaan pari ei pelaa koneessa. El34:silla mittari ei ääntele mitään kummallista ja kaikki pelaa hienosti. Kyllä nuo putket tietty pientä liikettä tekevät kannoissa kuten kolmenelosetkin, mutta ovat hyvin tiukat painaa kiinni. En tiedä, että olisiko UPS sitten särkenyt nämä. Hyvin olivat pakattu. Tosin mukana tullut tasuriputki osoittautui piemeäksi… siitä oli ainakin hehkulanka poikki/irti mittauksen perusteella.

Esillä 5 viestiä, 1 - 5 (kaikkiaan 5)
 • Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.